Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η Orquesta Aragon Απόψε Στην Αθήνα

Η Orquesta Aragon είναι μια ορχήστρα που έχει μείνει περισσότερο πιστή στο πνεύμα του ιδρυτή της, παρά σε ένα μουσικό ύφος. Ο Orestes Aragon ονειρεύτηκε μια οικογένεια που να παρακινείται απ' την αγάπη της μουσικής και όχι απ' το κυνήγι του χρήματος. Το όνειρο του πλέον γίνεται πραγματικότητα για σχεδόν εβδομήντα χρόνια. Και το έργο του, να μας μεταδώσει την αγάπη του για την Κούβα, τη μουσική της και τους ανθρώπους της, συνεχίζεται ακόμα...

Η εξαιρετική καριέρα του συγκροτήματος άρχισε το 1939, ωστόσο, το όνομά της Orquesta Aragon το απέκτησε στο τέλος του 1940. "Θέλω να ιδρύσω μια μουσική οικογένεια", ήταν τα λόγια του ιδρυτή Orestes Aragon Cantero. "Δεν ψάχνω για βιρτουόζους αλλά μουσικούς με ποιότητα".

Ο Aragon επρόκειτο να διευθύνει την ορχήστρα που έφερε την επωνυμία του για εννέα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που σοβαροί λόγοι υγείας τον ανάγκασαν να αποχωρήσει το 1948. Ακουλούθησε μια σειρά ταξιδιών σε Παναμά, Βενεζουέλα και στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 1959. Το 1965, η μεγάλη περιοδεία Cuban Music Hall έφερε τους Aragon στη Γαλλία για πρώτη φορά. Τον Νοέμβριο του 1971, οι Aragon επισκέφθηκαν την Αφρική. Στις συνειδήσεις των Αφρικανών, η Οrquesta Aragon έμεινε ως το πρότυπο που χαρακτηρίζει την κουβανέζικη μουσική κι όπου πήγε η ορχήστρα τούς περίμενε εξαιρετικά θερμή υποδοχή.

Το “La Charanga Eterna”, το 1999, σηματοδότησε με επιτυχία την εξηκοστή επέτειο απ' την ίδρυση του συγκροτήματος κι είναι ένα πέρασμα απ' τα πρώτα χρόνια της μπάντας ως τη σύγχρονη μουσική. Ακολούθησε άλλη μια δεκαετία, και σήμερα, η μεγάλη αυτή ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα, εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, με φρέσκο ήχο και διάθεση να μας ταξιδέψει στην αγαπημένη Κούβα...

Η μεγάλη ορχήστρα θα εμφανιστεί σήμερα στο FUZZ CLUB ΣΤΙΣ 21.30. Το FUZZ CLUB λειτουργεί πλέον σε νέα διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (Λεωφ.Πειραιώς & Λεωφ. Χαμοστέρνας) στον Ταύρο. Ο νέος χώρος έχει χωρητικότητα 1.500 ατόμων (λειτουργεί κι εξώστης με κερκίδες). Πληροφορίες: 210 6980044, Τιμή Εισιτηρίου: 35 Ευρώ.


Το video αποτελεί μια μικρή γεύση απ' τον ήχο του καταπληκτικού συγκροτήματος. Το τραγούδι (για όσους ενδιαφέρονται) έχει τίτλο "El Bodeguero".