Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις Που Προτείνονται Για Τις Μέρες Των Χριστουγέννων

Σήμερα Πέμπτη 24/12/2009

Μανώλης Λιδάκης

Πόσοι Έλληνες τραγουδιστές θα μπορούσαν πραγματικά να καυχηθούν ότι μπορούν να ερμηνεύσουν οτιδήποτε; Να αποδώσουν όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής χωρίς ποτέ να ξενίζουν στ’ αυτιά μας; Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε το Μανώλη Λιδάκη να ξεχωρίσει απ' τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Η εξαιρετική φωνή του, συνοδευόταν από τέτοια δύναμη και πάθος που έδινε στην κάθε του ερμηνεία μια απίστευτη αυθεντικότητα. Είναι η φωνή που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά, είτε ζωντανεύει στα τραγούδια του τον καημό του λαϊκού μας τραγουδιού, είτε τη φλόγα μιας σύγχρονης μπαλάντας, είτε ακόμα την λεβεντιά της παραδοσιακής μας μουσικής.

Αυτή ακριβώς είναι η κεντρική ιδέα αυτής της σειράς εμφανίσεων του Μανώλη Λιδάκη στο Κύτταρο. Μια περιήγηση στα 20 χρόνια της μουσικής του καριέρας, σταχολογώντας ανάμεσα στις πιο δυνατές στιγμές του ρεπερτορίου του, αυτές που του χάρισαν 5 χρυσούς δίσκους μέχρι τώρα: Απ' το ονειρικό «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» του Μάνου Χατζιδάκη, μέχρι τα Λαϊκά Κομμάτια του Άκη Πάνου και του Απόστολου Καλδάρα, κι απ' τον «Ήλιο Του Γενάρη» που συνόψιζε το φλερτ του με τη ροκ μέσα από συνθέσεις του Γιάννη Σπάθα, των Κατσιμιχαίων και του Ορφέα Περίδη, μέχρι τον τελευταίο του δίσκο «Μην Μου Γκρεμίζεις Το Όνειρο» που σηματοδότησε την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον Παντελή Θαλασσινό.

Αναλυτικά στην ορχήστρα θα συμμετέχουν οι:

Γιάννης Σπάθας – Ηλεκτρική & Ακουστική Κιθάρα
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου – Ακουστική, Κλασσική Κιθάρα
Γιάννης Μπελώνης – Πλήκτρα
Δημήτρης Χουντής – Πνευστά
Νίκος Κασσαβέτης – Τύμπανα
Παρασκευάς Κίτσιος – Μπάσο
Γιώργος Σπηλιόπουλος – Μπουζούκι
Βασίλη Ραψανιώτης – Βιολί

Συμμετέχουν επίσης οι τραγουδίστριες
Πέλα Κασίμη – Γιώτα Μυτιληναίου

ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Έναρξη 22:30, Είσοδος 15 €.


Σήμερα Πέμπτη 24 & Αύριο Παρασκευή 25/12/09

Blues Wire

Περιδιαβαίνουν τα μονοπάτια της μουσικής ήδη απ' το 1983, όταν ο Ηλίας Ζάικος σχημάτισε το πρώτο Blues group στην Ελλάδα (Blues Gang). Οι Blues Wire κάνουν Χριστούγεννα στο Rodeo Live Club προς χάριν των Αθηναίων φίλων τους. Και τις δύο νύχτες, πριν από κάθε ζωντανή εμφάνιση θα προηγηθεί ένα special dj set αφιερωμένο στα Blues.

Rodeo Live Club, Αθήνα, Έναρξη 21:00

Είσοδος (Προπώληση - Ταμείο): 17 €
Εισιτήριο Και Για Τις 2 Εμφανίσεις: 22 €, μόνο με τηλεφωνική κράτηση στα τηλ. 210-8814702 ή 697-9709743
Για Φοιτητές, Ανέργους, Στρατευμένους 25% έκπτωση με επίδειξη σχετικής ταυτότητας στο ταμείο.


Σάββατο 26 & Κυριακή 27/12/2009

Ψαραντώνης

Αδερφός του θρυλικού Νίκου Ξυλούρη, άγγιξε πρώτη φορά την κρητική λύρα στα 13 του χρόνια, για να εξελιχτεί σε πολυοργανίστα ολκής και να καταλήξει μία απ' τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες των ημερών μας και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα δημιουργό που έχει συμμετάσχει στο σπουδαίο All Tomorrow's Parties, το σημαντικότερο ίσως Μουσικό Φεστιβάλ του Πλανήτη. Συμμετείχε μάλιστα δύο φορές, την πρώτη στις 27 Απριλίου 2007, στην κεντρική σκηνή του Minehead (UK) με διοργανωτές τους Dirty Three, μετά από προσωπική πρόσκληση του Ellis Warren, και τη δεύτερη φορά φέτος, τον Ιανουαρίου του 2009, στο ATP της Αυστραλίας, μετά από προσωπική πρόσκληση του Nick Cave.

Ο Ψαραντώνης (πραγματικό όνομα Αντώνης Ξυλούρης) έρχεται με το συγκρότημά του στην Αθήνα την περίοδο των Χριστουγέννων για δύο σημαντικές ζωντανές εμφανίσεις στο Rodeo Live Club, δύο συναυλίες που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον απ' τους πολυάριθμους φίλους του.

Rodeo Live Club, Αθήνα, Έναρξη 21:00

Είσοδος (Προπώληση - Ταμείο): 17 €
Εισιτήριο Και Για Τις 2 Εμφανίσεις: 22 €, μόνο με τηλεφωνική κράτηση στα τηλ. 210-8814702 ή 697-9709743
Για Φοιτητές, Ανέργους, Στρατευμένους 25% έκπτωση με επίδειξη σχετικής ταυτότητας στο ταμείο.

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Diatton είπε...

Σ' ευχαριστώ φίλε μου και για το σχόλιό σου αλλά και για τις ευχές σου. Έχεις τις εγκάρδιες ευχές κι από μένα. Καλά Χριστούγεννα φίλε μου!