Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Branka Parlic - Glassworks (by Philip Glass)

O Philip Glass είναι Αμερικάνος συνθέτης κλασσικής μουσικής, γεννημένος το 1937. Θεωρείται ένας απ' τους συνθέτες εκείνους με τις περισσότερες επιδράσεις στα τέλη του 20ου αιώνα. Τον περιγράφουν και ως μινιμαλιστή, χαρακτηρισμό απ' τον οποίο κρατάει αποστάσεις επιμένοντας ότι είναι περισσότερο κλασσικός έχοντας μελετήσει Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Σοστάκοβιτς και άλλους κλασσικούς.

Είναι πολύ παραγωγικός συνθέτης. Έχει γράψει όπερες, συμφωνίες, κοντσέρτα, ατομικές δουλειές, καθώς και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Για όλη αυτή την προσφορά του στη μουσική έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Η Branka Parlic είναι μια χαρισματική πιανίστρια στο χώρο της σύγχρονης κλασσικής μουσικής. Είναι Σκοπιανή, γεννημένη το 1955. Στο βίντεο τη βλέπουμε να αποδίδει έξοχα ένα απ' τα γνωστά έργα του μεγάλου συνθέτη...



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

7 σχόλια:

Βίκυ Παπαπροδρόμου είπε...

Καλή μας χρονιά, Διάττοντα!

Έξοχη είναι η αναφορά σου σε δύο σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής που ξέρουν να ψιθυρίζουν νότες στ' αφτί και την ψυχή μας σε μια εποχή που κατακλύζεται από άναρθρες κραυγές για το τίποτα.

evelina είπε...

Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ,
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ,
ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,
ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Diatton είπε...

Ευχαριστώ και τις δυο φίλες που σχολίασαν κι είναι τα δυο πρώτα σχόλια που έχω μέσα στον καινούργιο χρόνο.

Διάλεξα να ξεκινήσω το 2010 με τον μινιμαλιστικό ήχου του Φίλιπ Γκλας, ακολουθώντας την εξής (προσωπική) φιλοσοφία: 'Οτι σ' αρέσει, πρέπει να επαναλαμβάνεται!

Alice Iocco είπε...

Πολύ ωραία ξεκίνησες τη νέα χρονιά με την υπέροχη μουσική του Glass και την εξαιρετική πιανίστρια.
Καλή Χρονιά λοιπόν σ'όλους !

Diatton είπε...

Ένας φίλος μου θύμησε αγαπητή Αλίκη πως τον είχα ξεχάσει τόσο καιρό. Έτσι θεώρησα πως έπρεπε να ξεκινήσω μ' αυτόν, τον καινούργιο χρόνο. Δεν είναι ότι μου αρέσει απλώς, αλλά είμαι μινιμαλιστής και σαν στάση ζωής. Όταν μ' αρέσει κάτι, θέλω να επαναλαμβάνεται (όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο).

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου προς όλους. Σου αξίζουν οι ευχές όλων!

foteinisou είπε...

Νομίζω προλαβαίνω να ευχηθώ κι εγώ καλή χρονιά (δεν τελείωσε ακόμα ..!!)
Καλή υπόλοιπη χρονιά με υπέροχα μουσικά, ποιητικά, αλλά και κάθε λογής ταξίδια !!!

"Πέτρα που κυλάει, χόρτο δε μαζεύει"!

Υπέροχη μουσική ανάρτηση αυτή!!!

Διάττων είπε...

Πάντα ευπρόσδεκτη η παρουσία σου και πόσο μάλλον οι ευχές σου αγαπητή Φωτεινή... Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τις αναρτήσεις μου να γίνονται αποδεκτές...