Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Τραγωδία Με Νεκρή Μετανάστρια

Βρήκε τον θάνατο την ώρα που κοιμόταν στοιβαγμένη σε ετοιμόρροπη αποθήκη. Ο λόγος για μια 18χρονη μετανάστρια από τη Ρουμανία, η οποία καταπλακώθηκε από μαντρότοιχο την ώρα που κοιμόταν, το πρωί της Κυριακής, στη Χώρα Μεσσηνίας. Από το δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά και ο 23χρονος σύζυγός της, ενώ άλλος ένας ομοεθνής τους κατάφερε να σωθεί. Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά της αποθήκης, κοιμόντουσαν άλλοι πέντε μετανάστες, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αιτία του δυστυχήματος ήταν ο συνδυασμός των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων και της μικρής σεισμικής δόνησης, τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε 40 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας. Οπως λένε οι κάτοικοι στην περιοχή, εάν το ατύχημα συνέβαινε πριν από μία εβδομάδα, όταν οι μετανάστες ήταν πολλοί περισσότεροι, αφού η περίοδος της συγκομιδής ήταν ακόμη ανοιχτή, θα είχαν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι.

Ο θάνατος της 18χρονης ανέδειξε για μία φορά ακόμη τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης πολλών μεταναστών στη χώρα μας. Μόνο στη Χώρα Μεσσηνίας, η οποία υπάγεται στον Δήμο Νέστορος, κάθε χρόνο εργάζονται περίπου τρεις χιλιάδες εποχικοί εργάτες (η άτυχη κοπέλα, μητέρα ενός μικρού παιδιού δύο ετών, ερχόταν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μαζί με τον σύζυγό της, για τη συγκομιδή της ελιάς).

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

1 σχόλια:

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ είπε...

Πράγματι πολύ λυπηρό ... για την κατάσταση που επικρατεί σε ανθρώπους που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί από πατρίδα σε πατρίδα... παντού ξένοι... απόκληροι...

Μόνο 18 ετών...