Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

21 Απριλίου 1967. Η Χούντα Του Τότε Κι Η Χούντα Του Σήμερα! Το Φαινόμενο Της Πολιτικής Χολέρας Στην Ελλάδα!

43 χρόνια έχουν περάσει απ' τη μέρα που μια χούφτα ακροδεξιά εξαμβλώματα κατέλυσαν κάθε μορφή Δημοκρατίας στη χώρα μας (και σαν έννοια, και σαν πραγματικότητα), προσθέτοντας άλλη μια ζοφερή περίοδο στην ήδη εξαντλημένη από ανεπούλωτες πληγές Ελληνική Ιστορία!

Σήμερα, όλοι (σχεδόν) πιστεύουν πως η άθλια αυτή περίοδος της δικτατορίας έχει πάψει. Θεωρούν ότι διήρκεσε μόνο 7 χρόνια και πως εδώ και 36 χρόνια έχει λήξει. Εγώ όμως δεν το πιστεύω αυτό! Σε καμιά περίπτωση δεν έφυγε η Χούντα, να άλλαξε μορφή, ναι, αλλά να έφυγε ΟΧΙ! Πώς μπορεί να έφυγε απ' τη στιγμή που έχουν περάσει 36 χρόνια απ' την - υποτιθέμενη - πτώση της κι ακόμα δε λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ στη χώρα μας! Αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα τεράστια και δυσεπίλυτα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ! Στην υγεία, στην ασφάλεια της προσωπικής μας ζωής, στην παιδεία, στην εργασία, στην οικονομία. 36 χρόνια πέρασαν και το ΜΟΝΟ που συνέβει όλ' αυτά τα χρόνια ήταν να φτάσει το χρέος της χώρας μας σε δυσδιάκριτα ύψη!

Έχω λοιπόν βάσιμα την πεποίθηση ότι ακόμα και σήμερα βιώνουμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου του 1967! Και για να προλάβω τις όποιες διαφωνίες κι αντιρρήσεις, θα προσθέσω δυο μεγάλες διαφορές: 1. Η Χούντα που ζούμε σήμερα δε μας επιβλήθηκε αλλά την επιδιώξαμε και 2. Το βασικό χαρακτηριστικό που έχει αυτή η Δικτατορία δεν είναι η στρατιωτική μορφή της αλλά η Οικονομική κι η Πολιτισμική! Παίρνοντας αυτά τα δυο στοιχεία ως δεδομένα, θα επιχειρήσω να σκιαγραφήσω τη θλιβερή πραγματικότητα της εποχής μας...

Σήμερα βιώνουμε πλέον ένα απ’ τα πιο έντονα εκφυλιστικά πολιτικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών. Τα ίχνη που οδηγούσαν στον όλεθρο ήταν ορατά από καιρό, αλλά εμείς, αντί να τα αποφύγουμε, τα ακολουθήσαμε γι' αυτό και φτάσαμε σ' αυτήν την ελεεινή κατάσταση.

Πρόκειται για το φαινόμενο της Πολιτικής Χολέρας με κύριους εκφραστές τα δυο πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία, όλ' αυτά τα χρόνια που πέρασαν. Δύο σάπιες παρατάξεις που συνθέτονται νοσηρά από ένα γραφικό σύνολο από ανδρείκελα που πράττουν τα φαύλα, με τον πλέον επιζήμιο τρόπο για την πατρίδα μας, και μάλιστα ανερυθρίαστα! Διεφθαρμένοι σχηματισμοί που, μέσα στο πέρασμα των ετών, πότε με την ανικανότητα των στελεχών τους και πότε με τη "σκοπιμότητά" τους, φίμωσαν τον ουρανό της Ελλάδας, διέσυραν τον ορίζοντά της και την καταδίκασαν στο έρεβος. Στην προκειμένη περίπτωση, για μένα, αμετακίνητη πεποίθηση κι ακλόνητο "πιστεύω" είναι το εξής: Ότι πληγώνει την Ελλάδα είναι ανθελληνικό! Είναι φασιστικό! Για το λόγο αυτό θα ’πρεπε να υπάρχουν νεκροταφεία λήθης όπου να ενταφιάζονται πολιτικά όλα εκείνα τα τυχάρπαστα ανθρωποειδή που λεηλατούν ατιμωτικά και κατακρημνίζουν τη χώρα.

Ουτοπικό όνειρο όμως θα μου έλεγε κάποιος κι εγώ θα συμφωνούσα μαζί του. Επειδή λοιπόν είμαι ρεαλιστής, θα θέσω το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί να φταίει μόνο ο εγκληματίας κι ο κακοποιός, όταν, κατά την τέλεση της όποιας βδελυρής πράξης του, έχει εξασφαλίσει από πριν, όχι μόνο την ανοχή μας αλλά και τις ευλογίες μας ακόμα; Θέλω μ' αυτό να πω ότι το βάρος της ενοχής μετατοπίζεται, φεύγει απ' τ' άθλια εκείνα όντα που προανέφερα και πέφτει πάνω στον Ελληνικό λαό, πέφτει πάνω στις πλάτες μας.

Εδώ όμως υπάρχει μια οδυνηρή διαπίστωση που μας υφαρπάζει την οποιαδήποτε διάθεση να φανούμε αισιόδοξοι για το μέλλον. Ο Ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, έχει απεμπολήσει, όχι μόνο ιδανικά κι αξίες, αλλά μνήμη και νοημοσύνη, έχοντας ταυτόχρονα ενθρονίσει και προάγει την πολιτική σήψη ως κύριο διαχειριστή της σημερινής πραγματικότητας. Μιλώντας για το λαό θα καταδείξουμε ένα άμορφο σύμφυρμα μάζας που άγεται και φέρεται, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια απεγκλωβισμού του από ένα τόσο ευτελές τοπίο. Ίσως όμως να είναι αυτό που τελικά του αξίζει, γεγονός που αποδεικνύεται κι απ’ τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο με τον οποίο ο κόσμος διαμορφώνει σήμερα τις επιλογές του. Έρποντας! Ναι, έρποντας! Ακριβώς αυτό, έρποντας! Αλίμονο, έρποντας!

Είναι θλιβερά αξιοσημείωτο, πρόκληση για την ιστορία της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, να παρατηρείται εναπόθεση των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο σε πολιτικούς μηχανισμούς διαφθοράς και καταστροφής. Καταληκτικά – κι αυτό πρέπει να ειπωθεί – πρόκειται για ένα μωρό λαό που χάνεται στα αδιέξοδα που δημιουργεί ο ίδιος! Απ' τη μια πλευρά σχεδιάζει, ονειρεύεται κι ελπίζει, αλλά απ’ την άλλη κωφεύει κι εθελοτυφλεί μέσα στη χαμέρπεια που την έχει ορίσει ως προοπτική!

Για το λόγο αυτό τελειώνω την επιστολή μου (δεν έχει άλλωστε νόημα να συνεχίζει κανείς) καταθέτοντας την προσωπική μου πικρία: Ντρέπομαι για όσες φορές στην πλούσια Ελληνική Ιστορία, οι ένδοξοι πρόγονοί μας (πλην όμως ανυποψίαστοι) έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι να γελοιοποιούμαστε και να καταστρεφόμαστε από μόνοι μας!

ΥΓ. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλες σελίδες για να καταδείξω όσα αρνητικά συμβαίνουν σήμερα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας αλλά το ήθος μου με εμποδίζει να ασχοληθώ περισσότερο με τη λάσπη! Ειλικρινά, δε μου αρέσει να μιλάω για τα πολιτικά, το σιχαίνομαι! Φαίνεται άλλωστε κι απ' το ύφος που έχει γραφτεί το κείμενο. Θέλω όμως, όταν κρίνεται σκόπιμο, να καταθέτω τη γνώμη μου. Αυτό έκανα και σήμερα... Όσοι έχουν αυτιά ας ακούουν...

Διάττων Αβρός

18 σχόλια:

Dimos El Grec είπε...

Καλησπέρα Διάττοντα!
Φαντάστικό κειμενο!!!
Προφανώς η αποψη σου έχει ενα παραπανω ειδικό βαρος από εμάς των νεότερων!
Το μόνο που ίσως σχολιάσω εγώ σύμφωνα με την δικ΄μοπυ θεώρηση είναι ότι για μεγαλο μερος αυτων φταίει το χρήμα! Το χρήμα που διέφθειρε εξουσίες και που αντί να παροχευθει σε κοινωνικά οφέλη δώθηκε σε κάθε είδους σπατάλη και ξένα συμφέροντα...

Diatton είπε...

Χάρηκα πολύ για την τοποθέτησή σου αυτή φίλε Δημοσθένη! Και το χρήμα που λες είναι μέσα στο φαινόμενο της πολιτικής χολέρας. Βλέπεις, αυτός ο φασίστας που μας κυβερνά, απ' τη μια κάνει τη ζωή δύσκολη στον καθένα μας, π.χ. αναγκάζει το συνταξιούχο να κόβει τον καφέ του που είναι κι η μόνη του διασκέδαση, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζει υποβρύχια απ' το Σαρκοζί... Κι όλα αυτά για να βγουν οι απαραίτητες προνήθειες...

Μα και για όλη αυτήν την τραγική κατάσταση ποιος φταίει; 20 χρόνια περάσαμε με το ΠΑΣΟΚ κι η Δικτατορία συνεχίζεται και σ' αυτήν την τετραετία, χειρότερη, τώρα, βέβαια...

Σ' ευχαριστώ και πάλι φίλε μου...

VASILIKI είπε...

Πολλές διαχρονικές ιστορικές αλήθειες ειπώθηκαν στην άριστα διατυπωμένη ανάρτησή σου φίλε μου!
Από τη στρατιωτική δικτατορία του 1967, περάσαμε σε μια εποχή «δημοκρατικής» ασυδοσίας, διαφθοράς και κατάχρησης που την ονομάσαμε μεταπολίτευση, με αποτέλεσμα την κατεδάφιση της χώρας μας, αλλά και των αξιών, για να καταλήξουμε στην οικονομική κατοχική δικτατορία του 2010 και στην παράδοση της πατρίδας μας –άνευ όρων- στους ξένους δυνάστες.
Θλιβερή και ανεξέλεγκτη η κατάσταση που την παρακολουθούμε όλοι παγωμένοι και μουδιασμένοι περιμένοντας την εφαρμογή των μέτρων που ήρθαν να μας επιβάλουν οι «σωτήρες» μας για να μας οδηγήσουν στη μιζέρια, στη φτώχεια και στη δυστυχία.
Το παιχνίδι είναι καλά στημένο, και καλά θα κάνουμε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα!!!

Μαριανα είπε...

Μπράβο Διάττων για την πρωτοβουλία σου αυτή να πεις κάποια πράγματα ως έχουν. Θλίβομαι κι εγώ με όλη αυτή την αθλιότητα.

Δεν θλίβομαι για το κράτος ή την ελληνική σημαία. Θλίβομαι για τους μετανάστες που δεν μπορούν να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα με ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θλίβομαι που αυτή η χώρα κυβερνιέται από ανθρώπους που κινούνται κυρίως από ιδιοτελή συμφέροντα.

Η δουλειά ενός πολιτικού είναι υπερβολικά δύσκολη και υπερβολικά αναγκαία. Μακάρι οι "εκλεγμένοι" έλληνες πολιτικοί να το αναλογίζονταν αυτό και να ήξεραν ποια είναι η δουλειά τους. Εδώ που έφτασε η χώρα όμως δε νομίζω ότι έχει κάποια σημασία.

Diatton είπε...

Αγαπητή Βασιλική, σου στέλνω αμέτρητα ευχαριστώ, (αμέτρητα, το εννοώ) για το καταπληκτικό σχόλιο που μου άφησες! Το ήξερα γι' αυτό και σε κάλεσα να μου πεις τη γνώμη σου. Κρατάω, μάλιστα, τις τελευταίες δυο γραμμές σου που φωτογραφίζουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα!

Καλή σου μέρα φίλη μου και σ' ευχαριστώ και πάλι...

KANTHAR0S είπε...

Καλημέρα!

Ωραίο το άρθρο σου. Έπεσε η χούντα και ήρθε δημοκρατία. Αν αυτό είναι δημοκρατία θα πηδηχτώ από το παράθυρο. Η δημοκρατία σου δίνει δικαιώματα, αλλά σου δίνει και υποχρεώσεις. Δεν σε αφήνει να κάνεις ότι θέλεις. Διαβάστε λίγο για την δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα και πως αυτή εφαρμοζόταν. Δημοκρατία τιυ κώλου έχουμε. Και δυστυχώς η μεταπολίτευση μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα. Βάλε και το γεγονός ότι έχουμε ανίκανους ανθρώπους σε υψηλά αξιώματα προερχόμενοι από λαμογιές και ρουσφέτια που δεν τιμωρούνται ποτέ και δένει το γλυκό. Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Εμείς οι ίδιοι φταίμε που καθόμαστε και ψηφίζουμε στα πλαίσια αυτής της υπερδημοκρατίας τα ίδια ρεμάλια.

Diatton είπε...

Αυτές οι δυο ολέθριες παρατάξεις αγαπητή Μαριάνα μάς έχουν καταστρέψει κι εμείς εξακολουθούμε ακόμα να τους δίνουμε την έγκρισή μας! Να δούμε όμως πότε θα σταματήσει αυτό, να δούμε πότε!

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου και καλή σου μέρα...

Diatton είπε...

Καλημερίζω και τον blogger KANTHAROS!

Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου φίλε μου! Χαίρομαι πολύ να βλέπω νέους ανθρώπους να έχουν τέτοιες απόψεις! Φίλε μου πρέπει κάποτε να το πάρουμε απόφαση και να πετάξουμε αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα στα σκουπίδια. Οι ύαινες, τα σκυλιά, τα σκουλήκια και τα φασιστόμουτρα δε πρέπει να διοικούν την Ελλάδα! Αλλά για όλα όμως φταίμε εμείς! Εκεί καταλήγουν όλα!

AATON είπε...

Φίλε μου Diatton, όντως το περιεχόμενο των αναρτήσεών μας είναι στο ίδιο μήκος κύματος, μόνο που το δικό σου είναι αναλυτικότατο και λεπτομερέστερο.
Πολύ ωραία επιστολή, αν και θα την ήθελα αναρτημένη και σε κάποιες εφημερίδες, γιατί αξίζει να την διαβάσει κάθε Έλληνας.
Πίστεψέ με, είναι φορές που χαίρομαι το ότι ζω τόσο μακρυά απ' όλλα αυτά.
Θλιβερό, το ξέρω, μα και πέρα για πέρα αλήθεια.

Diatton είπε...

Φίλε Νίκο το σχόλιό σου μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Σίγουρα το κείμενο αυτό (πέρα απ' το ότι το έγραψα εγώ) έπρεπε να είναι δημοσιευμένο σε μια εφημερίδα για να διαβαστεί από περισσότερο κόσμο γιατί εδώ πήγε χαμένο... Έστω, μου φτάνει που μπήκαν λίγοι φίλοι.

Όσο για το ότι ζεις έξω, αρχίζω και σε ζηλεύω φίλε μου. Έπρεπε να το είχα ψάξει στο παρελθόν να έφευγα κι εγώ. Τώρα είμαστε κάπως μεγάλοι, βλέπεις... Τέλος πάντων... Και πάλι σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου...

Alice Iocco είπε...

Δεν θ'αργήσει να έρθει κι η ώρα που θα εγκαταλείπουν το ''πλοίο'' σιγά σιγά οι νέοι κι όχι μόνον....
'Ηδη οι πρώτες πληροφορίες μου απ'το φιλικό κύκλο είναι προς αυτήν την κατεύθυνσιν. Παιδιά ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό δε πρόκειται να γυρίσουν πίσω κι άλλα που έμειναν στην ανεργία ετοιμάζονται να φύγουν. Ο λόγος είναι απλός, δεν είναι δειλοί, είναι αηδιασμένοι απ'τη κατηφόρα του πολιτικού συστήματος και κουρασμένοι απ'την αναμονή εφαρμογής αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, δημοκρατίας και ότι αυτό συνεπάγεται....ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΣΥΛΗΠΤΗ ΤΩΡΑ ΠΙΑ....
Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το άρτιο κι άψογο άρθρο που έγραψες φίλε μου !
Κάποτε ήμουν νέα κι ήλπιζα σ'ένα φως στο τούνελ και περιμένα κάτι ν'αλλάξει ...,μέχρι που γέρασα και δεν είδα τίποτα ελπιδοφόρο. Τώρα πια θα ζήσω για να δω την λαίλαπα και τον όλεθρο ,είναι φανερό ότι έρχεται...

Diatton είπε...

Αγαπητή Αλίκη... Μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά το σχόλιό σου. Μου έκανες τονωτική ένεση καθώς εγώ δεν αισιοδοξώ ότι μπορούν εύκολα να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλά απ' την άλλη ήμουν υποχρεωμένος να ανεβάσω αυτό το κείμενο...

Απ' το 1981 που έχω (πολιτική) συνείδηση των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας, έχω σχηματίσει την εξής εντύπωση: Αυτές οι δυο μεγάλες ύαινες παρατάξεις πρέπει να εξαφανιστούν απ' τον πολιτικό χάρτη της χώρας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει πίσω ορατή λύση. Ναι, εντάξει, μάλλον δεν υπάρχει, αλλά αν φύγει αυτή η πολιτική σαπίλα τότε κανείς δεν ξέρει τι θα ξεπηδήσει απ' αυτό. Θέλω να πιστεύω πως όλοι οι υγιείς σχηματισμοί που σιωπούν αυτή τη στιγμή απογοητευμένοι, θα εγείρουν το ανάστημά τους και θα βγουν μπροστά. Σ' αυτήν την κατεύθυνση προσβλέπω εγώ...

Για την ώρα προέχει να φύγει το ανθελληνικό και φασιστικό στοιχείο απ' τον τόπο μας. Αυτοί, όχι μόνο έδωσαν εξετάσεις κι απέτυχαν, αλλά μας κατέστρεψαν κιόλας! Αυτό να έχουμε μέσα στο μυαλό μας και να οδηγεί τις πράξεις μας!

Σ' ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιό σου αγαπητή μου φίλη...

AATON είπε...

Φίλε Διάττων, κοίτα με καλά στα μάτια.. Ο_Ο
Έτσι μπράβο. Είδες να είμαι Κινέζος; Όχι, σωστά; Χαίρομαι που συμφωνείς.
Ε, όσο είμαι Κινέζος, άλο τόσο δημοκρατίες υπάρχουν.
Η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, η έννοια της δημοκρατίας. Ακόμη και την εποχή του Περικλή, τον κατηγόρησαν πως, ότι και να δηλώνει, δεν παύει να είναι "ενός ανδρός αρχή". Δημοκρατία μεν, αλά με σκλάβους-δούλους να κάνουν τις δουλειές. Έτσι γίνομαι κι εγώ δημοκράτης.
Είναι ένα θέμα που θα μπορούσα να γράφω, και τελειωμό να μην έχω.
Η δικτατορία που συναντάς σήμερα, ειδικότερα στα "δημοκρατικά" κράτη, είναι τόσο έντονη και ανυπόφορη, που ψάχνεις κάποιο δικτατορικό κράτος να πάς να ζήσεις, για να αισθανθείς λιγάκι ελεύθερος και ασφαλής.

arrwstia7 είπε...

Υπάρχει μόνο μία διαφορά.
Στην μέν Χούντα του 67, ήρθαν στην εξουσία με τα όπλα, ενώ στην "σύγχρονη δημοκρατική" χούντα των τελευταίων 35 χρόνων, ήρθαν στην εξουσία με την ψήφο μας και την ανοχή μας.

Οι αγγλοσάξονες λένε: Same sh1t, different smell

Diatton είπε...

Φίλε Νίκο... Βρίσκω το σχόλιό σου απόλυτα εύστοχο. Ειλικρινά, συμφωνώ με το περιεχόμενό του...

Diatton είπε...

Καλωσορίζω κι εσένα φίλε Δημήτρη... Τη διαφορά που λες την αναφέρω σ' όλο σχεδόν το κείμενο, κι ειδικά στις παραγράφους 3 και 6...

Στο σημείο αυτό θα πω και κάτι για να συνοψίσω τα δικά μου σχόλια. Χαίρομαι που όλοι εμείς εδώ συμφωνήσαμε, περισσότερο όμως θα χαιρόμουν αν η πλειοψηφία της κοινωνίας εκινείτο προς αυτήν την κατεύθυνση...

Margo είπε...

Το κείμενό σου με εκφράζει απόλυτα και συγχαρητήρια για το θάρρος σου να εκφραστείς ΕΛΕΥΘΕΡΑ.. γιατί ως γνωστόν στο κατά τα άλλα Δημοκρατικό Ελληνικό Έθνος ο στιγματισμός όσων σκέπτονται και αντιδρούν είναι κανόνας. Είναι πολύ εύκολο να δυσκολέψει η ζωή όσων αντιστέκονται στην κατρακύλα της κοινωνίας μας.

Δε σου κρύβω πως κάθε ίχνος ελπίδας που κρύβω μέσα μου έχει εξανεμιστεί, μόνο θυμός και απελπισία.. όχι τόσο για την οικονομική κρίση αλλά περισσότερο για την κοινωνική! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέπτονται και δρουν κομματικά, σήμερα, που όλα έχουν καταρρεύσει, που έχουν αποκαλυφθεί σχεδόν όλα! Κι όμως οι παρωπίδες είναι εκεί και αποπροσανατολίζουν..

Ο αδελφός μου έχει φύγει από χρόνια στο εξωτερικό το ίδιο και άλλοι φίλοι και έχουν σταδιοδρομίσει ως επιστήμονες με την αξία τους! Εδώ τους έκλειναν την πόρτα, ενώ την άνοιγαν προκλητικά σε πολύ κατώτερους με τα γνωστά μέσα. Αυτά που όλοι γνωρίζουμε, μόνο αυτοί εκεί πάνω δεν τα ξέρουν!!!

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες... σ' ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διαβάσω το άρθρο σου.

Καλή δύναμη σε όσους μείναμε εδώ με το βαρύ φορτίο να σώσουμε ότι σώζεται..

Καλό σου βραδάκι Διάτονα.. και πάλι ευχαριστώ!

Διάττων είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αγαπητή μου φίλη για το εκτενές σου σχόλιο, για το οποίο είναι μάλλον περιττό να σου πω ότι συμφωνώ και με αυτό...

Όταν ήμουν μικρός ένα απ' τα ελαττώματα που είχα ήταν ότι ήθελα να αλλάξω τον κόσμο! Ακόμα και τώρα που άνοιξα (Δεκέμβρη του 2008) το blog έγραψα στην περιγραφή του...να υψωθούμε ως άνθρωποι! Μάταια, τίποτα δε γίνεται όταν έχεις να κάνεις με ζώα! Τώρα το μόνο που μένει να κάνουμε είναι αυτό που έγραψες εσύ: Καλή δύναμη σε όσους μείναμε εδώ με το βαρύ φορτίο να σώσουμε ότι σώζεται...

Καλό σου μεσημέρι φίλη μου και σ' ευχαριστώ κι εγώ. Είναι τιμή μου να επισκέφτονται την ιστοσελίδα μου άτομα με φωτεινή σκέψη. Έχω κοπιάσει πολύ μέχρι τώρα να καθαρίσω τα ιστολόγιά μου από επισκέψεις ανεγκέφαλων (παλιότερα έδωσα μεγάλο αγώνα να απαλλαχτώ από άθλια όντα, το κατάφερα μεν, αλλά το πλήρωσα με ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας)... Λοιπόν, θα τα λέμε...