Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Εξάχρονος Πήγε Στο Σχολείο Οδηγώντας!

Όταν ο εξάχρονος πιτσιρίκος από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών έχασε το σχολικό, αντέδρασε αποφασιστικά. Πήρε το αυτοκίνητο της μαμάς του ώστε να φθάσει στο σχολείο εγκαίρως και να μη χάσει το πρωινό και το μάθημα της Γυμναστικής. Και κατάφερε κάτι απίστευτο: να το οδηγήσει για 17 χλμ. σε δρόμους πυκνής κυκλοφορίας! Τελικά, μόλις 2 χλμ. προτού φθάσει στο σχολείο του, προσέκρουσε σε στύλο. Σαν από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς!

Με τη μαμά να κοιμάται και τον μπαμπά να έχει ήδη φύγει για τη δουλειά, όταν είδε ότι είχε χάσει το σχολικό, ο 6χρονος μαθητής της Α΄ Δημοτικού πήρε τα πράγματα στα χέρια του και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο της μητέρας του. Το παιδί μπήκε στον αυτοκινητόδρομο όπου και κινήθηκε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, όπως κατέθεσαν αργότερα άλλοι οδηγοί. Ο μικρός διέσχισε επιτυχώς δύο μεγάλες διασταυρώσεις. Η πορεία του διεκόπη όταν μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα έστριψε απότομα το τιμόνι για να αποφύγει ένα φορτηγό που ερχόταν προς το μέρος του και κατέληξε να προσκρούσει σ' ένα στύλο. Ωστόσο είχε σχεδόν φθάσει στο σχολείο του.

Όσοι είχαν δει το λιλιπούτειο οδηγό νωρίτερα, είχαν ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο όχι και τόσο ψηλός 6χρονος μάλλον οδηγούσε όρθιος και δεν φορούσε ζώνη, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι ήξερε πώς να χειριστεί το αυτοκίνητο από τα βιντεοπαιχνίδια με αυτοκίνητα που έπαιζε. Αμέσως μόλις τον εξέτασαν οι αστυνομικοί, ο 6χρονος τους γύρισε την πλάτη και πήρε αποφασιστικά τον δρόμο για το σχολείο, με τα πόδια αυτή τη φορά, φωνάζοντας: "Εχω αργήσει. Πρέπει να πάω στο σχολείο".

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

6 σχόλια:

Kirki είπε...

φοβερός ο μικρός.Σαίνι.Και πολύ καλύτερος από πολλούς...ενήλικες οδηγούς ΡΡΡΡ

foteinisou είπε...

Εδώ σχολιάζεται:
1) Η ανευθυνότητα των γονέων
2) Πόσο επηρεάζονται (και λογικό είναι σε αυτές τις ηλικίες) από τα κάθε λογής παιχνίδια που κυκλοφορούν από επίσης ανεύθυνους ενήλικους!

foteinisou είπε...

Συμπλήρωση: ...πόσο επηρεάζονται τα παιδιά...

Diatton είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητή μου φίλη και σ' ευχαριστώ για την παρέμβασή σου. Κοίταξε όμως σύμπτωση. Μπορεί να σχολίασες μια παλιά σχετικά ανάρτηση, έλα όμως που αποτελεί και θέμα της αμέσως επόμενης ανάρτησής μου!

foteinisou είπε...

Αγαπητέ μου Diatton,

"Σύμπτωση" είναι το δεύτερο όνομά μου...

...........................

Diatton είπε...

Μ' αρέσουν πολύ τέτοιου είδους ονόματα αγαπητή μου φίλη. Βλέπεις και ποιο είναι το δικό μου...