Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Jimmy Rogers - Blues All Day Long (1954)

Το στυλ του Jimmy Rogers είναι βέβαια ηλεκτρικό Σικάγο Blues, ο ίδιος όμως δεν αρέσκεται πολύ στα σόλα και στους αυτοσχεδιασμούς αλλά προτιμάει τις κλειστές μουσικές φόρμες και τα ασφυκτικά δωδεκάμετρα (γι' αυτό και τον λατρεύω). Τι εννοώ με τις κλειστές μουσικές φόρμες; Ακούστε το παρακάτω audio (Blues All Day Long) και θα καταλάβετε!

Τι να πει κανείς και για τις εκφραστικές ικανότητες του Jimmy Rogers! Είναι απολαυστικός καθώς τραγουδάει, καθώς "σέρνει" τη λέξη Blues με τον αμίμητο τρόπο που μόνο αυτός ξέρει!

Κι οι στίχοι του τραγουδιού; Παραθέτω μερικούς... Blues follows me all day long. Blues won't let me take my rest... Blues, i want you, please, leave me alone... (μεταφράζω... Το Blues μ' ακολουθεί όλη τη μέρα. Το Blues δε θα μ' αφήσει να ξεκουραστώ... Blues, σε παρακαλώ, άφησέ με ήσυχο...). Ο Jimmy Rogers καταλήγει να δίνει σάρκα και οστά στο Blues, να το προσωποποιεί, να το βάζει μπροστά του, να του μιλά και να του απευθύνεται! Μοναδικά πράγματα που δεν γίνονται σε άλλο είδος μουσικής!

Στο τέλος άφησα τα σχετικά με την ηχογράφηση και τους συντελεστές της. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1954 (πριν 55 χρόνια!!!) και συμμετείχε όλη η αφρόκρεμα του Σικάγο Blues! Εγώ απλά σημειώνω. Jimmy Rogers: vocals and lead guitar (σ' αυτόν ανήκει και το τραγούδι), Muddy Waters: second guitar, Little Walter: harmonica, Otis Spann: piano και Willie Dixon: bass!

Jimmy Rogers λοιπόν και Blues All Day Long! Τραγούδι σταθμός κι ορισμός του Blues! Αυτή είναι και μένα η πρότασή μου. Blues όλη τη μέρα!

4 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Η καλύτερη πρόταση που άκουσα κι όχι μόνο για σήμερα....., blues all the time :))))
Και πάλι μπράβο για το εξαιρετικό αφιέρωμα και τις αναρτήσεις σου φίλε μου. Μας αγγίζει η μουσική που ανεβάζεις κι αυτό είναι πια ολοφάνερο !
Να'σαι καλά και να συνεχίσεις έτσι ακριβώς !

Diatton είπε...

Αλίκη...

Olga είπε...

And I wouldn't mind listening to this whole day long... :) Your music is the best!

Diatton είπε...

You deserve thousand of thanks for your comment my dear friend!