Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο Julian Marley Για 2 Βραδιές Στην Ελλάδα

Μια απ' τις ανερχόμενες δυνάμεις της Reggae έρχεται στη χώρα μας για δύο βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (20 και 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα)! O γιος του αξεπέραστου Bob Marley, o Julian “JuJu” Marley θα είναι για πρώτη φορά κοντά μας και μάλιστα με τον ολοκαίνουργιο δίσκο του «Awake» απ’ όπου κι ο τίτλος της περιοδείας.

Ο Julian Marley θα μας ταξιδέψει στις ρίζες του μέσα απ' το δικό του πια reggae ήχο στον οποίο έχει ενσωματώσει έντονα στοιχεία street-energy, hip-hop και R&B, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές στον τελευταίο του δίσκο. Ένα set γεμάτο έντονα beat κι αισθαντικά φωνητικά, απ' τον Julian Marley, συνεχιστή της μεγάλης πια μουσικής παράδοσης της οικογένειας Marley. Κι επειδή αναφέρθηκε η οικογένεια, στις 13/11/09 στο Los Angeles ο Ziggy Marley εμφανίστηκε (ως guest star έκπληξη) στο show του Julian Marley στο «House Of Blues» προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού για τη συνάντηση των δύο αδερφών επί σκηνής.

Ένα μικρό δείγμα του ήχου του Julian Marley είναι και το παρακάτω video. Το τραγούδι έχει τίτλο "Natty Dread"...



Λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον Julian Marley. Γιος του μεγάλου Bob Marley, γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975 στο Λονδίνο (το πλήρες όνομά του είναι Julian Ricardo Marley). Το μεγαλύτερο διάστημα της παιδικής του ηλικίας το πέρασε ανάμεσα στην Αγγλία και τη Τζαμάικα. Όπως είναι λογικό μεγάλωσε μέσα στη μουσική. Από μικρός ήρθε σε επαφή με πολλά μουσικά όργανα όπως ντράμς, μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα κι όχι μόνο. Μαζί με τα αδέλφια του Ziggy και Stephen δημιούργησαν το 1989 την εταιρεία παραγωγής Ghetto Youth International.

Το 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο solo album του με τίτλο «Lion In The Morning» και πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία, καταφέρνοντας έτσι να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Στα 1999 συμμετείχε μαζί με τα αδέλφια του στην παραγωγή του «Chant Down Babylon», ενός remix album από διάφορους hip-hop και rock καλλιτέχνες για τον Bob Marley και τους Wailers. Το δεύτερο album του «A Time And Place» κυκλοφόρησε το 2003, ενώ το τελευταίο του album «Awake» κυκλοφόρησε φέτος (ημερομηνία κυκλοφορίας 26-5-09).

Η χρονιά που σημάδεψε τον Julian Marley ήταν το 2008, μιας και τότε ήταν που εμφανίστηκε στη Γουινέα, φέρνοντας τις ρίζες της μουσικής του σε ένα νέο, απαιτητικό αλλά κι ευγενικό κοινό, ενώ λίγο αργότερα στην ίδια χρονιά βρέθηκε επί σκηνής μαζί με όλα του τα αδέρφια στα πλαίσια του Africa Unite Concert στη Τζαμάικα. Αποτελεί ενεργό μέλος του Rastafari Movement με έντονη δραστηριότητα...

Στην Αθήνα το Live θα δωθεί αύριο βράδυ στο Voice Favela Live Stage, Πέτρου Ράλλη 29 & Κρήτης 1, στον Ταύρο. Εκτός του Julian Marley, θα εμφανιστούν επίσης οι: Ρόδες, Jamerllada, Stavros Ntantous, Ιωσήφ Βάγγερ DJ Set, Taki Tsan, Ρίμα Για Χρήμα...

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 30€ (Fnac, Metropolis, Ticket House, Public, www.ticketpro.gr). Ταμείο 35€. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.00 μμ.

Στη Θεσσαλονίκη ο Julian Marley θα εμφανιστεί μεθαύριο, στο Block 33, 26ης Οκτωβρίου, πρώην Υδρόγειος, Σφαγεία (περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία στο www.block33.gr και στο τηλέφωνο 2310533533).

Τιμές Εισιτηρίων: e-ticket 20€. Προπώληση 25€ (Ticket House, Metropolis, Musicland, Block 33 box office). Ταμείο 30€. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30 μμ.

Στη Θεσσαλονίκη τον Julian Marley θα τον συνοδέψουν οι Global Vibe, ένα απ' τα γνωστότερα και παλαιότερα Reggae, Ska, Dub συγκροτήματα της συμπρωτεύουσας (δημιουργήθηκαν το 2002)... Μια μικρή γνωριμία μαζί τους είναι και το video που ακολουθεί. Τους βλέπουμε στο τραγούδι τους που έχει τίτλο "Political Society"...

6 σχόλια:

Olga είπε...

Very optimistic thing to listen to in the morning and start the day! :)

Alice Iocco είπε...

Καλημέρα :),
.... αυτά είναι καλά νέα !
Ενημερωτικό post για τον Marley Julian ,με πολύ ωραία δείγματα μουσικής (νομίζω ότι θα τα παρακολουθήσω και live ;) ), κι επιτέλους κάποιοι ανεβαίνουν προς τα πάνω.
'Οπως βλέπω στο σχετικό σάιτ του BLOCK33 ,Uriah Heep και Λένα Πλάτωνος τον Φεβρουάριο :)

Diatton είπε...

Good that you liked it Olga! I wish you have a nice weekend!

Diatton είπε...

Είδες Αλίκη τι ωραία νέα που έχει η πόλη σου; Είναι που παραπονιόσουν. :)) Πρέπει να κάνει καλή δουλειά αυτό το block 33, το ανεβάζω εδώ και καιρό...

Αν μπορέσεις και πας, ακόμα καλύτερα...

Μαριανα είπε...

Τελικά τον είδες? πώς ήταν??

Diatton είπε...

Τελικά δεν πήγα αγαπητή Μαριάνα, προτιμήσαμε σαν παρέα άλλη επιλογή...