Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

The Kokolo New York City Afrobeat Orchestra Live In Greece (μέρος α')

Γνωστοί παγκοσμίως ως The Kokolo New York City Afrobeat Orchestra, τα τελευταία χρόνια για ευκολία και συντομία αυτοαποκαλούνται Kokolo, αλλά αυτό που δεν άλλαξε ποτέ είναι ότι πρόκειται για την σημαντικότερη δύναμη πίσω απ' το πρόσφατο παγκόσμιο revival του afrobeat και afrofunk ήχου και την τεράστια δημοφιλία του εν λόγω είδους.

Ιδρύθηκαν το 2001 στο Lower East Side της Νέας Υόρκης απ' τον Ray Lugo κι έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε μια μηχανή παραγωγικότητας ηχογραφήσεων και ζωντανών εμφανίσεων έχοντας περισσότερες από 50 (!) δισκογραφικές δουλειές κι εκατοντάδες εμφανίσεις σ' όλο τον κόσμο με αποκορύφωμα φυσικά το headline στο θρυλικό Montreal Jazz Festival αλλά και στο Glastonbury, έχοντας επίσης μοιραστεί τη σκηνή με ιερά τέρατα όπως ο Isaac Hayes, James Brown και Roy Ayers αλλά και με ονόματα όπως Roots Manuva, Pete Rock κα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι, παρότι ξεκίνησαν ως ένα αμιγές Afrobeat σχήμα, διεύρυναν τον ήχο τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναμιγνύει στοιχεία από hiphop, rock, dancehall, jazz και salsa. Έχουν μάλιστα αποκτήσει τη φήμη για τις πλέον εκρηκτικές live εμφανίσεις χάρη κυρίως στον ενεργητικό, κοφτερό και edgy ήχο που τους χαρακτηρίζει σε σύγκριση με τις σχεδόν υπνωτικές παραδοσιακές afrobeat μπάντες.

Για την Kokolo New York City Afrobeat Orchestra και το Live στη Θεσσαλονίκη (όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία) θα πούμε αναλυτικότερα στην επόμενη ανάρτηση, στις 5.00 μμ. Προς το παρόν ας απολαύσουμε την ορχήστρα αυτή στο παρακάτω video, σ' ένα Live στην Μπαρτσελόνα της Ισπανίας, στις 27 Ιουλίου 2008...

2 σχόλια:

Olga είπε...

Very nice funky music - i was expecting to see some African performers when I heard the song :)

Diatton είπε...

It's Afro Funk sound from New York. No Africans in the group, Olga...

But i hope you liked the song...