Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Προβλέπεται Νέο Ρεκόρ Αυτοκτονιών Στον Αμερικάνικο Στρατό

Ρεκόρ αυτοκτονιών θα σημειωθεί φέτος στον αμερικανικό στρατό, όπως προκύπτει απ' τα επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου.

Πιο συγκεκριμένα, απ' τις αρχές του 2009 αυτοκτόνησαν 140 εν ενεργεία στρατιώτες (όσοι ακριβώς αυτοκτόνησαν και το 2008), ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ειδικά μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα να αποστείλει επιπλέον στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλά ιστάμενου στρατηγού «μέχρι το τέλος του 2009 θα έχουν σημειωθεί πολύ περισσότερες αυτοκτονίες συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι τρομερό και για κανένα λόγο δεν θέλω να υποτιμήσω τη σημασία αυτών των αριθμών», επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο ίδιος στρατιωτικός, αναφορικά με τα αίτια των αυτοκτονιών, τόνισε ότι μια πιθανή αιτία είναι το στρες. Ωστόσο διευκρίνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα δεδομένου ότι το 1/3 απ' τους αυτόχειρες δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε αποστολή στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

Τελευταία, επανήλθε και το θέμα της ψυχικής υγείας των στρατιωτών, και πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά το μακελειό στη στρατιωτική βάση του Φορτ Χουντ, όταν ο ψυχίατρος της βάσης άνοιξε πυρ εναντίον στρατιωτών με αποτέλεσμα 13 να χάσουν τη ζωή τους και 29 να τραυματιστούν...

4 σχόλια:

nantia11 είπε...

Μου θυμιζει την περιπτωση "france telecom".
Τι να πεις...

Diatton είπε...

Έχεις δίκιο Νάντια, είναι μια παρόμοια περίπτωση. Γι' αυτό και το έκανα ανάρτηση, για να καταδείξω μια κατάσταση...

Καλό μεσημέρι Κυριακής εύχομαι...

Olga είπε...

To be honest, I'm not surprised.. What has been going in the US and in its army in particular didn't make much sense at all recently... :(

Diatton είπε...

They are forced to be part of a war that they don't really want it! That's why they kill themselves! Congratulations to the strongest country of the world!