Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Η Κτηνωδία Που Βιώνουν Όλο Και Πιο Συχνά Τα Παιδιά Κι Η Ανάλγητη Ελληνική Δικαιοσύνη

Φρίκη, αποτροπιασμός, αγανάκτηση! Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που νιώθει κάποιος ακούγοντας τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών να καταθέτει τα απίστευτα βασανιστήρια που υπέστη η 13χρονη σήμερα κόρη της 35χρονης Ειρήνης Τσονοπούλου, της αδίστακτης μάνας μαστροπού, στο Ίλιον της Αττικής.

Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, ο οποίος προΐστατο των ερευνών για την εξιχνίαση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, κατέθεσε προχθές στο δικαστήριο. Παρουσίασε τα σκίτσα που ζωγράφισε η μικρή καθώς και τις επιστολές που έγραψε, όπου σ' όλ' αυτά απεικονίζει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όλα όσα βίωσε το κοριτσάκι στα χέρια διεστραμμένων ηλικιωμένων αντρών, με τη συναίνεση της ίδιας του της μάνας, η οποία εξέδιδε την κόρη της για πενήντα ευρώ και κάποιες φορές ακόμη και για τριάντα ευρώ!

Άκρως συγκλονιστικές είναι οι φράσεις που χρησιμοποιεί η μικρούλα (στα σκίτσα και στις επιστολές της) για να περιγράψει τι νιώθει για καθέναν απ' τους κατηγορουμένους και για την ίδια: «Φυλακή παπά-Σωτήρης» (πρόκειται για τον «ιερέα» Σωτήρη Παπαδόπουλο, έναν απ' τους βιαστές της), «Ελευθερία Εγώ», «Φυλακή Ειρήνη» (είναι η μάνα της)! Αυτά γράφει πάνω από καθεμία απ' τις φιγούρες των βασανιστών της, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγωνία αλλά και την επιθυμία της να καταδικαστούν οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον ανείπωτο πόνο και τον εξευτελισμό που υφίστατο τα τελευταία χρόνια.

Σ' άλλη ζωγραφιά εμφανίζεται πάλι κλαμένη να ζητά βοήθεια, ενώ δεξιά κι αριστερά της στέκονται ο Αθανάσιος Κανάκης (ο 85χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ που τη βίασε για πρώτη φορά) κι η μητέρα της. Σε ένα τρίτο σκίτσο έχει ζωγραφίσει τον Σπύρο Σουχλέρη, πρώην σύντροφο της μητέρας της, που κι αυτός την έχει βιάσει κατ’ επανάληψη. «Φυλακή Σπύρος», «Φροντίδα Εγώ», «Φυλακή Ειρήνη».

Η μικρούλα ανέφερε πολλά ανατριχιαστικά περιστατικά, σ' ένα εκ των οποίων εξομολογήθηκε πως ξεκίνησε αυτή η κόλαση, ότι δηλαδή περνούσε ξέγνοιαστα μέχρι που μια μέρα την πλησίασε ο Κανάκης και της έδωσε μια κούκλα για να ανεχτεί τις διεστραμμένες του ορέξεις. Ο 85χρονος συνταξιούχος της ζήτησε να τον ακολουθήσει, λέγοντάς της ότι η μητέρα της την είχε «πουλήσει» σ' εκείνον αντί 2.000 ευρώ! Το παιδί αναφέρεται και σ' άλλες στιγμές που σοκάρουν κι έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την τρυφερή ψυχή του. «Εγώ ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα»... Λόγια που χαράζουν την καρδιά σαν κοφτερό λεπίδι κι αποκαλύπτουν την κτηνωδία που βίωσε το 11χρονο κοριτσάκι στα χέρια της αδίστακτης μάνας και των παιδεραστών!

Αυτά ως προς τα φριχτά βασανιστήρια που υπέστη ένα αθώο παιδί. Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο. Και σε πόσα άλλα παιδιά έχει συμβεί αυτό ή κάτι παρόμοιο, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Διαρκώς μαθαίνουμε για νέα θλιβερά περιστατικά. Φτάσαμε, μάλιστα, και στο σημείο να υπάρχουν ιστοσελίδες που μεταδίδουν και ζωντανά βιασμούς (ή και δολοφονίες ακόμα) παιδιών, που οι ανά τον κόσμο παιδόφιλοι πληρώνουν ως και 10.000 ευρώ για να μπορούν να παρακολουθούν! Το όλο θέμα λοιπόν έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και κρίνω σκόπιμο να μην επεκταθώ άλλο στο νοσηρό κι απεχθές βάθος του!

Περνάμε τώρα στο πως μπορεί να σταματήσει αυτή η αποτρόπαια κατάσταση εμφάνισης παρόμοιων εκφυλιστικών φαινομένων, ή τουλάχιστον, να περιοριστεί. Με την υπάρχουσα δικαιοσύνη που (δεν) έχουμε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα! Ειλικρινά, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη, υπάρχει μόνο στα λεξικά ως έννοια ακαδημαϊκή και φιλολογική. Και βέβαια, διαφορετικά τιμωρούνται οι πλούσιοι και διαφορετικά οι φτωχοί.

Ήθελα να 'ξερα γιατί δε θεσμοθετείται στην ελεεινή χώρα μας - η πολιτική πραγματικότητα των τελευταίων δεκαετιών με δικαιώνει για το χαρακτηρισμό μου - η θανατική ποινή! Μόνο με αυτόν τον τρόπο τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα είναι δυνατόν να περιοριστούν. Κανένας δεν επιχειρεί να βιοπραγήσει σαν κτήνος όταν θα ξέρει ποια θα είναι η κατάληξή του όταν συλληφθεί. Αντίθετα, ολοένα και περισσότεροι επιχειρούν να εκπληρώσουν τις διεστραμμένες φαντασιώσεις τους όταν γνωρίζουν πως δε θα τιμωρηθούν. Σε τέτοιες κοινωνίες που είναι πολιτικά δομημένες με γνώμονα την μερική ή ολική ατιμωρησία, οι όποιες αποφάσεις του εκάστοτε δικαστηρίου καταλήγουν να είναι χάδι αν όχι κι ενθάρρυνση ακόμα των ορέξεων των κανιβάλων ανθρωποειδών κι ασέβεια του πόνου αυτών που έχουν πέσει θύματα στη διαστροφή των προηγουμένων.

Αν δεν εκδηλωθεί εγκαίρως μια προσπάθεια που να στοχεύει σε δραστική επίλυση του προβλήματος που ανιχνεύουμε, τότε οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί (εκτός απ' τους ήδη υπάρχοντες, εννοώ τις περιπτώσεις που ήδη συμβαίνουν). Η εμφάνιση όλων αυτών των εκφυλιστικών φαινομένων θα γίνει πιο συχνή και θα περάσει σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας μέχρι που θα γίνει - υποσυνείδητα, μέσω των ολέθριων αποτελεσμάτων που έχει καμιά φορά η συνήθεια - αποδεκτή. Έτσι θα επέλθει η πλήρης αλλοτρίωση, ο αφανισμός του πνεύματος και κάθε ηθικής αξίας! Κι ύστερα δε θα μπορούμε να συζητάμε τίποτα πια... Ότι μπορούμε να συζητήσουμε, να προτείνουμε και να δράσουμε, τώρα! Ύστερα θα είναι πια αργά, πολύ αργά, καταδικαστικά αργά...

Και θα προχωρήσω παραπέρα και θα γίνω πιο ξεκάθαρος, και πιο κυνικός ακόμα, καθώς το απαιτούν οι περιστάσεις. Ομαδικές εκτελέσεις λοιπόν (οι οποίες και να δημοσιοποιούνται για παραδειγματισμό) για να φεύγουν τα βδελυρά υποκείμενα, Η ΑΜΟΡΦΗ, ΝΟΣΗΡΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΑΖΑ την οποία και δε χρειαζόμαστε! Ίσα ίσα που καθίσταται επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε απ' αυτή, όπως ακριβώς επιβάλλεται και με τα απόβλητα των εργοστασίων! Αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε μπροστά... Αν θέλουμε τελικά να υψωθούμε ως άνθρωποι...

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα ήμουν (και είμαι) φανατικός πολέμιος της επιβολής της θανατικής ποινής. Στην περίπτωση όμως των αποβρασμάτων γίνομαι ένθερμος υποστηρικτής της! Στα ανθρωποειδή δεν αναγνωρίζω τη ζωή, όπως τη δικαιούνται όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι, και περισσότερο απ' όλους ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! Αυτή ακριβώς τη ζωή (και σαν περιεχόμενο, και σα διάρκεια) οφείλουμε να σεβαστούμε και με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε...
Διάττων Αβρός

16 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Πολλές χώρες έχουν αυτούς τους νόμους που υποστηρίζεις Δ.Α. για την απόδοση δικαιοσύνης σ'αυτά τα ανθρωποειδή και μάλιστα οργανωμένα και μαζικά βασανιστήρια και εκτελέσεις εν ψυχρώ.
Ομως δυστυχώς οι διακρίσεις, κακοδικίες, δικαστικές πλάνες, εκτελέσεις ανηλίκων και ατόμων με πνευματικά προβλήματα,είναι μια σκληρή πραγματικότητα... που έγινε αφορμή για προβληματισμό πάνω στο θέμα τους δικαιώματος στη ζωή.
Εξ άλλου για να είμαστε ενταγμένοι στην ΕΕ οφείλουμε να ακολουθούμε τις αποφάσεις της ,( τα πακέτα θα κάνουν φτερά μετά ...αν δεν υπακούμε πιστά στις αποφάσεις της.Και δε λέω ''αποφάσεις μας'' γιατί είμαστε μια μπατιρημένη χώρα και πολύ αδύναμη στην ΕΕ ) .
Φίλε μου, ακόμη κι άν φανταστούμε ότι θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε θανατική ποινή για εξαιρετικά αποτρόπαιες πράξεις, κι άν φανταστικά θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε ένα τέτοιο νόμο.... :(( σε πληροφορώ ( εξ άλλου το ξέρουμε όλοι αυτό ) τελικά οι έχοντες και κατέχοντες διεστραμένοι θα την γλύτωναν εύκολα κι από την πίσω πόρτα και θα καθότανε στη καρέκλα οι άλλοι .

Καλημέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.ΣΩΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ.

Diatton είπε...

Αγαπητή Αλίκη...

Για τις δικαστικές πλάνες, το έχω υπόψιν μου, εγώ λέω για τις εξακριβωμένες περιπτώσεις όπως αυτή που εξετάζουμε. Όσο για το ότι οι "έχοντες" και πάλι θα μπορούν να ξεφεύγουν, δεν αμφιβάλλω, υποτίθεται ότι θα έχει αλλάξει όλο το σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης εκ βαθέων και θα είναι αδιάβλητο! Μεγάλα λόγια, θα μου πεις, κι εγώ θα συμφωνήσω...

Για να το ξεκαθαρίσω όμως, θα πω όπως και σε προηγούμενες παρόμοιες αναρτήσεις μου, ότι όλ' αυτά τα υψίστης σημασίας θέματα είναι αδιεξοδικά, δεν επιλύονται. Δεν πραγματοποιώ αυτές τις αναρτήσεις μη γνωρίζοντας το σαθρό ελληνικό, ή και παγκόσμιο ακόμα, κατεστημένο. Αλλά απ' την άλλη όμως, μου είναι αδύνατο να μην εκρήγνυμαι κάθε φορά που διαβάζω αυτά τα έκτροπα. Όχι ότι έτσι επιλύω τίποτα, αλλά αγωνιώ ότι αν συνεχίσει αυτή η μιαρή κατάσταση, σύντομα θα αλλοτριωθούμε και θα τα αποδεχτούμε όλα. Ο καθένας βέβαια με τον τρόπο του. Θα συναντιόμαστε π.χ. στο δρόμο και θα ρωτάμε ο ένας τον άλλο: "Πώς πέρασες τη μέρα σου σήμερα;" Κι η απάντηση: "Ήσυχα, απλά διάβασα για 2 απαγωγές ανηλίκων κι αυτό είναι όλο. Εσύ;" Κι η απάντηση απ' την άλλη πλευρά: "Ε, κι εγώ τα ίδια, έμαθα για τους βιασμούς 3 κοριτσιών"... Αυτά θα λέμε και μετά θα καληνυχτιζόμαστε! Μόνο που η καληνύχτα θα είναι άλλης μορφής και περιεχομένου. Πιο ζοφερή, πιο αδυσώπητη, πιο οριστική...

Diatton είπε...

Φίλε Σκρουτζάκο θεωρώ πως το μεγαλύτερο έγκλημα είναι, απλά, να πειράξει κάποιος ένα παιδί. Εκεί πρέπει να τιμωρηθεί. Αν βιοπραγήσει όμως, όπως στην περίπτωση της ανάρτησης, "πρέπει να φύγει"...

arrwstia7 είπε...

Εχω παιδί σε αυτή την ηλικία και ο νούς μου δεν μπορεί να συλλάβει ότι υπάρχουν τέτοια ανθρωποτέρατα που μπορούν να ασελγήσουν και να καταστρέψουν ότι πιο ατόφιο και τρυφερό υπάρχει σε αυτήν την κοινωνία.
Την παιδική τρυφερότητα & αθωότητα.

Για τα παιδιά αυτά, ο κόσμος τους έχει "πεθάνει" και θα το κουβαλάνε για το υπόλοιπο της ζωης τους :(

Κρέμασμα, λιθοβολισμό, ισόβια.....
Αυτό μόνο τους αξίζει. Τίποτα λιγότερο.

Μαριανα είπε...

Διάττων η θανατική ποινή για την οποία μιλάς είναι λίγη...
πώς μπορούν;; Η κοινωνία αφήνει ατιμώρητα αυτά τα κτήνη ή με μικρή ποινή... μπροστά σε αυτούς, οι κλέφτες είναι άγιοι.

Το έχω σκεφτεί πολύ καλά. Θα πρέπει να κατασκευαστεί ένας χώρος κλεισμένος από παντού, χωρίς θέρμανση χωρίς τίποτα. Εκεί μέσα να βάζουν αυτά τα κτήνη όπως τους αξίζει για πάντα. Επίσης να τους δημεύουν την περιουσία τους, η οποία θα πηγαίνει στο παιδί που κακοποιήθηκε. Επίσης αν συμβεί κάτι στο παιδί ή στα παιδιά που κακοποίησαν, το σώμα τους να είναι διαθέσιμο για δωρεά οργάνων.

Έτσι πιστεύω ότι ο θάνατός τους και η ζωή τους θα έχουν μια αξία...

Diatton είπε...

Τίποτα λιγότερο Δημήτρη, μόνο περισσότερο!

Αλλά ότι και να λέμε και να κάνουμε εμείς, δεν πρόκειται τελικά να επιλύσουμε ή να διορθώσουμε τίποτα! Αυτά τα γεγονότα θα συμβαίνουν ολοένα! Εμείς απλώς θα τα διαβάζουμε, και πάλι απλώς, θα προσευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο σε αγαπητά μας πρόσωπα...

Ή θα κραυγάζουμε όπως κάνει τώρα ο συνομιλητής σου, αυτός που έκανε την ανάρτηση - κραυγή (όσο δεν παίρνονται μέτρα...)

Diatton είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ, άλλωστε, με αυτό το σκεπτικό έγινε η ανάρτηση. Το σώμα τους για δωρεά οργάνων και τα κόκαλα στα ζώα! Όμως, όπως έγραψα και στο Δημήτρη, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς μόνο θα κραυγάζουμε. Όσο κι αν είμαι εναντίον αυτών των αποβρασμάτων, μπορώ να εντοπίσω και το ανέφικτο της όλης υπόθεσης, κι εδώ συμφωνώ και με την Αλίκη. Τουλάχιστον, να απευχόμεθα τα χειρότερα...

Alice Iocco είπε...

Πολύ σωστά αντιδράς κι εκρήγνυσαι κάθε φορά που διαβάζεις αυτά τα έκτροπα Δ.Α., όπως και πολλοί άλλοι.
Κι εγώ αντιδρώ έτσι και νιώθω προσωπικά την ευθύνη μου για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου και για όλα όσα ισχύουν στο κράτος και τις νομοθεσίες του. Η μεγαλύτερη όμως ευθύνη κι αυτό που με βαραίνει στη συνείδηση, είναι για τον κόσμο που θα αφήσουμε (εμείς σαν γενιά) στα παιδιά μας.....
Καλά έκανες και συνεχίζεις με αυτές τις αναρτήσεις κι ας μας οδηγούν σ'αδιέξοδες σκέψεις...Βάζεις ένα λιθαράκι με τον προβληματισμό που μας προκαλείς ,για κάποια θετικά βήματα ....Πάντα προς ένα καλύτερο αύριο.
Καλό απόγευμα :)

Diatton είπε...

Αγαπητή Αλίκη, κρατάω και αυτό το σχόλιό σου. Τουλάχιστον, ας κραυγάζουμε μήπως αυτό πάει κάποτε λίγο πιο πέρα κι ύστερα ακόμα παραπέρα κι απ' αυτό βγει κάτι καλό. Δεν ονειροβατούμε, απλά πορευόμαστε βάσει του ηθικού χρέους που έχουμε όλοι ως άνθρωποι. Κι εδώ ακριβώς χαίρομαι (αν και δεν το επιτρέπει πολύ αυτό το ρήμα η σημερινή ανάρτηση) που καταθέτουμε τις αγωνίες μας και συμπλέουμε προς θετικές κατευθύνσεις. Κάθε τέτοια συμφωνία, ειδικά όταν καταληγει σε σύμπραξη, είναι κι από ένας σπόρος στο χωράφι της ελπίδας...

Αλίκη, ευχαριστώ...

nantia11 είπε...

Αντε παλι τα ιδια.
Καθε τρις και λιγο ακουμε για τετοια υποθεση.
Εχτες καπου ακουσα ή διαβασα δε θυμαμαι, οτι καποιοι πληρωναν 300.000ευρώ για ενα βιντεο στο οποιο κατα παραγγελια βιαζοταν ενα μωρο - παιδι και μετα το σκοτωναν πνιγοντας το.
Δεν διαφερουν καθολου φυσικα τα 30 ευρω απο τα 300.000.

Θανατικη ποινη? στην "μανα" αυτη δε μου λεει τιποτα.

Κρεμασμα σε μια πλατεια αναποδα να περναν ολοι και να την φτυνουν μεχρι να ξεψυχισει.

Εχουν αγριεψει πολλοι οι "καιροι" κι αν εμεις τοτε φοβομασταν τον "ξενο" που θα μας εδινε καραμελες στο δρομο, τα παιδια πλεον φοβουνται ακομα και τους ιδιους τους γονεις τους.

Διεστραμενα μυαλα διεστραμενη κοινωνια που δεν μπορει να καθαρισει τον τοπο και τις ψυχες αθωων παιδιων.

Αηδια και μισος.........

Diatton είπε...

Νάντια, τ' άκουσα κι εγώ αυτό που λες, αλλά και πόσα είναι αυτά που δε μαθαίνουμε! Και φυσικά οι περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο (μαζί κι η ανεκδιήγητη δική μας) κωφεύουν κι εθελοτυφλούν! Τι να πεις και πώς να διαμαρτυρηθείς, έχασαν κι οι λέξεις πια τη σημασία τους! Σίγουρα έχουν αλλάξει κι οι εποχές, προς το χειρότερο, βέβαια...

Σ' ευχαριστώ που πέρασες, τουλάχιστον όλοι εμείς που θέλουμε να προστατεύουμε τις θεμελιώδεις αξίες της ζωής και την ίδια τη ζωή, να ενώνουμε τις φωνές μας!

VASILIKI είπε...

Ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο έγκλημα ο βιασμός, ειδικά των παιδιών είναι ανεπανόρθωτο!
Συμφωνώ για τη θανατική καταδίκη τέτοιων αποβρασμάτων της κοινωνίας, αλλά επειδή θεωρητικά είναι ανέφικτο στη "δημοκρατία" μας, τουλάχιστον ας δικάζονται αυτές οι αχαρακτήριστες πράξεις ως "φόνος εκ προμελέτης" αφού όντως σκοτώνουν αθώες ψυχούλες!
Να καταδικάζονται -χωρίς εξαίρεση- άπαντες οι ένοχοι σε πραγματικά ισόβια στην απομόνωση, χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Μόνο έτσι ίσως να παραδειγματιστούν οι εν δυνάμει βιαστές.
Τί να πει κανείς...
Φίλε Διάττων, συμφωνώ με όλα όσα σχολιάστηκαν παραπάνω και σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία σου να παρουσιάσεις ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Diatton είπε...

Αγαπητή Βασιλική, σ' ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου, και να σου πω την αλήθεια, την περίμενα, και χρονικά, και σαν περιεχόμενο... Είναι πολλά πράγματα λοιπόν που συμβαίνουν σήμερα και μας ενοχλούν, αυτά που περιγράφει όμως η ανάρτηση μάς εξοργίζουν. Η πορεία των πραγμάτων δείχνει πως τέτοια γεγονότα διαρκώς θα αυξάνονται. Κι εγώ, ποτέ μου δεν κατάλαβα μια δημοκρατία που ανέχεται δολοφόνους. Ειλικρινά, κάτω από τέτοιες συνθήκες, εμένα πλέον δε μου αρέσει η δημοκρατία!

Olga είπε...

Such an important subject and such a huge debate!

Diatton είπε...

Very important subject my friend but without solution, not only in Greece but in the whole world!