Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Alex Gopher - The Child


Το πραγματικό του όνομα είναι Alex Latrobe. Είναι μουσικός, DJ και παραγωγός. Έχει γεννηθεί στη Γαλλία. Στο κλιπάκι του εδώ, που είναι όντως ευρηματικό, όλα έχουν μετουσιωθεί σε λέξεις. Και το ηχητικό background πολύ καλό.

Τα Βραβεία Των Blogs

Έκανα αυτή την ανάρτηση ως απάντηση στο "βραβείο" που είδα χθες σε πολλά blogs.

Η άποψή μου είναι η εξής. Δε χρειαζόμαστε βραβείο για το αυτονόητο, για το ότι επικοινωνούμε δηλαδή καθημερινά και το απολαμβάνουμε. Αυτό συμβαίνει εξ' ορισμού. Και βλέπω ότι, δυστυχώς, το υιοθέτησαν πολλοί...

Κινούμαι εδώ και πολλά χρόνια στους δρόμους της δημιουργίας και της τέχνης κι αυτό μου υπαγορεύει να έχω μια παράλληλη πορεία απ' αυτή των "βραβείων", προτιμώντας πάντα το δρόμο της ουσίας. Δε χρειαζόμαστε "εφευρέσεις", ή "ωραία ρούχα" ή ακόμα και "στολίδια" για να επικοινωνούμε. Και δε χρειάζεται και να τα επιδεικνύουμε. Αφού, έτσι κι αλλιώς επικοινωνούμε. Η ιστορία, η ίδια η Ζωή μου έχει διδάξει, ότι τα καλύτερα και τα σπουδαιότερα πράγματα, γίνονται διακριτικά...

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Η Αγγλία Με Τα Διώροφα Λεωφορεία Της


Διώροφα Αγγλικά λεωφορεία. 'Ενα παιδικό όνειρο που έχει "σφηνώσει" στη μνήμη...

Γεύση Από Ελλάδα


Ελλάδα: Διαστροφική χώρα, χωρίς παρόν (καθώς, εδώ και δεκαετίες έχει εμπιστευτεί τις τύχες της στην καταστροφή), με ακόμα πιο δυσοίωνο μέλλον αλλά με αφάνταστα ένδοξο παρελθόν. Και με πολλές φυσικές ομορφιές, όπως δείχνει το βίντεο...και με έξοχη παραδοσιακή μουσική...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Τούρκος Ομολογεί Ότι Εκτέλεσε 10 Κύπριους

Σοκ προκάλεσε στην Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία, η μαρτυρία γνωστού τούρκου ηθοποιού, που σε τηλεοπτική εκπομπή περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο εκτελούσε κύπριους αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Σκότωσα δέκα άτομα» παραδέχθηκε μπροστά στις κάμερες, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο ηθοποιός Αττίλας Ολκάτς, και πρόσθεσε: «Ο πρώτος που σκότωσα ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του και τον σημάδεψα με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα άλλους εννέα. Και αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη σκότωνα πάλι».

Ο τούρκος ηθοποιός είπε ότι την ημέρα της εισβολής στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, του απέμενε μία ημέρα για να απολυθεί από τον στρατό. Ο ηθοποιός παραπονέθηκε στην αρχή στον διοικητή του ότι είναι καλλιτέχνης και δεν μπορούσε να αφαιρέσει ζωή, αλλά ο διοικητής τού είπε ότι «εδώ τελειώνει η τέχνη κι αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή και εσύ θα σκοτώσεις».
Αυτά δήλωσε αρχικά ο Τούρκος εγκληματίας αλλά μετά ανακάλεσε, σημειώνοντας τα εξής: «Στο μυαλό μου ανακατεύτηκε η πραγματικότητα με το σενάριο. Τα όσα ανέφερα λοιπόν στην εκπομπή, ότι σκότωσα δέκα άτομα, είναι ένα σενάριο που έχω γράψει εγώ, για να δείξω τις κακές συνθήκες, τη στυγνότητα και τη βαναυσότητα του πολέμου. Δεν είχα την ευκαιρία, όμως, να πω πως πρόκειται για σενάριο, διότι η εκπομπή έκανε διακοπή για διαφημίσεις και στη συνέχεια τελείωσε».

ΣΧΟΛΙΟ: Ο απόλυτος κυνισμός, κάτι που το ξέρει πολύ καλά η γειτονική μας χώρα και το έχει αποδείξει άλλωστε...

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Θανατική Καταδίκη Για Νοθευμένο Γάλα Στην Κίνα

Σε θάνατο καταδικάστηκαν δυο κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με το μολυσμένο γάλα στην Κίνα.

Πρόκειται για ένα απ' τα πιο μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων που κόστισε τη ζωή σε εξι παιδιά και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας τουλάχιστον σε τρακόσιες χιλιάδες ακόμα.

Οι δύο άνθρωποι που καταδικάστηκαν σε θάνατο είναι ο Ζανγκ Γιουζούν που κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της λειτουργίας παράνομου εργαστηρίου το οποίο παρήγαγε νοθευμένο βρεφικό γάλα σε σκόνη και ο Γκενγκ Τζινπίνγκ που καταδικάστηκε για την παρασκευή και πώληση νοθευμένων προϊόντων σε γαλακτοβιομηχανίες.

Για την υπόθεση του μολυσμένου με μελαμίνη βρεφικού γάλακτος δικάζονται συνολικά 21 άνθρωποι. Η μελαμίνη χρησιμοποιούνταν ώστε το γάλα να εμφανίζεται ότι έχει περισσότερες πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη είναι η Τιαν Γιενχούα, πρόεδρος της Σανλού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην παραγωγή βρεφικού γάλακτος. Άλλα τρια στελέχη της Σανλού τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 15 χρόνια.

Όταν αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο το πρωτοφανές διατροφικό σκάνδαλο, αποδείχτηκε ότι η εταιρεία Σανλού γνώριζε ότι επρόκειτο να διαθέσει στην αγορά τοξικό γάλα και παρ' όλ' αυτά δεν δίστασε να προωθήσει 900 τόνους μολυσμένου προϊόντος. Η παραγωγή του νοθευμένου γάλακτος δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν μια επιχείρηση στη Νέα Ζηλανδία, που συνεργάζεται με την κινεζική Σανλού, παρενέβη ζητώντας να διεξαχθούν έλεγχοι.

Το σκάνδαλο με το νοθευμένο γάλα τρομοκράτησε τους γονείς στην Κίνα και ξέσπασε τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη διατροφική απάτη που είχε συγκλονίσει τους πάντες με τον θάνατο 13 βρεφών. Το σκάνδαλο πήρε πλέον τεράστιες διαστάσεις καθώς νοθευμένα κινεζικά γαλακτοκομικά έχουν εξαχθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα της θανατικής καταδικής ωστόσο, ως η εσχάτη των ποινών, αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη απ' τη διεθνή κοινότητα και θέτει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις μεθόδους σωφρονισμού που ακολουθούν διάφορες χώρες.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΕΣ !!! Άντε μετά να το επιχειρήσει κάποιος άλλος. Τουλάχιστον, θα 'χει άκρως σοβαρούς λόγους να το σκεφτεί. Όχι όπως εδώ στη χώρα μας που σαχλαμαρίζουμε!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Η Ομιλία Του Νέου Προέδρου


Λόγια λόγια λόγια...Καμιά σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες του κόσμου σήμερα, όταν όλα πλέον είναι προαποφασισμένα...Απ' την πλευρά των συμφερόντων και του κέρδους, φυσικά...

Νανορομπότ Σε Ρόλο Θεραπευτή

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αυστραλοί ερευνητές παρουσίασαν έναν μικροσκοπικό κινητήρα ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή νανορομπότ, τα οποία αφού θα εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό θα λειτουργούν σαν... γιατροί. Τα νανορομπότ θα μπορούν να κάνουν πλήθος ενεργειών, από τη χορήγηση φαρμάκων εκεί ακριβώς που υπάρχει πρόβλημα ως και το να βοηθούν χειρουργούς σε δύσκολες επεμβάσεις.

Τον μικροσκοπικό κινητήρα κατασκεύασαν ερευνητές του Εργαστηρίου Νανοφυσικής του Πανεπιστημίου Μonash. Εχει πλάτος μικρότερο από ένα τέταρτο του χιλιοστού ή αλλιώς ίσο με δύο ανθρώπινες τρίχες. Εδώ και χρόνια η ιατρική κοινότητα ονειρεύεται τη δημιουργία μικροσκοπικών συσκευών που θα εισέρχονται και θα κινούνται με ευκολία στον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα θα είναι και αρκετά «έξυπνες» ώστε να εκτελούν δύσκολες αποστολές. Αν και η εξέλιξη στη νανοτεχνολογία είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια, το μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη τέτοιων συσκευών για ιατρική χρήση ήταν η ισχύς τους και ο μηχανισμός της κίνησης. Η απόδοση κι η αποτελεσματικότητα των συμβατικών ηλεκτροκινητήρων μειώνονται όσο μικραίνει το μέγεθός τους και στα μικροσκοπικά μεγέθη που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός νανορομπότ είναι πρακτικά άχρηστοι.

«Αν δείτε τον χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων, θα προσέξετε ότι τα συστήματα και οι συσκευές κάθε χρόνο μικραίνουν σε μέγεθος όλο και περισσότερο. Στον τομέα των κινητήρων όμως από τη δεκαετία του 1950 υπάρχει πολύ μικρή εξέλιξη όσον αφορά το μέγεθός τους» δήλωσε μιλώντας στο ΒΒC ο Τζέιμς Φρεντ, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία του νανοκινητήρα μια νέα γενιά υλικών, τα λεγόμενα «πιεζοηλεκτρικά». Πρόκειται για υλικά όπως οι κρύσταλλοι ή τα κεραμικά, τα οποία παράγουν ένα σημαντικό ποσό ηλεκτρικής τάσης όταν ασκηθεί ένα είδος μηχανικής πίεσης, όπως μια ώθηση.

Τα πιεζοηλεκτρικά υλικά έχουν πλήθος εφαρμογών, ανάμεσα στις οποίες η κατασκευή συσκευών που θα παράγουν μόνες τους την απαιτούμενη ενέργεια και δεν θα χρειάζονται φόρτιση. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κατασκευή του μικροσκοπικού κινητήρα ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νανορομπότ που θα μεταφέρουν μαζί τους αισθητήρες και μικροκάμερες μεταδίδοντας στοιχεία και εικόνες από το εσωτερικό ενός ασθενούς στους γιατρούς. Ευελπιστούν μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα κατασκευαστούν νανορομπότ που θα μπορούν τα ίδια να κάνουν διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα να διαλύουν θρόμβους ή να επιδιορθώνουν φραγμένες αρτηρίες και κατεστραμμένους ιστούς.

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Κακοποιήσεις Ανηλίκων

Πενήντα σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων κάθε μέρα σε Αγγλία και Ουαλία.

Σε περισσότερες από 20.000 υποθέσεις που καταγράφηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Αγγλίας και της Ουαλίας το 2008, τα θύματα ήταν παιδιά. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Κακοποίησης Παιδιών (NSPCC), περίπου ένα στα τέσσερα θύματα ήταν κάτω των 10 ετών. Συνάμα, σε περισσότερα από 800 περιστατικά τα παιδιά ήταν τεσσάρων ετών και κάτω.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από 42 αστυνομικές αρχές (συνολικά 43) της Αγγλίας και της Ουαλίας, έδειξαν πως το 2008 καταγράφηκαν 20.758 περιπτώσεις με ανήλικα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Επίσης, σε 4.984 περιστατικά τα θύματα ήταν κάτω των 10 ετών και σε 163 υποθέσεις τα παιδιά ήταν ενός ή δύο ετών. Μάλιστα, ο αριθμός των κοριτσιών ήταν εξαπλάσιος από τον αγοριών.

Ο υπεύθυνος για ζητήματα δημόσιας τάξης από τη NSPCC, Φίλιπ Νόγιες, δήλωσε: «Πολλά από τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων είναι μικρά παιδιά, όπως εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία. Σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμη και παιδιά ενός έτους, ενώ τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε παιδιά πρόωρης εφηβείας».

Όπως συμπλήρωσε: «Φυσικά, δε μπορούμε να παραλείψουμε τα παιδιά ιδιαιτέρως νεαρής ηλικίας που κακοποιούνται και δε μπορούν να μιλήσουν. Συνεπώς, είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα ανήλικα που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση».

Η NSPCC επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που συλλέγει και δημοσιεύει επίσημα στοιχεία. Το υπουργείο Εσωτερικών τοποθέτησε μαζί τα στοιχεία για παιδιά και ενήλικες, με αποτέλεσμα να αποτύχει να δώσει μία καθαρή εικόνα του ποσοστού κακοποίησης ανηλίκων.

Επιπλέον, ο κ. Νόγιες υπογράμμισε: «Αν μπορούσαμε να πάρουμε αυτά τα στοιχεία ετησίως, θα είχαμε μία ακριβή εικόνα για το τι συμβαίνει και θα προβαίναμε σε πιο συγκεκριμένα μέτρα για να προστατέψουμε τα παιδιά».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας σημείωσε ότι έχει δεσμευτεί να οδηγήσει όλο και περισσότερους βιαστές στη δικαιοσύνη, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επενδύσει 11,25 εκατομμύρια λίρες σε υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του υπουργείου υπογράμμισε: «Τώρα έχουμε ομάδες ειδικευμένες για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων και ειδικό εισαγγελέα για θέματα βιασμών σε κάθε περιοχή. Παράλληλα, εξοπλίζουμε με νέο προσωπικό τις αρχές για να βελτιώσουν τις μεθόδους έρευνας σοβαρών σεξουαλικών εγκλημάτων».

Από Την Εφημερίδα ¨Καθημερινή" (με πληροφορίες από Reuters)

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ψάχνουν Τους Οφειλέτες Με ... Μέντιουμ

Τις...υπερφυσικές ικανότητες μέντιουμ επιστράτευσε μια απ' τις μεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες στη Λιθουανία προκειμένου να εντοπίσει όσους οφείλουν ή φοροδιαφεύγουν.

Η Βιλίγια Λομπατσιουβιένε είναι διάσημη στη χώρα για το "ταλέντο" της. Οι τεχνικές της περιλαμβάνουν ξόρκια, χρήση βοτάνων, "ανάγνωση... αύρας" και άλλα συναφή, που την έχουν κάνει ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά πρόσωπα. Το διάσημο μέντιουμ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κυνηγούς οφειλετών" Skolu Ιsieskojimo Βiuras (SΙΒ).

Έσωσαν Από Αυτοκτονία Δύο Φοιτητές

Την τελευταία στιγμή αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής απέτρεψαν δύο 20χρονους φοιτητές να αυτοκτονήσουν εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο νεαροί, ο ένας παραμονή Χριστουγέννων και ο άλλος παραμονή Πρωτοχρονιάς, μπήκαν σε δωμάτια επικοινωνίας (chat rooms) και κατά τη συνομιλία τους με άλλους χρήστες τους ανέφεραν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν. Μόλις τα μηνύματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, αμέσως άρχισαν έρευνα για τον εντοπισμό των νεαρών. Ύστερα από ψηφιακή ανάλυση εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο φοιτητών, ο ένας εκ των οποίων κατοικεί στο Κολωνάκι και ο άλλος στη Γλυφάδα. Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι δεν είχαν αντιληφθεί τις προθέσεις των παιδιών τους τα οποία πλέον βρίσκονται υπό ψυχολογική
υποστήριξη.

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Portugal: Amalia Rodrigues - Estranha Forma De Vida (1965)


Η βασίλισσα του Fado, η μεγάλη Κυρία, η πρώτη διδάξασα (1920 - 1999)!
Έχει 50 χρόνια καριέρας! Ηχογράφησε περίπου 170 άλμπουμς...

Το τραγούδι που βλέπουμε είναι σε στίχους δικούς της...

Portugal: Cristina Branco - Trago Fado Nos Sentidos


Είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή μουσική των Πορτογάλων ξεχειλίζει από συναίσθημα...

Έσβησε Η Δανάη Στρατηγοπούλου

Το αηδόνι, σιώπησε για πάντα. Η Δανάη Στρατηγοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη τραγουδίστρια, μουσικός, συγγραφέας, μια σημαντική γυναίκα.

Για τους περισσότερους είναι η απόλυτη ερμηνεύτρια του Αττίκ και του Χαιρόπουλου. Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτό. Ηταν μία τραγουδίστρια που ερμήνευσε περισσότερα από 300 τραγούδια, αρκετά σε στίχους δικούς της, όπως το θρυλικό "Τι 'ναι αυτό που το λένε αγάπη", και γενικά είναι η πιο τραγουδισμένη και δισκογραφημένη τραγουδίστρια, η πιο "παγκόσμια" δημοσιευμένη. Ήταν, επίσης, μουσικός και ποιήτρια και λογοτέχνης, έκανε πολλές μεταφράσεις, ενώ διετέλεσε και καθηγήτρια της ελληνικής λαογραφίας σε Πανεπιστήμιο της Χιλής.

Γεννήθηκε το 1913 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Γαλλία. Εκανε για έναν χρόνο σπουδές στα οικονομικά, φοίτησε στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, ενώ παράλληλα έκανε και μουσικές σπουδές.

Η μοναδική βελούδινη φωνή της την έχρισε αναντικατάστατη μούσα του Αττίκ, με τον οποίο πρωτοσυναντήθηκε το 1935. Η Δανάη είπε σημαντικά τραγούδια "Ρωτήστε να σας πω", "Ας ερχόσουν για λίγο", "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη", "Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου" κ.ά. και έγινε περιζήτητη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο τόπος, όμως, που τη μάγεψε ήταν η Χιλή. Ισως γιατί ήταν η πατρίδα του Νερούδα, του λατρεμένου της Νομπελίστα ποιητή, του οποίου ποιήματα μετέφρασε στα ελληνικά - ανάμεσά τους και το θρυλικό "Κάντο Χενεράλ" - αλλά και ερμήνευσε. Ιδιαίτερη στενή, όμως, ήταν η σχέση της και με τον Γιάννη Ρίτσο: "Επειδή ήταν ονειροπόλος, έμεινε ένας ποιητής που
πέθανε χωρίς να έχει γίνει ποτέ πλούσιος", είχε πει η ίδια.

Η Δανάη ήταν μια γυναίκα δυναμική και ενεργή μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Οπως, εξάλλου, έλεγε: "Δεν θέλω να με αποκαλούν ιέρεια των γραμμάτων και της τέχνης, έχω μπουχτίσει πλέον τα μύθος, θρύλος, ιστορία. Δεν στάθηκα ποτέ στις αναδρομές στο παρελθόν. Θέλω να με ρωτάνε τι κάνω τώρα...".

Κι ακόμα έλεγε : "Η ηλικία του κάθε ανθρώπου είναι μια εσωτερική υπόθεση. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι έδωσαν ό,τι έδωσαν μέχρι τα είκοσί τους, ενώ άλλοι άρχισαν ως μεσήλικες ή ηλικιωμένοι. Δεν έχω σταματήσει να ενδιαφέρομαι για τη ζωή γύρω μου κι αυτό είναι ζωή, νομίζω...".

Ήδη, απ' το 2002 κυκλοφορεί απ' τις εκδόσεις 'Άγκυρα" η βιογραφία της, γραμμένη απ' την Πόπη Μαγουλά - Γαϊτάνου, με τίτλο "Δανάη: Το Αηδόνι Του Έρωτα".

Από Την Εφημερίδα "Εθνος" (της Αναστασία Κούκα)

Φυλακίστηκε Συγγραφέας Γιατί Έθιξε Τη Μοναρχία

Ο 41χρονος Χάρης Νικολαΐδης εργαζόταν ως καθηγητής Αγγλικών σε πανεπιστήμιο της πόλης Τσιάνγκ Μάι στη Βόρεια Ταϊλάνδη, αρθρογραφώντας παράλληλα σε τοπικές εφημερίδες, ενώ έχει επίσης συνεργαστεί με την εφημερίδα της αυστραλιανής ομογένειας "Νέος Κόσμος". Ο κυπριακής καταγωγής δημοσιογράφος και συγγραφέας, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση από ποινικό δικαστήριο στην Μπανγκόγκ γιατί προσέβαλε σε νουβέλα του τον θεσμό της μοναρχίας.

Το βιβλίο το οποίο αποτέλεσε και την αιτία για την καταδίκη του είναι η νουβέλα με τίτλο "Verisimilitude" (Αληθοφάνεια). Το δικαστήριο, έκρινε ότι ο κ. Νικολαΐδης με το βιβλίο του, "προσβάλλει τον βασιλιά, τον διάδοχο,την Ταϊλάνδη και τον θεσμό της μοναρχίας". Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε αρχικά σε εξαετή φυλάκιση, ποινή η οποία μειώθηκε σε τρία χρόνια μετά την "ομολογία της ενοχής του". Το επίμαχο σημείο που οδήγησε στην καταδίκη του κ. Νικολαΐδη είναι μόλις μία παράγραφος που δεν ξεπερνά τις 103 λέξεις, με θέμα τα υποτιθέμενα σεξουαλικά παραπτώματα της βασιλικής οικογενείας, και ειδικά του μυθιστορηματικού διαδόχου.

Η παράγραφος θεωρήθηκε προσβλητική για τον 81χρονο βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ, σε μια χώρα στην οποία ο νόμος περί προσβολής της μοναρχίας επισύρει κάθειρξη από 3 ως 15 χρόνια. Η κυβέρνηση, άλλωστε, λογοκρίνει, με τη δικαιολογία της προσβολής της μοναρχίας, 2.300 διαδικτυακούς τόπους!

Στη φωτογραφία, εικονίζεται ο "κατηγορούμενος" με αλυσίδες και τη γνωστή στολή της φυλακής, σύμφωνα με τους νόμους της χώρας...

Portugal: Cristina Branco - Tive Um Coracao Perdido


Φοβερά συναισθηματική η παραδοσιακή μουσική των Πορτογάλων. Μας παρασέρνει εδώ με τη φωνή της η μεγάλη Cristina Branco.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Γελάει 12 Xρόνια Ασταμάτητα!

Ένα ζευγάρι στη Κίνα, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει θεραπεία για την κόρη τους που γελά ασταμάτητα δώδεκα χρόνια!

Η μητέρα είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν η κόρη τους ήταν οκτώ μηνών και είχε υψηλό πυρετό. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η κατάστασή της έγινε χειρότερη όταν η μικρή έγινε δυο ετών, αφού, έχασε την ικανότητα της να μιλά, κι έκτοτε γελά συνέχεια, χωρίς να μπορεί να το σταματήσει!

Ο πατέρας της, εργάτης στο επάγγελμα, έχει ξοδέψει όλα του χρήματα με σκοπό να βρει μια θεραπεία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ένας νευρολόγος από το Chongqing Medical College πρότεινε να γίνει εγκεφαλογράφημα μήπως εντοπιστεί η αιτία που δημιουργεί το ασταμάτητο γέλιο στην μικρή.

Από Την Εφημερίδα "Έθνος"

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δυστυχώς Διακοπή


Συμβαίνουν αυτά, ακόμα και στα καλύτερα blogs !

5 Χρόνια Παραμονής Τα Οχήματα Στον Άρη

Τα δύο οχήματα της NASA στην επιφάνεια του Άρη, το Spirit και το Opportunity, έκλεισαν πέντε χρόνια παραμονής στον Κόκκινο Πλανήτη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των πιο αισιόδοξων για την επιτυχία της αποστολής τους.

Το αρχικό πρόγραμμα στόχευε στην τρίμηνη διάρκεια της αποστολής, ωστόσο η βιωσιμότητα τους στις παγωμένες συνθήκες του Άρη εξέπληξαν τους πάντες. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα δύο οχήματα αποκάλυψαν μεγάλο μέρος της ιστορίας του πλανήτη. Συνολικά, τα δύο οχήματα έχουν διανύσει απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων στην επιφάνεια του Άρη και έχουν στείλει 36 Gigabytes δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων φωτογραφιών.

Ωστόσο, η μακρά παραμονή στον πλανήτη έχει αρχίσει να επηρεάζει τα δύο οχήματα...

Από Την Εφημερίδα "Καθημερινή"

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Portugal: Cristina Branco - Agua E Mel

Πόνος, μελαγχολία και ανεκπλήρωτο είναι ότι αναμένει κανείς ν' ακούσει, όταν πρόκειται για Fado, την παραδοσιακή μουσική της Πορτογαλίας. Πράγματα, ωστόσο, που είναι δύσκολο να εκφραστούν με το σωστό τρόπο. Αυτό όμως δεν ισχύει για την Cristina Branco.

Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε μακριά απ' τη Λισαβώνα όπου παιζόταν αυτή η μουσική. Κατά συνέπεια, τίποτα δεν προδίκαζε τη μελλοντική ενασχόλησή της. Από ένα δίσκο όμως που της χάρισε ο παπούς της στα 18α γενέθλιά της, ένιωσε όλη τη συγκίνηση του Fado. Ο δίσκος ήταν της Amalia Rodrigues, της πρώτης - ιστορικά - κυρίας του Fado. Κι αυτό για την Cristina Branco ήταν η αρχή. Ξεκίνησε να τραγουδάει ερασιτεχνικά, ενώ παράλληλα σπούδαζε κοινωνικές επιστήμες καθώς ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Τελικά όμως την κέρδισε η μουσική.

Σήμερα πλέον μιλάμε για μια καταξιωμένη τραγουδίστρια, παγκοσμίως. Έχει, μάλιστα, κάνει και μια καινοτομία. Χωρίς να 'ρθεί σε ρήξη με το παρελθόν, κράτησε όλα τα θετικά στοιχεία, και με την πλούσια και χαρισματική φωνή της, έδωσε μια νέα πνοή στην παράδοση...

Στο video που ακολουθεί, ακούμε την πασίγνωστη καλλιτέχνιδα στο τραγούδι που έχει τίτλο "Agua E Mel"...

Portugal: Mariza - Cavaleiro Monge

Το πλήρες όνομά της είναι Mariza Dos Reis Nunes. Γεννήθηκε στη Μοζαμβίκη το 1973 (ο πατέρας της Πορτογάλος κι η μητέρα της από τη Μοζαμβίκη). Σε ηλικία 3 χρονών, οι γονείς της την έφεραν στην Πορτογαλία όπου μεγάλωσε μαθαίνοντας να τραγουδάει Fado (παραδοσιακή μουσική της χώρας). Σήμερα είναι η μορφή του Fado που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο... Και στο βίντεο; Συναίσθημα στο έπακρο! Είναι η μουσική σκηνή τέτοια!












                                                                   
 

Η Καλύτερη Δουλειά Του Κόσμου (17.000 ευρώ το μήνα)

Ζητείται επιστάτης για ένα τροπικό νησί ανοιχτά του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Θα εργάζεται μόλις 12 ώρες τον μήνα, θα μένει σε μία βίλα με πισίνα και θέα στο στενό που διαπλέουν φάλαινες και θα παίρνει μισθό 103.000 ευρώ το εξάμηνο (πάνω από 17.000 ευρώ τον μήνα)... Δεν ακούγεται σα να είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο;

Η υπηρεσία Τουρισμού της Κουινσλάνδης πάντως έτσι τη διαφημίζει στα πέρατα της Γης. "Ψάχνουμε κάποιον να λέει τις ιστορίες του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Φράγματος και σκεφτήκαμε μία, κατά την άποψή μας, ονειρική δουλειά. Χρειαζόμαστε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Θα είναι πολύ απασχολημένος με το να περνάει ωραία", δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας.

Οι υπεύθυνοι θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στα 600 και πλέον νησάκια που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Σκέφτηκαν λοιπόν να προσλάβουν - δίνοντας στο θέμα όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα - έναν "επιστάτη" για το νησί Χάμιλτον, το μεγαλύτερο κατοικημένο νησί της περιοχής, ο οποίος θα αναλάβει να μεταφέρει κάθε 15 ημέρες στον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο και ενημερωμένα βιντεάκια, εικόνες και εμπειρίες που θα συλλέγει στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου, με περισσότερα από 2.000 διαφορετικά είδη ψαριών. Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει αγγλικά, να έχει "επικοινωνιακό ταλέντο", "αγάπη για την περιπέτεια" και "πάθος με το περιβάλλον"· Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει και να του αρέσει το κολύμπι, οι καταδύσεις και η ιστιοπλοΐα.

Όσοι πιστοί, μπορείτε να υποβάλετε έως τις 22 / 2 / 09 στην ιστοσελίδα islandreefjob.com ένα βιντεάκι μέγιστης διάρκειας 60 δευτερολέπτων εξηγώντας γιατί αξίζετε αυτήν τη θέση. Τον Μάιο, οι δέκα φιναλίστ καθώς και ένα αουτσάιντερ, που θα έχει ψηφιστεί από τους επισκέπτες του site, θα προσκληθούν στο νησί για την τελική, τετραήμερη διαδικασία επιλογής. Ο τυχερός που θα κερδίσει πιάνει δουλειά στον "παράδεισο" την 1η Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 800.000 άτομα από ολόκληρο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση...

Από Την Εφημερίδα "Τα Νέα"
ΣΧΟΛΙΟ: Τα παρατάω όλα και ξεκινάω αμέσως να φτιάχνω το βιντεάκι για να υποβάλω την υποψηφιότητά μου...

Πετάει Με... Αυτοκίνητο

Από το Λονδίνο στο Τιμπουκτού με... ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Ο βρετανός λάτρης της περιπέτειας Νιλ Λότον αρχίζει σήμερα, οδικώς και από αέρος, το ταξίδι με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου και μιας μηχανής με έλικα που μετατρέπει σε ιπτάμενο το "μπάγκι" του (ή "Skycar" όπως ονομάζεται), ένα ανοιχτό όχημα για κίνηση στην άμμο. Θα πετάξει πάνω απ' τα Πυρηναία και τα στενά του Γιβραλτάρ προς την Αφρική, με τελικό προορισμό το Τιμπουκτού.

Με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου, αλλά και ενός τεράστιου έλικα ο κ. Λόντον φιλοδοξεί να πετάξει επάνω από τα Πυρηναία κοντά στην Ανδόρα και να υψωθεί ξανά στους αιθέρες διασχίζοντας τα Στενά του Γιβραλτάρ. Τελικός προορισμός του είναι το μυθικό Τιμπουκτού, στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής. Στις 42 ημέρες που θα διαρκέσει η αποστολή ο τολμηρός Βρετανός θα διασχίσει συνολικά 6.400 χιλιόμετρα περνώντας από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μαρόκο και τη Σαχάρα. Σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του μέσω Σενεγάλης.

Το "Skycar" χρειάζεται μόλις τρία λεπτά για να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να ξετυλίξει ένα ειδικό φτερό από νάιλον από το πορτ μπαγκάζ και ακολούθως το αλεξίπτωτο στο κάτω πίσω μέρος. Η ισχυρή ώθηση του έλικα κινεί το μπάγκι προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα να απογειώνεται κινούμενο με 70 χιλιόμετρα την ώρα από κάθε διάδρομο μήκους άνω των 200 μέτρων.

"Εγκέφαλος" πίσω από το διθέσιο "Skycar" είναι ο μόλις 29 ετών Γκίλο Γκαρντόζο, ο οποίος θα βοηθήσει ως δεύτερος πιλότος τον κ. Λόντον στο αφρικανικό σκέλος του ταξιδιού. Τον τολμηρό οδηγό πιλότο θα συνοδεύει για λόγους ασφαλείας ένα κομβόι αυτοκινήτων.

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Louisiana Red - No Future (1983)


Απ' τους πιο πηγαίους κι αυθεντικούς Bluesmen. Μαζί του άλλα 2 θηρία του χώρου, ο Jimmy Rogers κιθάρα κι ο Carey Bell φυσαρμόνικα.

Louisiana Red - Bad Case Of Blues (2005)


Δεν είναι απλά ότι ξέρει να παίζει. Αν ήταν μόνο αυτό, δε θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Περισσότερο είναι ότι τ' αρέσει, θέλει, νιώθει...

Louisiana Red - Driftin' (1999)


Μα τι είναι επιτέλους το Blues; Το εξηγεί πολύ καλά ο εξαίρετος Louisiana Red (γεννημένος το 1932), o ζωντανός θρύλος του Blues!

Buddy Guy & Rolling Stones - Champaign & Reefer


Κομμάτι, φυσικά, του Muddy Waters! Οι Rolling ή καλύτερα Drugging Stones καλύτερα να έλειπαν, μιλάμε για Blues κι όχι για λαική αγορά ή εμποροπανήγυρη ή τσίρκο, αλλά τι να κάνουμε... δε μπορούμε, δυστυχώς, να τους αφαιρέσουμε! Ανέκαθεν ήμουν αντίθετος με τα σκουπίδια, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για "σκουπίδια επί σκηνής"!...

Γέννησε 2 Μέρες Μετά Το Θάνατό Της !

Δυο μέρες μετά το θάνατό της γέννησε η 41χρονη Τζέην Σόλιμαν. Η προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ ήταν 25 εβδομάδων έγκυος στο πρώτο της παιδί όταν πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της, στο Μπέρκσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν κλινικά νεκρή, όμως οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν τη λειτουργία της καρδιάς της ώστε να φέρουν στον κόσμο με καισαρική τομή τη μικρή Άγια Τζέην, το κοριτσάκι που κυοφορούσε.

Ο 29χρονος σύζυγος της γνωστής προπονήτριας, Μαχμούντ Σόλιμαν, βρέθηκε στην τραγική θέση να θρηνεί για τον θάνατο της γυναίκας του και να χαίρεται για τη γέννηση του παιδιού του την ίδια ημέρα.

Buddy Guy - Stormy Monday (by 'T-Bone' Walker)


Σφιγμένα δόντια πάντα. Έτσι είναι το Blues...Κι ο Buddy Guy γύρω στα 30 (δεκαετία του 60)...Είχε ήδη καθιερωθεί. Και φυσικά ήταν πολύ καλύτερος τότε... Πιο αληθινός...

Buddy Guy - What Kind Of Woman Is This


Απ' τις καλές στιγμές του Buddy Guy...

Υπό Τον Φόβο Ενός Τυχαίου Επεισοδίου

Υπό την απειλή ενός "τυχαίου" επεισοδίου στο Αιγαίο συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή , το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ). Σε μια χρονική στιγμή όπου η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως και όχι σε θεωρητική βάση την ελληνική κυριαρχία σε μια σειρά νησιών και βραχονησίδων, το ΚΥΣΕΑ εξέτασε, μεταξύ άλλων, την τουρκική προκλητικότητα. Το δόγμα με το οποίο θα κινηθεί η ελληνική πλευρά το επόμενο διάστημα είναι: ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και στρατηγική μη έντασης.

Στην κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία, παρά τις δημόσιες καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών, και ο φόβος ενός "τυχαίου" επεισοδίου, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως εκτιμάται, να σταματήσουν οι αερομαχίες, λόγω και της συνέχισης των τουρκικών ασκήσεων. Και όπως έλεγαν και κυβερνητικά στελέχη, η ισορροπία είναι εύθραυστη και όλα "κρέμονται σε μια κλωστή" όσο επιμένει η Τουρκία στην αλλαγή του status quo στο Αιγαίο.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία δεν συζητήθηκαν επί της ουσίας εξοπλιστικά θέματα, εκτιμήθηκε ότι υπάρχει στασιμότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράστηκε ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται και αποφασίστηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι στις δημόσιες τοποθετήσεις. Η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, όπως ειπώθηκε, να ακολουθήσει την Τουρκία στο "παιχνίδι της έντασης", ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση για επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

"Οι πολιτικές της κυβέρνησης εξαντλήθηκαν σε επίπεδο επικοινωνίας" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ιδιαίτερα επικριτική ήταν η ΓΓτης ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ.Παπούλια χαρακτήρισε την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις "πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη φορά" και σημείωσε ότι "άλλο πράγμα είναι η ψυχραιμία και άλλο η ανοχή".

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Στρατιωτικός Ανεφοδιασμός Του Ισραήλ Μέσω Ελλάδας

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η αναφορά του πρακτορείου Reuters ότι οι ΗΠΑ αναζητούν εμπορικό πλοίο, προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών στο Ισραήλ μέσω Ελλάδας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό ναυτικό επιθυμεί να ναυλώσει πλοίο που θα μεταφέρει 325 κοντέινερ από το λιμάνι του Αστακού στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ στα μέσα με τέλη Ιανουαρίου. Στη σχετική προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου, γίνεται λόγος για "επικίνδυνο φορτίο" και "εκρηκτικές ύλες", χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος διέψευσε το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι "δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού μέσω του λιμανιού του Αστακού ή άλλου σημείου της ελληνικής επικράτειας".

Η αντιπολίτευση δεν θεώρησε πειστική τη διάψευση. Το ΠΑΣΟΚ δια της εκπροσώπου του για θέματα Άμυνας, Βάσως Παπανδρέου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "εμπλέκει τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους". "Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεγάλη ποσότητα αμερικανικών πυρομαχικών βρίσκεται στο Λιμάνι του Αστακού και πρόκειται να μεταφερθεί στο Ισραήλ. Αυτό προϋποθέτει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης και είναι απαράδεκτο", αναφέρει η κ. Παπανδρέου.

Το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση "να πάρει ξεκάθαρη θέση", επισημαίνοντας ότι "στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτς, ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού αντισυνταγματάρχης Π.Ράιντερ δηλώνει ότι 325 κοντέινερς πυρομαχικών μεταφέρονται, από γερμανική εταιρεία, από το λιμάνι του Αστακού προς το λιμάνι Ασντότ του Ισραήλ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση αντί να διαψεύδει δημοσιεύματα, να τοποθετηθεί για τις συγκεκριμένες δηλώσεις".

Ο ΣΥΝ ζήτησε "την άμεση διάψευση ή επιβεβαίωση της είδησης από την κυβέρνηση".

Από Την Εφημερίδα ¨Το Βήμα"

"Θα Σε Περιμένω Όσο Χρειαστεί"

Υπήρξε πράγματι ερωτευμένη η Εντίθ Πιάφ με τον Δημήτρη Χορν ; Πότε και πώς γνωρίστηκαν ; Το σίγουρο είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 1946 εκείνη του έστειλε φλογερή επιστολή, η οποία κατέληξε να δημοπρατείται στις μέρες μας (στις 16 Ιανουαρίου).

Εκείνη ήταν 31 ετών κι εκείνος 25 όταν συναντήθηκαν στην Αθήνα το 1946, τότε που η γαλλίδα τραγουδίστρια είχε έρθει για εμφανίσεις στη σκηνή του Κοτοπούλη, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Λίγο αργότερα η Πιάφ με ημερομηνία 20.9.1946 έστειλε στον νεαρό τότε έλληνα ηθοποιό ένα μακροσκελές γράμμα, μια ερωτική επιστολή, αποκαλυπτική για τα συναισθήματά της. Τον καλούσε να τη συναντήσει στο Παρίσι, λέγοντάς του ότι "θα σε περιμένω όσο καιρό χρειαστεί, σ' αγαπώ όσο δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά!". Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, του έστειλε ένα τηλεγράφημα: "Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μη βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση". Παραμένει άγνωστο αν ο Χορν απάντησε στην πρώτη επιστολή της Πιαφ, και αν το τηλεγράφημα που ακολούθησε υπονοεί ότι είχαν επικοινωνήσει ενδιαμέσως.

Το γράμμα και το τηλεγράφημα με τους φακέλους τους δημοπρατούνται από τον οίκο "Πέτρος Βέργος", την προσεχή Παρασκευή, στις 16 Ιανουαρίου το απόγευμα, την ίδια ακριβώς ημερομηνία που πέθανε πριν από έντεκα χρόνια ο Δημήτρης Χορν.

Να σημειωθεί πως την εποχή που ο Χορν έλαβε την ερωτική αυτή επιστολή ήταν ήδη, από το 1942, παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλίππου.

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Καρυωτάκης (Νέα Τηλεοπτική Σειρά Κάθε Πέμπτη)

Παίρνοντας αφορμή από μια ανάρτηση που είδα στο blog Προμηθέας (http://promitheas1.blogspot.com) για τον Καρυωτάκη και την Πολυδούρη (Ποιητές που λατρεύω), ανέβασα αυτή την είδηση, ελπίζοντας πως κάποιους θα ενδιαφέρει...

Μια νέα τηλεοπτική σειρά ξεκινάει την Πέμπτη στις 10.00 μ.μ. στην ΕΤ1, με τίτλο ¨Καρυωτάκης". Πρόκειται για μια σειρά εποχής που διαπραγματεύεται τη σχέση του Κώστα Καρυωτάκη με τη Μαρία Πολυδούρη, ένα απ' τα γνωστότερα ειδύλλια που έχει καταγραφεί ως μια ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο.

Εκείνος, ένας δραστήριος και κοινωνικά ενεργός διανοητής. Εκείνη μια θυελλώδης προσωπικότητα, ευαίσθητη, τρυφερή και υπέρμαχη της γυναικείας χειραφέτησης. Θα συναντηθούν στη Νομαρχία Αττικοβοιωτίας τον Απρίλιο του 1922, στην ακμή της νιότης τους, χωρίς να υποπτεύονται την τραγωδία που έγραψε γι' αυτούς η μοίρα...

Γυρίσματα έχουν γίνει στην Καλαμάτα, τη Σύρο, το Γαλαξίδι, τη Πρέβεζα, την Αθήνα, το Παρίσι, το Βουκουρέστι...Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και η Μαρία Κίτσου. Παίζουν ακόμα: Μενέλαος Χαζαράκης, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Εκάβη Ντούμα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μαίρη Ιγγλέση, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Μωρογιάννης, Βασίλης Καραμπούλας, Μάνος Βακούσης, Ουρανία Μπασλή, Ηλίας Λογοθέτης. Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ψαρρά.

Δε θα προσθέσω τίποτα άλλο εγώ, η υπόθεση είναι πολύ λεπτή κι ελπίζω η σειρά να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό...Είδομεν...

Γιατί Σιωπά Ο Επόμενος Πρόεδρος Των ΗΠΑ ;

Επί δέκα συναπτές ημέρες και ενώ εκατοντάδες άμαχοι πολίτες έχαναν τη ζωή τους στην αιματοβαμμένη παραλιακή Λωρίδα της Γάζας, την οποία μέχρι και ο πάπας Βενέδικτος αποκάλεσε την Πέμπτη "στρατόπεδο συγκέντρωσης", ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν είπε λέξη για το θέμα, ενώ οι συνεργάτες του επαναλάμβαναν ότι "η Αμερική έχει μόνον έναν πρόεδρο", δηλαδή τον Τζορτζ Μπους. Μόνο μετά την έναρξη των φονικών χερσαίων επιχειρήσεων από πλευράς Ισραήλ, και ιδίως μετά τη ρίψη των δύο Ισραηλινών οβίδων που σκότωσαν τουλάχιστον 45 γυναικόπαιδα στο σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ, έλυσε τη σιωπή του εξηγώντας ότι αυτή "δεν οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα και στο Ισραήλ" και ότι "ο κόσμος θα μάθει τις πραγματικές του απόψεις" για το Μεσανατολικό αμέσως μετά την ορκωμοσία του, στις 20 του τρέχοντος μηνός.

Όχι μόνον τα αραβικά ΜΜΕ, αλλά ακόμη και συντηρητικές ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους γι' αυτή του τη στάση σιωπής, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από αντίστοιχη... εξαφάνιση από το προσκήνιο της νέας υπουργού Εξωτερικών, και γνωστής για τις στενές της σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Οπως έγραψε ειρωνικά η γερμανική "Sueddeutsche Ζeitung", "ο μελλοντικός πρόεδρος επεξεργάζεται εδώ κι εβδομάδες την εγχώρια εικόνα του, παρουσιάζοντας προσωπικά κάθε λεπτομέρεια του προγράμματος για την οικονομική αναβίωση των ΗΠΑ, αλλά κρύβεται επιμελώς από τη διεθνή σκηνή. Η Γάζα καίγεται, οι ισραηλινές βόμβες προκαλούν καθημερινά απώλειες αμάχων, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει καμία αλλαγή πριν απ' τις δώδεκα το μεσημέρι της 20ής Ιανουαρίου. Και τότε όμως οι Παλαιστίνιοι κι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους". Πού οφείλεται αυτή η σιωπή;

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα" ρθρο του Γ. Τσιάρα)

ΣΧΟΛΙΟ: Εκατομμύρια κόσμου σ' αυτόν τον πλανήτη είχαν ελπίσει σε κάτι καλύτερο με την εκλογή αυτού του προέδρου. Πολύ φοβάμαι όμως πως δεν θ' αλλάξει τίποτα... Και γιατί ν' αλλάξει, το συγκεκριμένο κράτος εδώ και δεκαετίες ακουλουθεί δρόμους που δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει τώρα...

Διάττων Αβρός

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Muddy Waters - Walkin' Through The Park (1971)


Άλλη μια επιτυχία του σπουδαίου αυτού δημιουργού...

Muddy Waters - She Is Nineteen Years Old (1971)


Συμπαγής, υποδειγματική μουσική φόρμα που εγκλωβίζει θετικά! Μιλάμε, άλλωστε, για το θρύλο του Blues, Muddy Waters! Στη φυσαρμόνικα ο George "Harmonica" Smith.

Muddy Waters - Hoochie Coochie Man 1971 (by Willie Dixon)


Είναι πιο εύκολο να προσεγγίσει κανείς το ακατόρθωτο παρά να αναφερθεί συνοπτικά στους δυο συντελεστές αυτού του τραγουδιού, το Muddy Waters (εκτελεστής) και το Willie Dixon (δημιουργός).

Jamaica: Burning Spear - Mi Ge Den


Πάντα ξεχωριστός ο τρόπος που τραγουδάει ο μεγάλος αυτός Τζαμαϊκανός μουσικός της Reggae.

Jamaica: Burning Spear - Slavery Days


Slavery Days. Τραγούδι ; Κίνημα! Burning Spear!

Jamaica: Burning Spear - Marcus Garvey


Το πραγματικό του όνομα είναι Winston Rodney και είναι γεννημένος στη Jamaica το 1948. Αποτελεί εξέχουσα μορφή της Reggae! Έχει εκτενή δισκογραφία... Το τραγούδι μιλάει για τον Marcus Garvey, τον εθνικό ήρωα της Jamaica. Ο Burning Spear κάνει συχνές αναφορές σ' αυτόν...

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Buddy Guy - Crawlin' King Snake 2003 (by John Lee Hooker)


Ο φάκελος Crawlin' King Snake, δε μπορεί να κλείσει. Στην υπόθεση εμπλέκεται κι ο Buddy Guy.

Muddy Waters - Crawlin' King Snake 1971 (by John Lee Hooker)


Crawlin' King Snake, μάλιστα, απ' τον Muddy Waters ! Για την ιστορία να πούμε, φυσαρμόνικα παίζει ο George "Harmonica" Smith και πιάνο ο κορυφαίος Pinetop Perkins (άξιος διάδοχος του Otis Spann στη μπάντα του Muddy).

Big Country - Mannish Boy (1991)


4μελές Ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στη Σκωτία το 1981 και διαλύθηκε το 2000 έπειτα από προβλήματα που προέκυψαν με τον τραγουδιστή του γκρουπ, Stuart Adamson. Εδώ, τους βλέπουμε σε μια "ημίγυμνη" έκδοση του Mannish Boy.

Bo Diddley & John Mayall - I'm A Man (1985)


Ο Bo Diddley συμπληρώνει αυτό το τραγούδι φαινόμενο. Είναι συνδημιουργός του Mannish Boy.

Muddy Waters - Mannish Boy (1971)


Το αίμα κυλάει μέσα στις φλέβες. Το δικό μου, καθώς κυλάει, ακούγετ' ένας θόρυβος. Είναι ένας μικρός θόρυβος, ένας μακρινός ήχος, ένας απόηχος, αυτός του Mannish Boy!

Τα Laptop Απειλούν Τους Επιτραπέζιους Υπολογιστές

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές φαίνεται να παραχωρούν πλέον τη θέση τους στα φορητά laptop, με τους καταναλωτές να προτιμούν όλο και περισσότερο τα ελαφριά μηχανήματα για χρήση στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμη και στο τρένο. Η πρώην κυριαρχία των επιτραπέζιων υπολογιστών φθίνει εξαιτίας της ανάπτυξης των ασύρματων δικτύων και των πολύ ελκυστικών τιμών των καινούργιων laptop. Μάλιστα, το τρίτο τρίμηνο του 2008, οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις αντίστοιχες των επιτραπέζιων.

Με τιμές που ξεκινούν από τα 300 δολάρια για τα βασικά μοντέλα, τα laptop αναμένεται να εδραιώσουν περαιτέρω τη θέση τους μέσα στο 2009. Υπολογίζεται ότι θα αποτελέσουν το 55% του συνόλου των παραγγελιών υπολογιστών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αγορών, IDC. Πολλές από τις εταιρείες που αναμένουν την νέα εποχή κυριαρχίας των laptop εδρεύουν στην Ταϊβάν, χώρα παραγωγής του 80% των φορητών υπολογιστών παγκοσμίως. Στις εταιρείες περιλαμβάνονται οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές, Quanta και Compal Electronics, αλλά και δύο από τις πιο επιθετικές εταιρείες της αγοράς, η Acer και η Asustek.

Από Την Εφημερίδα "Καθημερινή"

Δεν Είναι Πρόκληση Αυτό ;

Στην από κοινού ανακοίνωση που εξέδωσε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Νίκο Πατέρα, τον Χενκ Τεν Κάτε και τον Κώστα Αντωνίου, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στη "SportDay".

"Το έκανα για να μη διαβάζουμε την άλλη μέρα στα παρασκήνια διάφορες ανακρίβειες που δεν θα ισχύουν", είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. "Όχι μόνο έχουμε χρήματα να διαθέσουμε, αλλά είμαστε και διατεθειμένοι... Αν ένας παίκτης κοστίζει 10 εκατ. ευρώ και είναι επιπέδου αξίας Σίλβα, τότε θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε", είπε χαρακτηριστικά για τις μεταγραφικές κινήσεις των "πρασίνων".

ΣΧΟΛΙΟ: Έχουμε χρήματα και είμαστε διατεθειμένοι ! 10 εκατομύρια ευρώ για ένα παίχτη ! Καλά δεν είναι πρόκληση αυτό ; Αυτά να τα βλέπουν οι ανεγκέφαλοι που πηγαίνουν στα γήπεδα. Μιλάω γι' αυτούς που υποβάλλουν τον εαυτό τους σε κάθε μορφής στέρηση μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν ένα εισητήριο. Και για να γίνω πιο διεισδυτικός. Η δήλωση λέει 10 εκατ. ευρώ για ένα παίκτη επιπέδου Σίλβα. Ποιος είναι ο Σίλβα; Ημίθεος είναι; Ημίθεοι δεν υπάρχουν! Εδώ δεν υπάρχουν ούτε απλές προσωπικότητες στην εποχή μας!

Μάζα...

Σοκ Ανεργίας Στην Ευρώπη

Oι ανακοινώσεις για προγράμματα ευρύτερων απολύσεων φαίνεται τώρα να επιταχύνονται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, καθώς η ως σήμερα συρρίκνωση της απασχόλησης άγγιξε τα πιο ελαστικά τμήματα της εργασίας (προσωρινά εργαζόμενοι, ενοικιασμένοι κτλ.). Στις χώρες που επλήγησαν πρώτες και περισσότερο, όπως η Ισπανία, η ανεργία έχει ήδη πάρει για τα καλά την ανιούσα: τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι η ανεργία ξεπέρασε τα 3 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 47% μέσα στο 2008 και φθάνοντας στα επίπεδα των προηγούμενων 12 ετών. Ακόμη και χώρες όπως η Γερμανία, οι οποίες γνώρισαν μια σχετικά καλή συμπεριφορά της απασχόλησης, είδαν από τον Δεκέμβριο την ανεργία να εκτινάσσεται. Συνολικά στην Ευρώπη μέσα στο 2008 προστέθηκαν πάνω από 1 εκατ. άνεργοι, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της Εurostat, φθάνοντας πλέον στα 17,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων, η βρετανική αγορά εργασίας ήδη περιλαμβάνει σχεδόν 2 εκατ. ανέργους. Πριν από λίγες ημέρες το βρετανικό ινστιτούτο CΙΡD είχε εκτιμήσει ότι μέσα στη χρονιά θα χαθούν τουλάχιστον 600.000 θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις που μιλούν ακόμη και για 3 εκατ. ανέργους στα τέλη της χρονιάς.

Ωστόσο ακόμη και για τις ίδιες τις εταιρείες μπορεί η διαδικασία της απόλυσης να είναι και οικονομικά επιζήμια. Η ΚΡΜG σε χθεσινή της έκθεση συμβουλευτικά προς τους εργοδότες εξηγεί πώς ακριβώς η απόλυση έχει κόστος, έστω και αν αυτό είναι κρυμμένο ή μπορεί να αναδυθεί έπειτα από αρκετούς μήνες. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του CΙΡD Τζον Φίλποτ έχει παρουσιάσει ακόμη πιο σαφείς μετρήσεις της υπηρεσίας του προς την ίδια κατεύθυνση. "Παρ' όλο που οι απολύσεις θεωρούνται ο πιο άμεσος τρόπος για τον περιορισμό του κόστους, έχουν σημαντικό κόστος για την εταιρεία τόσο άμεσο όσο και έμμεσο, καθώς και κρυμμένο (φήμη και όνομα, απώλεια ειδικευμένων εργαζομένων, επιδείνωση σχέσεων με το προσωπικό κτλ.). Κάνουμε έκκληση στους εργοδότες να σχεδιάσουν την ανάκαμψη, επενδύοντας στους εργαζομένους τους και όχι μειώνοντας την εργατική τους δύναμη" είπε. Το ίδιο και η ΚΡΜG, συμβουλεύει τους επιχειρηματίες να μην ενδώσουν στην ευκολία της απόλυσης, αλλά να λάβουν πρώτα υπόψη τους το συνολικό cash flow που θα προκύψει από τις απολύσεις και να το συγκρίνουν με εναλλακτικές στρατηγικές.

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Εδώ Ο Υπουργός !


Φοβάμαι πως αυτή η σκηνή (απ' την ταινία ¨Ευτυχώς Τρελλάθηκα") δε μπορεί να ξαναγυριστεί σήμερα. Όπως, άλλωστε, και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Συμβαίνουν μόνο μια φορά και δεν επαναλαμβάνονται...

Σχολική Φάρσα


Θαυμάστε την έμπνευση και τη φαντασία των παλιών σεναριογράφων αλλά και την πηγαία αίσθηση του χιούμορ των παλιών ηθοποιών...Η σκηνή είναι απ' την ταινία "Το Ξύλο Βγήκε Απ' Τον Παράδεισο".

Δεν Πεινάω


Απόσπασμα απ' την ταινία ¨Ο Αχόρταγος". Και στην πραγματικότητα να είχε γίνει αυτή η σκηνή, δε θα είχε συμβεί τόσο φυσικά αλλά και τόσο ευρηματικά!

Το Παντελόνι


Εδώ θα ήθελα ένα καλύτερο Γκιωνάκη (δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλός ηθοποιός, μόνο κάποιες καλές στιγμές έχει στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου). Όπως και να χει, η σκηνή παραμένει απολαυστική! Απόσπασμα της ταινίας "Ο Αχόρταγος".

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Muddy Waters - Mannish Boy (1974)


Ώσπου έφτασε η στιγμή ν' ανέβει ότι πιο καθοριστικό γι' αυτό το site. Το Mannish Boy με το δημιουργό του! Ο Muddy Waters στέκονταν για πολλά χρόνια στα σταυροδρόμια της μουσικής κι έδειχνε τους δρόμους. Δυστυχώς, σταμάτησε το 1983... Για την ιστορία να αναφέρουμε κι αυτούς που εμφανίζονται μαζί του σ' αυτό το βίντεο. Pinetop Perkins πιάνο, Junior Wells φυσαρμόνικα και Buddy Guy κιθάρα.

Mali: Bob Brozman & Friends - International Blues Jam


Blues απ' το Mali! Για πολλούς θεωρείται ότι είναι η πατρίδα του Blues. Κι ίσως, όχι άδικα!

Δεξιότητες


Αλλαγές σημειώνονται στους εργασιακούς χώρους. Καταργείται πλέον το βιογραφικό και σε κάθε ενδεχόμενη πρόσληψη, ο εκάστοτε υποψήφιος θα υποβάλλει ένα βίντεο με τις όποιες δεξιότητές του. Το βίντεο που βλέπετε, είναι ένα από αυτά που υποβλήθηκαν πρόσφατα...

Εξάχρονος Πήγε Στο Σχολείο Οδηγώντας!

Όταν ο εξάχρονος πιτσιρίκος από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών έχασε το σχολικό, αντέδρασε αποφασιστικά. Πήρε το αυτοκίνητο της μαμάς του ώστε να φθάσει στο σχολείο εγκαίρως και να μη χάσει το πρωινό και το μάθημα της Γυμναστικής. Και κατάφερε κάτι απίστευτο: να το οδηγήσει για 17 χλμ. σε δρόμους πυκνής κυκλοφορίας! Τελικά, μόλις 2 χλμ. προτού φθάσει στο σχολείο του, προσέκρουσε σε στύλο. Σαν από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς!

Με τη μαμά να κοιμάται και τον μπαμπά να έχει ήδη φύγει για τη δουλειά, όταν είδε ότι είχε χάσει το σχολικό, ο 6χρονος μαθητής της Α΄ Δημοτικού πήρε τα πράγματα στα χέρια του και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο της μητέρας του. Το παιδί μπήκε στον αυτοκινητόδρομο όπου και κινήθηκε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, όπως κατέθεσαν αργότερα άλλοι οδηγοί. Ο μικρός διέσχισε επιτυχώς δύο μεγάλες διασταυρώσεις. Η πορεία του διεκόπη όταν μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα έστριψε απότομα το τιμόνι για να αποφύγει ένα φορτηγό που ερχόταν προς το μέρος του και κατέληξε να προσκρούσει σ' ένα στύλο. Ωστόσο είχε σχεδόν φθάσει στο σχολείο του.

Όσοι είχαν δει το λιλιπούτειο οδηγό νωρίτερα, είχαν ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο όχι και τόσο ψηλός 6χρονος μάλλον οδηγούσε όρθιος και δεν φορούσε ζώνη, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι ήξερε πώς να χειριστεί το αυτοκίνητο από τα βιντεοπαιχνίδια με αυτοκίνητα που έπαιζε. Αμέσως μόλις τον εξέτασαν οι αστυνομικοί, ο 6χρονος τους γύρισε την πλάτη και πήρε αποφασιστικά τον δρόμο για το σχολείο, με τα πόδια αυτή τη φορά, φωνάζοντας: "Εχω αργήσει. Πρέπει να πάω στο σχολείο".

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Mali: Ali Farka Toure & Boubacar Traore - Diarabi


Δυο καλλιτέχνες θρύλοι για το Mali, ο Ali Farka Toure (1939 - 2006) κι ο Boubacar Traore (γεννημένος το 1942), σε ένα γνωστό στη χώρα τους τραγούδι, το Diarabi.

Έφυγε Η Μαρία Δημητριάδη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη, σε ηλικία 58 χρόνων, στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", η ερμηνεύτρια που συνέδεσε τη ζεστή φωνή της με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Η Μαρία Δημητριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, στον Ταύρο, όπου διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος. Άρχισε το τραγούδι από πολύ νωρίς. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, τραγούδησε το "Ήλιος Ο Πρώτος" του Μαρκόπουλου, σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης συνέδεσε τη φωνή της με το λεγόμενο "πολιτικό τραγούδι". Ερμήνευσε, μάλιστα, στίχους Ναζίμ Χικμέτ μελοποιημένους απ' το Θάνο Μικρούτσικο. Στις δεκαετίες του '80 και του '90 είχε μόνο σποραδικές εμφανίσεις στη δισκογραφία. Το 1996 έκανε μια προσπάθεια επιστροφής με το ροκ δίσκο "Αύριο", παραγωγής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μετά το 1996, συμμετείχε σε αρκετές συναυλίες, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Ηλία Ανδριόπουλου και άλλων, όμως δεν ηχογράφησε νέο δίσκο...

Την αγάπη μας Μαρία στο ύστατο αυτό ταξίδι σου...

Τραγωδία Με Νεκρή Μετανάστρια

Βρήκε τον θάνατο την ώρα που κοιμόταν στοιβαγμένη σε ετοιμόρροπη αποθήκη. Ο λόγος για μια 18χρονη μετανάστρια από τη Ρουμανία, η οποία καταπλακώθηκε από μαντρότοιχο την ώρα που κοιμόταν, το πρωί της Κυριακής, στη Χώρα Μεσσηνίας. Από το δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά και ο 23χρονος σύζυγός της, ενώ άλλος ένας ομοεθνής τους κατάφερε να σωθεί. Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά της αποθήκης, κοιμόντουσαν άλλοι πέντε μετανάστες, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αιτία του δυστυχήματος ήταν ο συνδυασμός των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων και της μικρής σεισμικής δόνησης, τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε 40 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας. Οπως λένε οι κάτοικοι στην περιοχή, εάν το ατύχημα συνέβαινε πριν από μία εβδομάδα, όταν οι μετανάστες ήταν πολλοί περισσότεροι, αφού η περίοδος της συγκομιδής ήταν ακόμη ανοιχτή, θα είχαν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι.

Ο θάνατος της 18χρονης ανέδειξε για μία φορά ακόμη τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης πολλών μεταναστών στη χώρα μας. Μόνο στη Χώρα Μεσσηνίας, η οποία υπάγεται στον Δήμο Νέστορος, κάθε χρόνο εργάζονται περίπου τρεις χιλιάδες εποχικοί εργάτες (η άτυχη κοπέλα, μητέρα ενός μικρού παιδιού δύο ετών, ερχόταν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μαζί με τον σύζυγό της, για τη συγκομιδή της ελιάς).

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"

Η Κατάσταση Στην Κούβα


Δεν υπάρχουν πλούσιοι εκεί, αλλά...

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Lightnin' Hopkins - Lightnin' Strikes One More Time


Μιλάμε για ένα εμφανή και διάχυτο Χοπκινισμό...

John Lee Hooker - I Believe I 'll Go Back Home


Εντάξει...

John Lee Hooker - Tupelo (1960)


Το τραγούδι αναφέρεται σε μια φυσική καταστροφή που συνέβει το 1927 στο Mississippi και κατέστρεψε πολλές πόλεις.

John Lee Hooker - Jam Boogie (1998)


Συναυλία προς τιμή του J. L. Hooker. Και ποιος δεν παίζει εδώ μέσα! Charlie Musselwhite, John Hammond, Elvin Bishop, Eddie Kirkland, Johnnie Johnson, Rich Kirch, Pete Sears κ.α. Κι όλοι τον κοιτάζουν στα μάτια!

John Lee Hooker - I'm Leavin' (Cuttin' Out)


Μέσα της δεκαετίας του 60 κι η Αγγλία υποδέχεται τον άνθρωπο που επισκιάζει τα πάντα... Κι όπως τα 'χουμε ξαναπεί. Ο ρυθμός ξεχειλίζει από παντού...

John Lee Hooker - Hobo Blues (Early 60s)


Και τι μπορεί να πει κανείς εδώ πια... Αρχές δεκαετίας του 60...

John Lee Hooker - Dimples


Γνωστό τραγούδι του John Lee Hooker, ένα τραγούδι γεμάτο ρυθμό, ο ρυθμός ο οποίος πάντα περίσσευε από μέσα του.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

John Lee Hooker - Hobo Blues


Το είχε το Blues. Από κει πήγαζε. Το κρατούσε, το κουβαλούσε, το μετέφερε και το εξέπεμπε. Ήταν, αναμφίβολα, ο θεματοφύλακας του Blues!

John Lee Hooker - Boom Boom (1998)


Version του Boom Boom που πλησιάζει τις μέρες μας (μόλις μια δεκαετία πριν), 50 χρόνια μετά το πρώτο boogie που ηχογράφησε ο J.L.H. (1948 κι ο λογος για το Boogie Chillen) και σημάδεψε την παγκόσμια δισκογραφία του Blues (και όχι μόνο).

John Lee Hooker - Boom Boom (1980)

Από Live στον Καναδά, το 1980. Πρόκειται για ότι καλύτερο από John Lee Hooker που έχει περάσει ποτέ απ' τα χέρια μου! Αν ήταν δυνατό μ' ένα video να περιγράψω το Μύθο της παγκόσμιας μουσικής, αυτό θα επέλεγα!

Άπειρες οι φωνητικές κι οι εκφραστικές του δυνατότητες, με μια φωνή τόσο ρυθμική που μπορεί να αντικαταστήσει και τη μουσική. Υπάρχουν και στιγμές "μαύρης μαγείας" στο κομμάτι (κραυγές, μουγκρίσματα, λαρυγγισμοί). Ο άνθρωπος "φεύγει" πολύ. Ειδικά, σε δυο σκηνές, μία πριν το solo και μία μετά, ο κολοσσός του Blues περνάει σε άλλη διάσταση! Αν μάλιστα συγκριθεί με τον B. B. King, μ' αυτόν τον "No Feeling Bluesman", είναι σα να συγκρίνουμε τη μέρα με τη νύχτα! Τι άλλο να πω, με την απουσία του, το Blues
σήμερα, είναι πλέον κατά πολύ φτωχότερο! Βλέπετε, ο John Lee Hooker το είχε το Blues! Ήταν ο ίδιος Blues!






Για την ιστορία, μόνο, να πούμε ότι ο Gary Alongi παίζει - καταπληκτική - κιθάρα, ο Gary Hoff ντραμς κι ο Steve Gomes μπάσο...

Η Ελλάδα Του Σήμερα

Άγνωστοι πυροβόλησαν πολλές φορές άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, λίγα λεπτά μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη, πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η επίθεση έγινε στο σημείο όπου τρεις άνδρες των ΜΑΤ παραμένουν ως «φρουροί». Οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης κατά πληροφορίες ήταν δύο και έγιναν αντιληπτοί από τον ένα αστυνομικό τη στιγμή που είχαν πάρει θέση για να βάλουν εναντίον τους. Αυτός πρόλαβε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του να καλυφθούν, δεν κατάφερε ωστόσο το ίδιο για τον εαυτό του και δέχθηκε βροχή από σφαίρες, από στρατιωτικό τoυφέκι Καλάσνικοφ και πιστόλι 9 χιλιοστών. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες. Μάλιστα, για να καλύψουν την αποχώρησή τους οι δράστες φέρονται να έριξαν και χειροβομβίδα.

Ο αστυνομικός (Αδαμάντιος Ματζούνης, 21 ετών) μεταφέρθηκε άμεσα στον Ερυθρό Σταυρό έχοντας δύο διαμπερή τραύματα, ένα στο μηρό και ένα κοντά στον πνεύμονα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, πιθανότατα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία αν ο τραυματίας φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, το βέβαιο όμως είναι ότι σώθηκε επειδή η σφαίρα χτύπησε δύο κινητά τηλέφωνα, που είχε στην τσέπη της στολής του στο ύψος της καρδιάς και άλλαξε ελάχιστα πορεία.

Από Την Εφημερίδα "Έθνος"

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

John Lee Hooker - Doin' The Boogie


Είναι εμφανές ότι βρισκόμαστε κοντά στην οριστική "αποχώρηση". Οι βιολογικές συνέπειες υφίστανται ήδη. Τα χαρακτηριστικά είναι αλλοιωμένα, η φωνή κομένη, οι κινήσεις δυσχερείς κι ο κύκλος αρχίζει να κλείνει. Ωστόσο, η απόφαση είναι ειλημμένη. Η αποχώρηση θα γίνει πάνω στις επάλξεις! Endless Boogie!

Αυτός Είμ' Εγώ !


Ο αμίμητος Γιώργος Κωνσταντίνου σε χαρακτηριστική σκηνή απ' την ταινία του "Άνθρωπος Για Όλες Τις Δουλειές".

Freddie King - Across The River

Freddie King - Boogie Funk (1973)


Ένας απ' τους King. Έκανε επιτυχίες αλλά, δυστυχώς, έφυγε νωρίς (1934 - 1976). Ασύγκριτο το boogie που παίζει εδώ.

Σοφία Σακοράφα - Πρόκειται Για Γενοκτονία

Η ελληνίδα πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού, η οποία το 2004 έγινε κάτοχος παλαιστινιακού διαβατηρίου και αγωνίστηκε σε ηλικία 47 ετών με τα χρώματα της Παλαιστίνης (!), σχολιάζει (στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το Sport.gr, απ' όπου κι αναδημοσιεύω) την κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή.
"Δεν αρκεί ένα σχόλιο για όλα αυτά που γίνονται. Θα ήταν λίγο. Εκεί σφάζουν τον άμαχο πληθυσμό. Πρόκειται για σφαγή, γενοκτονία και καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι ευθύνες για όλα αυτά είναι συγκεκριμένες. Φταίνε οι ηγέτες όλου του κόσμου και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά πιο πολύ το... κυρίαρχο κράτος που δεν είναι άλλο από τις ΗΠΑ. Και αυτό φαίνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Μπους.
Οι παλαιστίνιοι αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Ο κόσμος δεν πρέπει να μιλάει για εισβολή, καθώς πρόκειται για κατεχόμενους και κατακτητές. Αναφορικά τώρα με την ανθρωπιστική βοήθεια, δεν αρκεί για να δώσει λύση σ' αυτή την κατάσταση. Είναι ελάχιστη και ο κόσμος εκεί σφάζεται. Άλλωστε τα περισσότερα πακέτα που φτάνουν είναι κλεισμένα στις αποθήκες του ΟΗΕ", τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Σακοράφα, η οποία το 2004 έλαβε τιμητικά από τον Πρόεδρο, Γιάσερ Αραφάτ, την Παλαιστινιακή υπηκοότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας υπό τη σημαία της Παλαιστίνης (κάτι που τελικά της το στέρησε η ΔΟΕ).

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Eric Clapton - Five Long Years (by Eddie Boyd)


Πασίγνωστο τραγούδι...του Eddie Boyd...

Eric Clapton - Early In The Morning


Μαζί του ο σπουδαίος φυσαρμονικίστας Jerry Portnoy...

Eric Clapton - Driftin' Blues


Πως να περιγράψεις ένα τόσο απίθανο κιθαρίστα!...και στη φυσαρμόνικα (αν και δε φαίνεται πολύ στο πλάνο) ο μεγάλος Jerry Portnoy, μέλος της θρυλικής μπάντας του Muddy Waters.

Eric Clapton - Ain't Gonna Give Up On Your Love

Σχετικά Με Το Κάπνισμα

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε μια αμερικανική πόλη προκάλεσε τη μείωση κατά 40% περίπου των καρδιοπαθειών και το ποσοστό αυτό διατηρήθηκε επί τρία χρόνια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του κλάδου υγείας.

Συγκεκριμένα, η πόλη Πουέμπλο στο Κολοράντο ψήφισε έναν τοπικό νόμο, ο οποίος το 2003 επέβαλε την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και στο γραφείο. Οι αξιωματούχοι του Αμερικανικού Κέντρου για τον Ελεγχο των Ασθενειών, στη συνέχεια, κατέγραψαν τον αριθμό των περιστατικών που νοσηλεύτηκαν με καρδιακό νόσημα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος. Διαπίστωσαν ότι 18 μήνες πριν από την απαγόρευση 399 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με καρδιακά προβλήματα στο Πουέμπλο, ενώ για ενάμιση χρόνο μετά την απαγόρευση ο αριθμός αυτός ήταν 237, δηλαδή μείωση της τάξης του 41%.

Από Το flash.gr

Eric Clapton - 2 songs (by Elmore James)


Ο Eric Clapton πιστός στην παράδοση των Blues. Κι είναι, πραγματικά, σα ν' ακούμε τον Elmore James (οργανικά, τουλάχιστον, γιατί ο Clapton δε διακρίνεται φωνητικά).

John Lee Hooker - Boom Boom (mid 60s)


Αέναος χαμάλης του Blues (και του Boogie), το κουβαλούσε πάνω του, παντού. Το πήγε και στην Αγγλία (το συγκεκριμένο βίντεο είναι απ' τα μέσα της δεκαετίας του 60).

Αναπάντητες Ερωτήσεις


Οι Ισραηλινές δυνάμεις εμβόλισαν το πρωί (31.12.2008) σε διεθνή ύδατα το πλοίο Dignity που είχε αποπλεύσει από την Κύπρο και μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ, εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην πληγείσα περιοχή με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 360 και τους τραυματίες στους 1.690.

Ζούμε λοιπόν σε μια εποχή που όλα συμβαίνουν χωρίς κανείς να επεμβαίνει. Αντιθέτως, υπάρχουν κάποιοι (κι είναι γνωστό ποιοι είναι αυτοί) που ενισχύουν και προωθούν τέτοια γεγονότα (και δυστυχώς πολύ πιο σοβαρά). Έχει να κάνει και το γεγονός ότι κλονίστηκαν οι ισορροπίες δυνάμεων παγκοσμίως. Και τι μπορεί να γίνει πια ; Ίσως και τίποτα. Άλλωστε, το συνηθίσαμε το Θάνατο. Καθημερινά ακούμε γι' αυτόν, τον αφουγκραζόμαστε και, μάλιστα, μπορούμε κι εφησυχάζουμε όταν παρόμοια τέτοια γεγονότα, ναι, μεν, συμβαίνουν, αλλά σε κάποια απόσταση από μας.

Και τι μπορεί να γίνει πια...Και τι μπορεί να γίνει...Είναι που κάποιες ερωτήσεις θα μείνουν για πάντα αναπάντητες...

John Lee Hooker - Baby Lee


Σίγουρα δεν είναι απ' τις καλύτερες στιγμές του, δεν παύει όμως να είναι ο John Lee Hooker!

Little Sonny - The Creeper Returns


Για όσους είναι θηρευτές της Τελειότητας! Μιλάμε για την απόλυτη φυσαρμόνικα!...

Little Sonny - They Want Money


Γεννήθηκε ως Aaron Willis, στην Αλαμπάμα το 1932. Το ψευδώνυμό του το υιοθέτησε απ' τον Sonny Boy Williamson II. Έχοντας μια μικρή εμπειρία που τραγουδούσε στην εκκλησία, πήγε στο Ντιτρόιτ το 1954. Εκεί έπιασε δουλειά ως φωτογράφος στα bars της Hasting Street ενώ παράλληλα έπαιζε φυσαρμόνικα. Το 1956 σχημάτισε τη δική του μπάντα. Το 1958 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο "I Gotta Find My Baby" και σύντομα ακολούθησε κι ο επόμενος, με τίτλο "Love Shock". Το 1961 έκανε πάλι μια ηχογράφηση, μεσολάβησε μετά ένα διάστημα σιωπής 5 ετών και προς το τέλος της δεκαετίας έβγαλε μερικά σιγκλάκια, μεταξύ των οποίων και το ανεπανάληπτο "The Creeper"! Το 1969 έβγαλε το άλμπουμ "New King Of The Blues Harmonica". To 1973 κυκλοφόρησε άλλο ένα άλμπουμ, το "Hard Goin' Up". Από κει και πέρα χάνονται τα ίχνη του. Έκανε, απλώς, μια επανεμφάνιση στη δισκογραφία, το 1995, με το άλμπουμ "Sonny Side Up"...
Τον Little Sonny τον ακούμε σ' ένα κομμάτι αυστηρής φόρμας (σαν το Mannish Boy) και με "πειραγμένες" κιθάρες. Έχει τίτλο "They Want Money"... Δεν έχει άδικο, όλοι θέλουν χρήματα...