Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ZZ TOP Live In Athens!

Άλλη μια σημαντική είδηση για τους φίλους της μουσικής! Οι ZZ Top, το πασίγνωστο hard rock blues group του Τέξας σε 5 μέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας για μία και μοναδική εμφάνιση! (Σάββατο 24 Οκτωβρίου, Κλειστό Φαλήρου, Ολυμπιακά Ακίνητα).

Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1969 στο Houston του Texas και κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ αφού για 40 χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή στη σύνθεσή του. Oι Billy Gibbons κιθάρα και τραγούδι, Dusty Hill μπάσο και τραγούδι και Frank Beard ντραμς, αποτελούν όλ' αυτά τα χρόνια ένα καυτό rock τρίο που έχει στο ενεργητικό του 15 studio άλμπουμς και περισσότερα από 20 πετυχημένα singles.

Rock ύμνοι όπως Tush, Legs, Sharp Dressed Man, Gimme All Your Lovin, Rough Boy, Cheap Sunglasses, I Thank You, She Just Killed Me, ο επίσης ύμνος των απανταχού τσοπεράδων Beer Drinkers and Hell Raisers, καθώς και τα Blue Jeans Blues και Jesus Just Left Chicago που είναι δύο απ' τα καλύτερα rock blues του texas που γράφτηκαν ποτέ. Φυσικά είναι αδύνατο να ξεχάσουμε και την τεράστια επιτυχία τους, το La Grange, πίσω απ' το οποίο όμως, κρύβεται ο θρύλος του Blues, o μεγάλος John Lee Hooker, αφού εκτός απ' το βασικό ρυθμό που του δανείζονται (το κομμάτι είναι boogie), προσπαθούν να τον μιμηθούν (όσο μπορούν βέβαια) και στους εκφραστικούς τρόπους.

Το group επενδύει πολύ στη σκηνική του παρουσία, αφού οι Gibbons και Hill, τόσο εμφανισιακά όσο και μουσικά, κάνουν επί σκηνής το δικό τους show.

Οι ZZ Top δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στη χώρα μας. Είναι όμως ιδιαίτερα δημοφιλείς κι αγαπητοί. Το ίδιο συμβαίνει σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Μόνο στην Αμερική έχουν πουλήσει περισσότερο από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα με πρώτο το Eliminator που έχει ξεπεράσει τα έντεκα εκατομμύρια!

Φέτος η περιοδεία που πραγματοποιούν στην Αμερική μαζί με τους Aerosmith είναι ένα απ' τα γεγονότα της χρονιάς κι η κάλυψη του έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ και τα sites σε παγκόσμιο επίπεδο.

2 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Εεεε ναι, το La Grange WOWOWWWW so niceeeeeeeeeeeeeeeeeee & τα δύο τελευταία rock blues toy Texas ΥΠΕΡΟΧΑ !
Σ'ευχαριστώ για το La Grange Δ.Α. το'χα ξεχάσει :))
Αααα ρε Ηοοκεράκο ,όπου και να βάλεις το χέρι σου, τα κάνεις όλα μαγικά.. Αααα συγνώμη, είμαι σ'ανάρτηση για τους ZZ Top sooooo, επανέρχομαι στην τάξη αχαχαχαχαχαα

Diatton είπε...

Είναι αυτή η εμμονή μου βρε Αλίκη να τον βλέπω παντού, πίσω από κάθε συγκρότημα. Όχι άδικα όμως αφού όλοι (άλλος λίγο, άλλος πολύ) έχουν ακολουθήσει τα χνάρια του...

Καλό σου βράδυ...