Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Οι Θρυλικοί Wailers Στη Θεσσαλονίκη (18 & 19 Νοεμβρίου)

Οι Wailers είναι αναμφισβήτητα το πιο θρυλικό reggae group όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια άλμπουμς σ' όλο τον κόσμο. Ως οι μεγαλύτεροι εν ζωή εκφραστές της reggae παράδοσης της Τζαμάικα - ακόμη υπό την ηγεσία του μπασίστα και μουσικού διευθυντή Aston "Family Man" Barrett - οι Wailers έχουν κάνει αμέτρητες περιοδείες, παίζοντας σε πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν φυσικά και το πρώτο reggae συγκρότημα που περιόδευσε σε νέα εδάφη, όπως Αφρική και Άπω Ανατολή.

Ο πυρήνας τους σχηματίστηκε το 1969, όταν οι Bob Marley, Bunny "Wailer" Livingston και Peter Tosh, προσέλαβαν τους αδελφούς Barrett (τον μπασίστα Aston "Family Man" και τον ντράμερ Carly). Ηχογραφούν δύο πρωτοποριακά άλμπουμ κι ορίζουν τη reggae μουσική! Το 1972 υπογράφουν με την Island Records και σταδιακά το group εξελίσσεται σε μια μουσική κουλτούρα.

Δυο χρόνια αργότερα, ο Bunny κι ο Peter έφυγαν. Έτσι, κάτω απ' την μουσική καθοδήγηση του "Family Man", οι αδελφοί Barrett συνεργάστηκαν πλέον με τον Bob Marley και προέκυψαν όλ' αυτά τα τραγούδια και τα άλμπουμς που καθιέρωσαν τον Marley ως μια παγκόσμια μουσική φυσιογνωμία και ως τον πιο αγαπητό μουσικό της Τζαμάικα! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το "Exodus" ονομάστηκε "Άλμπουμ του Αιώνα" απ' το περιοδικό Time το 1999 και περιείχε το "One Love", που θεωρήθηκε το "Τραγούδι της Χιλιετίας" απ' το BBC.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και οι Wailers, xρόνο με το χρόνο, εξακολουθούν να συγκινούν ακροατήρια σε όλο τον κόσμο! Η σημερινή τους σύνθεση περιλαμβάνει στα πλήκτρα τον Keith Sterling, τον κιθαρίστα Chizzy, τον ντράμερ Anthony Watson, τον τρομπετίστα Chico Chin, τον τρομπονίστα Everald Gayle και βασικό τραγουδιστή τον Elan Atias.Το συγκρότημα εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα άλμπουμ με νέο και πρωτότυπο υλικό, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Εντωμεταξύ, οι Wailers συνεχίζουν τις περιοδείες τους δίνοντας μεγάλο μέρος των εισπράξεων προς όφελος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) που, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, προσφέρει σίτιση σε χιλιάδες παιδιά που κινδυνεύουν να πεθάνουν απ' την πείνα σ' όλο τον κόσμο. Θρύλοι στη δική τους εποχή, οι Wailers εξακολουθούν να είναι μια ενεργή δύναμη στη μουσική σκηνή του σήμερα, όχι μόνο με την αναμφισβήτητη επιρροή σε πολλαπλές γενιές των μουσικών όλων των ειδών, αλλά και με τη συνεχιζόμενη διάδοση των μηνυμάτων τους για την ειρήνη και την αγάπη, μια διάδοση που ξεκίνησε σχεδόν σαράντα χρόνια πρίν...

Το θρυλικό αυτό συγκρότημα θα εμφανιστεί για δυο βραδιές (σήμερα 18 κι αύριο 19 Νοεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, στο Block 33. Support group θα είναι οι Soul Fire. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 9.30 μμ.

Τιμές Εισιτηρίων

1. Internet: 20 € (περιορισμένα εισιτήρια)
2. Προπώληση: 23 € (Metropolis: Τσιμισκή 33 και Block 33 Box Office: 26ης Οκτωβρίου 33)
3. Tαμείο: 28 €

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία στο www.block33.gr και στο τηλέφωνο 2310533533. BLOCK33, 26ης Οκτωβρίου 33, πρώην Υδρόγειος, περιοχή: Σφαγεία Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια:

arrwstia7 είπε...

Μονο και μόνο ότι έπαιζαν με τον Θεό της Ρέγκε Bob Marley, απο μόνο του λέει πολλά.

Τους δείχνει τώρα στο ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Απίστευτοι.

Μπράβο για την ανάρτηση.

Diatton είπε...

Ε, βέβαια Δημήτρη, είναι θρυλικό συγκρότημα...