Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Στη Θεσσαλονίκη

Απ' την Κυριακή 18 ως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 θα λάβει χώρα το 1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο νέο ανακαινισμένο πολυχώρο «Block 33» στη Θεσσαλονίκη.

Οι Παραστατικές Τέχνες (Χορός, Τραγούδι, Μουσική, Φωτογραφία, Θέατρο) ήταν πάντα μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης όλων των τάσεων και των προβληματισμών της επίκαιρης και ιστορικής πραγματικότητας. Σήμερα το είδος αυτό της Τέχνης (η Τέχνη δηλαδή που αναπαριστά) αποτελεί πηγή έρευνας και εκπαιδευτικής κουλτούρας σε Ευρώπη και Αμερική…

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση θα βρίσκονται οι διεθνούς φήμης Performers: Franko B, η θεατρική ομάδα Leibniz & Stacy Makishi ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο φεστιβάλ οι: Mαίρη Ζυγούρη, Γιώργος Μπάκαλος κι η Θεατρική ομάδα Alma Κalma.

Παράλληλα θα δοθούν 6 σεμινάρια διάρκειας 5 ωρών το καθένα, όπου ο κάθε καλλιτέχνης θα διδάξει στους συμμετέχοντες σ' αυτά την τεχνοτροπία του. Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς αναγνωρισμένου φωτογράφου Μanuel Vason με θέμα τις Παραστατικές Τέχνες η οποία θα προβάλλεται στο χώρο με χρήση οπτικών μέσων, παράλληλα, καθόλη την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Είστε όλοι καλεσμένοι εκεί, με την προσδοκία ότι η επίσκεψή σας θα αποτελέσει ένα «διάλογο», κάτι δηλαδή που λείπει απ' την Τέχνη σήμερα...

Σχετική είναι κι η φωτογραφία που ακολουθεί:




















Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει το site: http://www.artfunctions.gr