Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Από Μια Βδέλλα Εντοπίστηκε Ληστής Στην Αυστραλία

Σε φυλάκιση δυο χρόνων καταδικάστηκε ένας Αυστραλός στην Τασμανία, ο οποίος εντοπίστηκε χάρη σε μια βδέλλα που βρέθηκε πριν από οκτώ χρόνια στον τόπο του εγκλήματος! Πρόκειται για τον Πίτερ Κάνον, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία που έγινε το 2001.

Συγκεκριμένα, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2001, ο Πίτερ Κάνον εισέβαλε μαζί με συνεργό του στην κατοικία μιας 71χρονης γυναίκας στα δάση της Τασμανίας, την έδεσε σε μία καρέκλα και έκλεψε απ' το σπίτι εκατοντάδες δολάρια. Το μοναδικό στοιχείο που άφησαν πίσω τους οι δράστες ήταν μια βδέλλα, η οποία όπως αποδείχθηκε έπεσε κάποια στιγμή απ' τον Κάνον.

Πέρυσι, ο 54χρονος Κάνον συνελήφθη για μια άσχετη υπόθεση ναρκωτικών κι οι αρχές κατάφεραν να συνδυάσουν το DΝΑ του με το ανθρώπινο DΝΑ που είχε βρεθεί το 2001 μέσα στη βδέλλα.

Εκτιμάται ότι αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που οι αρχές χρησιμοποιούν DΝΑ από ένα παράσιτο που ρουφάει αίμα, όπως οι βδέλλες και τα κουνούπια, προκειμένου να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα...

ΣΧΟΛΙΟ: Πράγματι, είναι σπάνια, ασυνήθιστη περίπτωση...