Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας

Ομογενείς νέοι αθλητές θα αγωνιστούν στη Μελβούρνη σε διάφορα αθλήματα στους Πανελληνίους Αγώνες της Ωκεανίας, στις 27-29 Νοεμβρίου 2009. Οι Αγώνες, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, θα αποτελέσουν ένα ελληνικότατο πολιτισμικό κι αθλητικό θέαμα. Με τους Αγώνες θα αποτίνεται φόρος τιμής, όχι μόνο στον Ολυμπισμό, αλλά και στη δραστήρια ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το Νοέμβριο, περισσότεροι από 600 αθλητές από ολόκληρη την Ωκεανία, θα παρευρεθούν στη Μελβούρνη για να αγωνιστούν στο ποδόσφαιρο, στο στίβο, στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο τένις, στην υδατοσφαίριση, στο ταεκβοντό και στο τζούντο. Σ' όλα τα αθλήματα θα πρέπει οι αθλητές να προκριθούν πριν λάβουν μέρος στους αγώνες. Η φαντασμαγορική τελετή λήξης των Αγώνων θα πάρει τη μορφή ελληνικού πολιτισμικού φεστιβάλ.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες διοργανώνονται απ' το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Ωκεανίας για πρώτη φορά στη Μελβούρνη, έπειτα απ' τους επιτυχημένους αγώνες του Σίδνεϊ το 2005 και της Αδελαΐδας το 2007.

Ο υπουργός Αθλητισμού Βικτωρίας κ. Τζέιμς Μερλίνο έθεσε τους Αγώνες υπό την αιγίδα του και πρόσφερε χορηγία 35.000 δολάρια απ' την πολιτειακή κυβέρνηση. Έχει τονίσει πως "οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια απ' τις πιο αναγνωρισμένες πτυχές της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας αποτελούν συνέχεια αυτής της αθλητικής παράδοσης κι η διεξαγωγή των Αγώνων στην Μελβούρνη είναι τιμή για την πόλη"...

2 σχόλια:

arrwstia7 είπε...

Μπραβο σου Διάττων....
Πολλή μεγάλη ομογένεια στην Μελβούρνη. Νομίζω ειναι η 4η πόλη σε Ελληνισμό, μετα απο Αθηνα-Θεσ/νίκη-Πάτρα.

Πολύ έντονο το Ελληνικο στοιχείο και αρκετά καλή κίνηση.

Diatton είπε...

Απ' ότι βλέπεις απλώνομαι παντού και γράφω για πολλά θέματα. Απ' ότι βλέπω όμως, είσαι κι εσύ ειδικός. Άλλωστε, έχεις ζήσει εκεί, έτσι δεν είναι;

Χαίρομαι άλλη μια φορά με την επίσκεψή σου αυτή φίλε μου...