Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Shakey Jake - Respect Me

Ο Shakey Jake ήταν ένας χαρισματικός φυσαρμονικίστας που γνώρισε την επιτυχία στο Σικάγο, κυρίως τη δεκαετία του 60.

Γεννήθηκε (ως James Harris) στις 12.4.1921 στο Αρκάνσας και στην ηλικία των 7 ετών έφτασε στο Σικάγο. Τέλη της δεκαετίας του 40 έπαιζε με διάφορες μπάντες της περιοχής. Τέλη της δεκαετίας του 50 άρχισε να συνεργάζεται με τον ανηψιό του, το μεγάλο Magic Sam! Τη δεκαετία του 60 παρέμεινε στο Σικάγο κι εμφανιζόταν σταθερά με τον Magic Sam. Συμμετείχε σε δισκογραφικές δουλειές πολλών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και του Luther Allison.

Στα χρόνια που ακολούθησαν συνέχισε τις εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις. Κλονίστηκε όμως η υγεία του και πέθανε στο Αρκάνσας στις 2 Μαρτίου 1990.

Στο audio που ακολουθεί τον απολαμβάνουμε σ' ένα καταπληκτικό τραγούδι που έχει τίτλο "Respect Me"! Είναι ένας τίτλος που αξίζει στο Blues γι' αυτό κι εγώ τελειώνω την ανάρτηση με τον τρόπο που αρμόζει: Respect The Blues!

7 σχόλια:

arrwstia7 είπε...

Σεβασμός στα blues και στους δημιουργούς του.

Αγνωστος, αλλά πανέμορφο.

Diatton είπε...

Η παρούσα ιστοσελίδα Δημήτρη γνωρίζει ακόμα και τους άγνωστους Bluesmen (http://musicarrows.blogspot.com/2009/09/matthew-hogman-maxey-rock-me-baby.html)

Καλό σου απόγευμα φίλε μου...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΕΛΕΙΑ Η ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
:))))

VASILIKI είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο μας SKPOYTZAKO, αγαπητέ μας Διάττων!
Μας παρουσιάζεις σπάνια μουσικά κομμάτια που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αλλού.
Σεβόμαστε την ποιοτική μουσική, αλλά και τον παρουσιαστή της!
Να είσαι καλά.

Diatton είπε...

Ευχαριστώ πολύ το Γιάννη και τη Βασιλική. Είναι γεγονός πως απ' αυτή εδώ την ιστοσελίδα δεν ανεβαίνουν τόσο γνωστά ακούσματα...

Σας ευχαριστώ που με επισκέπτεστε...

Alice Iocco είπε...

Ναι είναι γεγονός ότι εδώ μαθαίνουμε για άγνωστους καλλιτέχνες που άξιζε να βγούν μπροστά.......και δεν έτυχε για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πέρυσι τον Σεπτέμβρη Διάττωντα, αναφέρθηκες σε άγνωστο bluesman κι εξακολουθείς να το κάνεις παρουσιάζοντας κι άλλους...κι αυτό μας ευχαριστεί όλους όσους αγαπάμε τη μουσική....γενικότερα !
Νά'σαι καλά !

Diatton είπε...

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου αγαπητή Αλίκη... Πολύ φοβάμαι πως με τους αναγνώστες και σχολιαστές που έχω, έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα...