Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Αφιέρωμα Στον Elvis Presley

Αν ζούσε ο Elvis Presley, στις 8 Ιανουαρίου θα γιόρταζε τα 75 του γενέθλια. Ακόμη όμως κι αν έφυγε, η μουσική του ζει και βασιλεύει με εκατομμύρια πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Block33, σε ένα φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που καθιέρωσε το Rock ’n’ Roll κι αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, διοργάνωσε ακριβώς για τις 8 Ιανουαρίου ένα μουσικό show άνευ προηγουμένου. Επίσημοι καλεσμένοι οι Breathless (μπάντα απ' τη Θεσσαλονίκη), που με την κυκλοφορία κιόλας του πρώτου τους άλμπουμ "First Take!", απέδειξαν ότι το Rock ’n’ Roll, μπορεί να είναι και ελληνική υπόθεση! Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει εκτός του live show, προβολές βίντεο με αφιερώματα στη ζωή του Elvis Presley αλλά και DJ party μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τους Breathless θα συνοδεύσουν στη σκηνή το φωνητικό σχήμα των Thunderbirds. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 9.30 μμ.

Πληροφορίες: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, πρώην Υδρόγειος, Κος Αλέξανδρος Σαλαμές, τηλ. 2310-533533, 693-6277995, email: press@block33.gr

Βιογραφικό

Ο Έλβις Άρον Πρίσλεϊ (8 Ιανουαρίου 1935 – 16 Αυγούστου 1977) γεννήθηκε στο Τούπελο του Μισισίπι. Ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας απ' τους μεγαλύτερους διασκεδαστές των τελευταίων 50 ετών. Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική Rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με πολλά κομμάτια Rhythm ’n’ Blues, Gospel και Country ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε προς την καθαρή Rock ’n’ Roll μουσική. Επιτυχία γνώρισε όμως και με μπαλάντες αλλά και με κομμάτια Country, Blues, Pop, Folk αγγίζοντας κάποιες στιγμές ακόμη και τη Jazz. Μπορούσε να φέρει εις πέρας έναν πολύ μεγάλο αριθμό ειδών μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην άκρως προσαρμόσιμη φωνή του.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 albums ανάμεσα στο 1956 και το 1977. Υπολογίζεται πως έως και σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη! Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy, εκ των οποίων 3 φορές ήταν και ο νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του.

Εκτός της καριέρας στη μουσική, ο Πρίσλεϊ συμμετείχε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Αν και οι κριτικοί ποτέ δεν τις σχολίασαν με διθυράμβους, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα που του έγιναν.

Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, ένας θάνατος που, πραγματικά, ήρθε γρήγορα κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξουθενωτικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλ' αυτά, μετά το θάνατο του, υπήρξε σύγχυση, καθώς καλλιεργήθηκε έντονα μια φημολογία, πως ο Πρίσλεϊ ίσως και να ζει...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι φίλοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα κι ενδιαφέρονται για Μουσικά Live, μπορούν να κοιτάζουν και τη διπλανή - όσο γίνεται ενημερωμένη - στήλη "Προτάσεις Για Εκδηλώσεις"...

Μια και θυμηθήκαμε λοιπόν τον κορυφαίο ερμηνευτή του Rock ’n’ Roll, ας τον απολαύσουμε σε μια απ' τις τόσες επιτυχίες του, στο πολύ γνωστό "Hound Dog"...

6 σχόλια:

evelina είπε...

Μπήκα σήμερα και είδα το αφιέρωμα στον βασιλιά Ελβις ...Ένα υπέροχο αφιέρωμα που πραγματικά το ευχαριστήθηκα ...Είναι πολύ λίγα οσα αφιερώματα και να γίνουν για αυτόν...Απλά μου έκανε εντύπωση που δεν είδα κανένα σχόλιο

Diatton είπε...

Πράγματι, ότι και να γράψεις για τον Έλβις λίγο είναι. Και να σκεφτείς ότι έζησε και λίγα χρόνια, εκ των οποιών μόνο στην πρώτη του περίοδο άξιζε, καθώς στη δεύτερη ήταν από άθλιος μέχρι ελεεινός!

Όσο για τους σχολιαστές που λείπουν, δεν πειράζει αγαπητή Εβελίνα. Μάλλον η ανάρτηση θα διέφυγε της προσοχής τους...

Alice Iocco είπε...

Εγώ εδώ είμαι πάντως και συμφωνώ απολύτως με τον Διάττοντα για τις περιόδους που έζησε ο Έλβις και για την άθλια κατάληξη της καριέρας του.
Θέλω να τον θυμάμαι μόνο στα πρώτα χρόνια και με τις πρώτες πανέμορφες ερμηνείες του. Είναι γεγονός ότι με σημάδεψε ένα βίντεο που παρακολούθησα πριν πολλά χρόνια κι απομυθοποίησαν μέσα μου το βασιλιά. Τον καταγκρίμνησαν απ'το βάθρο του και τον λυπήθηκα πραγματικά για το κατάντημά του . ( τραγουδούσε τρικλίζοντας και γελούσε ηληθίως σε τραγούδια που μετά βίας ψιθύριζε και μάλιστα σ'αυτά τα κομμάτια που είχαν τραγουθηθεί κατα κόρρον με μεγάλη επιτύχια απ'τους θαυμαστές του που τον λάτρεψαν.)
Τέλος πάντων ας μείνουμε στη θετική πλευρά των πρώτων χρόνων της καριέρας του κι ας τον θυμόμαστε έτσι. Κάνει καλό και στις παιδικές μας αναμνήσεις ¨))))))

Diatton είπε...

Έτσι είναι αγαπητή Αλίκη, όπως τα λες. Κι εγώ τον έχω σε "αρνητικά" βίντεο γι' αυτό κι έγραψα ότι έγραψα. Είχε καταντήσει να είναι γελοίος αλλά δεν το έβλεπε. Αν το είχε δει και το ειχε προλάβει, ίσως να μην "έφευγε" τόσο νωρίς. Αλλά ας μην τα θυμόμαστε αυτά, πραγματικά, ας κρατήσουμε την πρώτη του περίοδο, εκεί άλλωστε που έκανε την επανάστασή του, γιατί όντως την έκανε, αυτό δεν το αρνείται κανένας!

Olga είπε...

God, this is timeless! so old but still so fresh.. He definitely is the king and it will stay like that!

Diatton είπε...

That's for sure, dear Olga...