Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πρωτοβουλία, Δράση, Εθελοντισμός, Ακτιβισμός, Τέχνες

Tι γίνεται όταν νέοι άνθρωποι που δρούν και σφηνώνουν ανάμεσά μας, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους; Η απάντηση θα δοθεί στις 29 Ιανουαρίου στο Block33 εκεί όπου οι ομάδες «Παιδιά Εν Δράσει» και «SFINA» θα συνθέσουν μία βραδιά που θα διαφέρει απ' τις άλλες.

Ήταν το 2003 όταν νέοι καλλιτέχνες απ' την πόλη της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα με σκοπό την ελεύθερη έκφραση, τη διάδοση των εναλλακτικών μορφών τέχνης, τον εθελοντισμό. Η ομάδα ονομάστηκε «Παιδιά Εν Δράσει» (www.kidisinaction.gr) και μετράει πλέον 7 χρόνια δράσεων στη συμπρωτεύουσα αλλά και στην Ευρώπη. 7 χρόνια «φαγουρίζει» την πόλη της Θεσσαλονίκης με καλλιτεχνικά φεστιβάλ, ευρωπαϊκές συναντήσεις, με εναλλακτικές μορφές διαδήλωσης σε δρόμους, πλατείες και πάρκα, προωθώντας την τέχνη, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό.

Πριν από 2 χρόνια μια παρεμβατική κολεκτίβα ανθρώπων με το όνομα «SFINA» (www.sfina.org) έκανε την εμφάνιση της στην ίδια πόλη αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους της με μια σειρά ανατρεπτικών δράσεων. Στόχος της είναι να δημιουργεί καταστάσεις υπερρεαλιστικές, παιχνιδιάρικες, ακτιβιστικές. Μέχρι σήμερα η «SFINA» συνεχίζει να εμπνέει, να προτρέπει και να προτείνει ότι είναι ωραίο κανείς να ζεί!

«Παιδιά Εν Δράσει» και «SFINA» γιορτάζουν λοιπόν μαζί τα γενέθλια τους και σας προσκαλούν στο πιο δημιουργικό, ζωντανό, νεανικό πάρτυ γενεθλίων την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου απ' τις 21.30 στο Block 33 (http://www.block33.gr/news.html). Θα είναι μια βραδιά αξέχαστη, πλούσια από φωτογραφίες, εικαστικά δρώμενα, προβολές video των δράσεων των δύο ομάδων, performances, fire shows, πολλές εκπλήξεις και φυσικά το παραδοσιακό σβήσιμο των κεριών της τούρτας.

Πρόκειται για μια γιορτή (για τα 7 + 2 χρόνια) ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας, τέχνης, ανατρεπτικών δράσεων. Όσοι θα πάτε, μπορείτε να πάρετε μαζί σας το πιο τρελό σας καπέλο, όπως και από ένα headlight (φώς κεφαλής). Θα σας χρειαστεί!

Δώρο γενεθλίων: 3€ στην είσοδο τα οποία θα βοηθήσουν τις ομάδες να οργανώσουν κι άλλες δράσεις και να συνεχίσουν να ενοχλούν δημιουργικά, να προκαλούν καλλιτεχνικά, να διαδηλώνουν για την τέχνη και τον πολιτισμό. Την Παρασκευή λοιπόν 29 Ιανουαρίου στο Block 33 απ' τις 21.30 μέχρι το πρωΐ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο info@kidsinaction.gr ή sfinono@gmail.com στα τηλέφωνα 2310552655...

11 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

:)))Ωραία νέα ,ελπίζω να επιτρέπονται όλες οι ηληκίες αχαχαχαχααα κι όχι μόνο τα ''kids''

Diatton είπε...

Είδες Αλίκη; Κάνω ότι μπορώ να προβάλω τη Θεσσαλονίκη... Ε, ναι, για όλες τις ηλικίες είναι η εκδήλωση...

Καλό σου απόγευμα... Μη φύγεις όμως, αύριο σε θέλω. Αν δεις το πρόγραμμα αναρτήσεων, θα καταλάβεις. Η αυριανή ανάρτηση έχει να κάνει με το όνομα ενός απ' τους κορυφαίους bluesmen όλων των εποχών!

Δημήτρης είπε...

μου αρέσουν πολύ αυτά!!!
δεν ήξερα την ύπαρξη αυτής της ομάδας...
Μπράβο!!!

μπράβο και σε σένα φίλε μου που το προβάλεις γιατί αν περιμένεις από τα media του κυρίος ρεύματος...

καλό βράδυ!!!

Diatton είπε...

Πιστεύω πως τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν την προβολή. Χαίρομαι για την τοποθέτησή σου φίλε Δημήτρη...

arrwstia7 είπε...

Μπράβο σε όλους τους.
Αξίζει να προβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τέτοιες κινήσεις.

Μπράβο και σε εσένα φίλε μου για την ανάρτηση.

Diatton είπε...

Σ' ευχαριστώ Δημήτρη. Και σένα όμως θα σε ήθελα αύριο. Αύριο έχει 2 αναρτήσεις σεμινάρια Real Blues!

evelina είπε...

πάντα στο έλεγα ότι με βρίσκεις αδιάβαστη σε πολλά ,και πάντα μου δίνεις την ευκαιρία να τα μαθαίνω απο εδώ...έκανες πολύ καλά να προβάλεις το θέμα να γνωρίσουμε και όσοι δεν ξέρουμε...καλό σου βράδυ

VASILIKI είπε...

Τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά νέων ανθρώπων, αξίζουν προβολής και συμπαράστασης.
Δυστυχώς, τα ΜΜΕ ασχολούνται με άλλα θέματα...
Συγχαρητήρια, που προβάλεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις των παιδιών.
Θα περάσουμε, σίγουρα, μια βόλτα!

Καλό σου βράδυ φίλε.

Olga είπε...

This is great, I love initiatives like this one, especially of non-commercial kind..

Diatton είπε...

Εβελίνα

Βασιλική

χαίρομαι που συμφωνείτε μαζί μου να προβάλονται τέτοιες δραστηριότητες. Εφόσον δεν το κάνουν τα ΜΜΕ θα το κάνουμε όλοι εμείς... Σας ευχαριστώ και τις δυο...

Diatton είπε...

I know you like these acts and i am glad about that, Olga...