Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Επέστρεψε Το Βιβλίο Μετά Από 60 Χρόνια!

«Αγαπητέ βιβλιοθηκάριε, είχα δανειστεί αυτό το βιβλίο το 1949 και μετά ξέχασα να το επιστρέψω. Συγνώμη. Είναι εκπληκτικό βιβλίο και σε άριστη κατάσταση. Εδώ και 60 χρόνια βασανιζόμουν από ενοχές που δεν το επέστρεφα κι αυτό μου στοίχισε. Συγνώμη».

Αυτή είναι η επιστολή που διάβασε ο υπάλληλος της βιβλιοθήκης του Οχάιο στις ΗΠΑ Χάρι Τζόνστον, όταν παρέλαβε ένα δέμα απ' το Ταχυδρομείο που είχε μέσα τη βιογραφία του Ναπολέοντα γραμμένη απ' τον Emil Ludwig to 1943.

Ο άγνωστος αποστολέας επέστρεψε μετά από 6 δεκαετίες ένα βιβλίο που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του Οχάιο.

Ο υπάλληλος δήλωσε σχετικά: «Βρίσκομαι σ' αυτό το πόστο τα τελευταία 20 χρόνια κι έχω ακούσει δικαιολογίες και δικαιολογίες από ανθρώπους που καθυστέρησαν να επιστρέψουν τα βιβλία για 1 ή και 2 χρόνια. Αλλά τέτοια ιστορία δεν έχω ξανακούσει ποτέ... Κάποιος μαθητής 15-16 χρονών θα το είχε δανειστεί τότε για κάποια εργασία».

Κι επειδή ο φάκελος δεν είχε διεύθυνση αλλά μόνο ένα γραμματόσημο απ' το Μπέβερλι Χιλς, η διοίκηση της βιβλιοθήκης υποστηρίζει ότι ο αποστολέας μπορεί να μη βρεθεί ποτέ.

Όσο κι αν έψαξαν μέχρι στιγμής δεν βρήκαν τίποτε, καθώς δεν υπάρχει ούτε bar code, για ευνόητους λόγους, αφού το 1949 δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις βιβλίων, ενώ τα αντίστοιχα τετράδια μέχρι το 1970 έχουν πεταχτεί... Η ασυνήθιστη αυτή υπόθεση περιγράφεται και στο video που ακολουθεί:

2 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Ασυνήθιστο κι απίστευτο πραγματικά ! Μα έστω κι αργά ο εν λόγω κύριος επέστρεψε το βιβλίο στη θέση του ζητώντας συγνώμη κι αυτό είναι μιά άψογη χειρονομία .
Μπράβο του !

Diatton είπε...

Δεν παύει πάντως να είναι απ' το πιο αξιοπερίεργα που έχουν συμβεί ποτέ. Επιστροφή βιβλίου μετά από 60 ολόκληρα χρόνια!