Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Jimmy Rogers - Rock This House (1997)

(συνέχεια της βιογραφίας απ' την προηγούμενη ανάρτηση). Το 1954 ο Jimmy Rogers έφυγε απ' το group του Muddy Waters για να ακολουθήσει solo καριέρα. Αρχές της δεκαετίας του 60 συνεργάστηκε και με τον Howlin' Wolf, αλλά αμέσως μετά, και σχεδόν για μια δεκαετία, σταμάτησε το Blues και στράφηκε σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες (οδηγός ταξί κι ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων). Ευτυχώς, το 1970 ξανάρχισε να παίζει. Το 1977 ξανασυνεργάστηκε με τον Muddy Waters. Μετά το θάνατο του Muddy, απ' το 1983 και πέρα, κυριάρχησε στη Blues μουσική σκηνή κι ήταν και πάλι ένας full time solo μουσικός, συνεχίζοντας τις περιοδείες και τις ηχογραφήσεις. Πέθανε στις 19 Δεκέμβρη του 1997 στο Σικάγο.

Ο Jimmy Rogers αποτελεί μορφή στο Blues! Χαρακτηριστικό δείγμα της μεγάλης του αξίας αποτελεί και το video που ακολουθεί (απ' τις τελευταίες εμφανίσεις του μεγάλου Bluesman, το 1997, σε ηλικία 73 ετών). Το τραγούδι έχει τίτλο "Rock This House" κι είναι δικό του.

7 σχόλια:

arrwstia7 είπε...

Τέλειο φίλε Διάττων...

Εξοχη μορφή στην σκηνή των Blues.

Νοιώθω ρίγος που τους βλέπω σε τέτοια ηλικία και δεν έχουν χάσει το πάθος τους σε αυτό που αγαπάνε.

Alice Iocco είπε...

Γεννημένοι μέσ'τα blues ...για τα blues !!! Πρωτομάστορες :))

Νερένια είπε...

Σειρά μου για ευχαριστίες, φίλε Διάττοντα. Δεν τον ήξερα. Μου άρεσε πολύ.

Alice Iocco είπε...

Diattwnta ksereis esy ,ayta ta ''kefalaia''poy akoyne sto onoma John Lee Hooker ,Moody Waters,Luisiana Red,Jimmy Rogers etc..einai gia na t'apolambaneis me sebasmo panta gia to ergo kai to talento toys !

evelina είπε...

Υπέροχο το αφιέρωμα σου, πραγματικά μεγάλες μορφές στο στερέωμα της μουσικής…Μιας μουσικής χωρίς όρια ,σύνορα., χρώμα, γεμάτη αγάπη…Καλό σου βράδυ

Diatton είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, απ' τα βάθη της καρδιάς μου! Θέλω να ξέρετε πως τα σχόλιά σας δεν τα διαβάζω απλά, αλλά με συγκινούν γιατί μου αγγίζουν ότι βαθύτερο! Έχω μεγαλώσει μ' αυτή τη μουσική (αυτή, μάλλον, με γέννησε) και αυτά τα πρόσωπα δεν τα ανεβάζω για να περνάει η ώρα, αλλά γιατί μου αρέσουν πολύ. Κατά ένα μέρος βγάζω την υποχρέωσή μου απέναντί τους. Οπότε, καθένας που με επισκέφτεται και δείχνει ότι συμμετέχει, συμπράττει και συμπάσχει, εμένα με αγγίζει πολύ!

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Την καλημέρα μου...

Alice Iocco είπε...

To soundtrack ths zwhs poy zoyme, einai h moysikh poy akoyme kai mas aggizei !