Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο Σπουδαίος Γάλλος Μουσικός Rene Aubry Αύριο Βράδυ Στη Θεσσαλονίκη!

«Χαίρομαι, όταν βρίσκομαι στο μέρος όπου έζησε ο Μάνος Χατζηδάκης», λέει και δεν χάνει την ευκαιρία να εξηγεί πως ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, μαζί με τον Φιλίπ Γκλας, αποτελούν βασικές επιρροές του. Του έχει αφιερώσει και τον δίσκο του, «Ne Μ' Oublie Pas» («Μη Με Ξεχνάς»), που κυκλοφόρησε το 1995. «Ήρθα σε επαφή με το έργο του σ' ένα ταξίδι μου στη Βενετία, τέλη της δεκαετίας του '70. Εκεί άκουσα αυτήν που, κατά τη γνώμη μου, είναι η καλύτερη μουσική η οποία έχει ποτέ γραφτεί: «Οι 15 Εσπερινοί». Έκτοτε αναζητούσα διαρκώς δουλειές του. Δυστυχώς, όμως, δεν πρόλαβα να γνωρίσω τον Χατζηδάκη. Δεν μ' έφερε ο δρόμος μου στην Ελλάδα όσο ζούσε».

Λόγια του εξαίρετου Γάλλου μουσικού Rene Aubry ο οποίος αύριο το βράδυ θα τιμήσει με την παρουσία του τη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα, την πόλη της Θεσσαλονίκης! Θα εμφανιστεί στο Principal Club Theater (στις 10.15 μμ). Σίγουρα δε θα είναι ένα απλό Live, όσοι τον γνωρίζουν και τον θαυμάζουν (και είναι πάρα πολλοί αυτοί) ξέρουν καλά πως πρόκειται για ένα «σύμπαν από τραγούδια χωρίς λόγια» σε μια μοναδική συναυλία ακουστικής μουσικής.

Ο Rene Aubry γεννήθηκε στην Ανατολική Γαλλία το 1956 κι η μουσική ήρθε από σύμπτωση στη ζωή του, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε μία απ' τις πρώτες συνεντεύξεις του. Στα 15 του χρόνια, συγκεκριμένα, αποφάσισε να αγοράσει μια κιθάρα και κάποια βιβλία για αρχάριους, μόνο και μόνο για να δει πώς είναι να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο. Έτσι, όντας αυτοδίδακτος μουσικός, έκανε πολλούς αυτοσχεδιασμούς στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ ξεκίνησε επαγγελματικά συνθέτοντας (οργανική) μουσική για τα μπαλέτα της Καρολίν Κάρλσον κι αργότερα της Πίνα Μπάους. Μια δεκαετία μετά έγραψε μουσική για τις παραστάσεις του Φιλίπ Ζεντί, και σάουντρακ για τον κινηματογράφο - όπως το «Killer Kid» με το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Τώρα πια, έχοντας διευρύνει αφάνταστα τους μουσικούς του ορίζοντες, έχει κερδίσει αναρίθμητους φίλους σ' όλον τον κόσμο, με δεκαπέντε άλμπουμς στη μέχρι τώρα πλούσια καριέρα του (συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση).

Η σύνθεση «Apres La Pluie» είναι, αναμφίβολα, μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Rene Aubry. Την απολαμβάνουμε και στο video που ακολουθεί, από συναυλία του διάσημου καλλιτέχνη το 2008, στο Παρίσι...

5 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Πολύ χαρισματικός καλλιτέχνης, δημιουργεί κόσμους με την μουσική του.
Να΄σαι καλά Διάττων!

Diatton είπε...

Χαίρομαι για την τοποθέτησή σου αφαπητή μου φίλη. Κι εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος μουσικός...

Μαριανα είπε...

χαχα Πολύ γέλασα Διάττων με το "αφαπητή"! Μήπως εννοούσες "αφάπητη"; Δηλαδή αν φάω και καμιά φαπίτσα θα γίνω φαπητή;

:D Καλό βράδυ να έχεις!!

Diatton είπε...

Ανθρώπινο λάθος...αγαπητή μου φίλη. Βλέπεις, την ώρα που έγραφα, όντας το Φ μια ζωή στο τέλος του αλφαβήτου, έτρεξε και κάλυψε το Γ που βρίσκεται μόνινα στις πρώτες θέσεις, και του πήρε τη θέση του. Ήθελε με αυτό τον τρόπο να κάνει την υπέρβασή του. Ελπίζω κι εγώ με υπερβατικό τρόπο να σου απάντησα για το λάθος μου...

Να έχεις κι εσύ ένα υπέροχο βράδυ... :))

Μαριανα είπε...

Μ σκανταλιάρικο το Φ λοιπόν αλλά και γενναίο! :)) Να'σαι καλά και καλό σου ξημέρωμα!