Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ολογραφικός Δίσκος Απ' Την General Electric Με Διάρκεια Ζωής 100 Χρόνια

Η ολογραφική αποθήκευση είναι μια τεχνολογία με ρίζες που φτάνουν ως και τριάντα χρόνια πίσω. Παρόλα ταύτα η ολογραφική αποθήκευση δεν έχει ακόμα αφομοιωθεί από την βιομηχανία. Εταιρείες που υποσχέθηκαν ολογραφική αποθήκευση όπως η InPhase και η Plasmon, δεν έχουν αποδώσει καρπούς (τα αποτελέσματα της πρώτης αναμένονται στα επόμενα χρόνια, ενώ η δεύτερη απλά έκλεισε και εξαγοράστηκε από την AST με επίκεντρο μόνο τις επιχειρήσεις).

Η General Electric όμως επιμένει δυναμικά στην ολογραφική τεχνολογία. Πρόσφατα παρουσίασε τον δικό της ολογραφικό δίσκο, ο οποίος έχει το ίδιο μέγεθος με ένα DVD αλλά έχει ως και 5 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα. Βέβαια η ταχύτητα είναι το ένα μέρος της εξίσωσης, το άλλο μέρος είναι η χωρητικότητα του ολογραφικού δίσκου, που φτάνει το 1 TB, δηλαδή 1024 GB!

Οι πρώτοι δίσκοι απ' την General Electric (η αρχή θα γίνει με δίσκους των 500GB) θα εμφανιστούν τον επόμενο χρόνο περίπου, ενώ οι δίσκοι του 1 ΤΒ θα ακολουθήσουν περί το 2011-12. Δύο με τρία χρόνια κατόπιν θα διατεθούν σε λιανικά επίπεδα (κοινώς προσιτές τιμές, περίπου 100 δολάρια για ένα ολογραφικό δισκάκι του 1 TB).

1 σχόλια:

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

http://mygonimo.blogspot.com/2009/10/blues.html
Τα παλιά ακούσματα έχουν την τιμητική τους.
Καλό σας βράδυ.