Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Ποντιακή Νεολαία Ελλάδας Καταδικάζει Την Άστοχη Ενέργεια Του Υπουργείου Παιδείας Με Το Θέμα Των Πανελληνίων Εξετάσεων

Η σημερινή ανάρτηση έχει να κάνει μ' ένα σημαντικό e-mail που μου έστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, το οποίο και δημοσιεύω. Ακολουθεί στο τέλος σχόλιό μου...

Η Ποντιακή Νεολαία Ελλάδος καταδικάζει την άστοχη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να θέσει ως θέμα στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης του Λυκείου στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, απόσπασμα απ' το κείμενο «Το Σπίτι Του Κεμάλ» του Γιώργου Ιωάννου.

Την ημέρα που η Ελλάδα τιμά την μνήμη χιλιάδων νεκρών που υπέστησαν το έγκλημα της γενοκτονίας, που δολοφονήθηκαν μόνο και μονό επειδή ήταν διαφορετικοί, την ίδια ημέρα η επίσημη ελληνική πολιτεία προσπαθεί με μια απλουστευτική, εξισωτική λογική να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.

Το κείμενο καταλήγει «Τέτοιο σπαραγμό δε ματαείδα» εννοώντας το σπαραγμό της μικρής Τουρκάλας που άφηνε το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, γεγονός απόλυτα ανθρώπινο και κατανοητό. Η χρονική στιγμή όμως που επιλέχθηκε να προωθηθεί το συγκεκριμένο μήνυμα είναι προκλητική και διεγείρει τα εξαρτημένα αντανακλαστικά του ελληνισμού.

Στην εποχή της ελληνικής Κεμαλολαγνείας οι εμπνευστές του θέματος αγνοούν ότι ο Κεμαλισμός είναι σύμφυτος με τον ολοκληρωτισμό, τον ρατσισμό και την μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού στον 20ο αιώνα. Ο Κεμαλισμός σήμερα είναι υπό διωγμό στην γείτονα χώρα, αλλά βρίσκει θαυμαστές στη δικιά μας.

Οι μνήμες δεν έχουν πεθάνει. Επιζητούν ηθική δικαίωση. Απαιτούν η ελληνική πολιτεία, όπως την δεσμεύει ο νόμος του 1994, να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων αντί να προβαίνει σε ενέργειες που υποδαυλίζουν το συνεχώς διογκούμενο παγκόσμιο κίνημα πολιτών, που έχει καταφέρει πολλές αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από ξένα κράτη και πολιτείες.

Ο Πρόεδρος Χ. Κωτίδης κι ο Γενικός Γραμματέας Θ. Κωτσίδης...

ΣΧΟΛΙΟ: Στις 19 Μαΐου, ανήμερα της θλιβερής επετείου των 350.000 νεκρών της Ποντιακής Γενοκτονίας, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε, μέσω των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ' Λυκείου, να τιμήσει το δολοφόνο και σφαγέα Κεμάλ! Σε δεδομένη - κι ιστορικά κρίσιμη - χρονική στιγμή, η Κυβέρνηση επέδειξε για άλλη μια φορά ΑΚΡΩΣ ανθελληνική στάση (αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδία πρόσφατα ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας)!

Αν ψάξει κανείς ενδελεχέστερα την παρούσα ιστοσελίδα, θα δει ότι έχει γίνει συχνά λόγος για το ανθελληνικό φρόνημα των δυο - καθόλα ενδοτικών - μεγάλων παρατάξεων που εξακολουθούν ακόμα να ρημάζουν τη χώρα μας. Χωρίς να το θέλω λοιπόν - υποχρεώνομαι απ' τα γεγονότα - επανέρχομαι στο κείμενο που υπάρχει στην αρχή του Blog... Πρέπει με κάθε τρόπο να διώξουμε τις ύαινες και τους λύκους μιας πολιτικής που μόνο καταστροφική αποβαίνει για την πατρίδα μας! Όσο είναι ακόμα καιρός! Όσο συνεχίζουμε κάτω απ' τα δεσμά τους, σε λίγο καιρό ή δε θα επικοινωνούμε καθόλου, ή δε θα υπάρχουμε καν σαν έθνος!... Όσοι έχουν αυτιά ας ακούουν...

Διάττων Αβρός

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Καλησπέρα!

Δεν θα έγινε επίτηδες το περιστατικό. Απλά οι άνθρωποι δεν ήτνα ενήμεροι, δεν γνώριζανε και προφανώς δεν το ψάξανε και οι ίδιοι το ζήτημα. Τα λέω αυτά διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γνώριζαν και απλά αδιαφόρισαν. Τώρα θα μου πεις εδώ αδιαφορούν για πιο πρακτικά θέματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής, εδώ θα κολλούσαν; Σωστό κι αυτό.

Ioanna είπε...

Τί να πεί κανείς?.. Την βρίσκω άστοχη την επιλογή του κειμένου μία τέτοια μέρα σαν την 19η Μαϊου. Αν ήθελαν να περάσουν κάποιο μήνυμα θα έπρεπε να επιλέξουν διαφορετικό κείμενο και όχι κάτι τέτοιο...

Όπως είπε και ο ποιητής Μ. Αναγνωστάκης, "η μνήμη ειναι ζωντανή και προχωράει..."

Καλό μήνα παρεπιπτόντως Ioanna*

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΗ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Alice Iocco είπε...

Είναι κι αυτό άλλο ένα λάθος απ'αυτά που συνηθίσαμε .Και δε μου κάνει καθόλου εντύπωση η επιλογή του χρόνου που επιλέχθηκε κι ίσως ...ίσως δεν έγινε και τυχαία.
'Ετσι κι αλλιώς για την απώλεια της μνήμης δουλεύουν μερικοί εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας δημοκρατικοί και νεωτεριστές.
Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι γείτονες χώρες τώρα πια έχουν τις κυβερνήσεις που δε εμπνέουν κανένα φόβο ιμπεριαλιστικό για την μικρή και μπατιριμένη ελλαδίτσα.
Τρομάρα τους....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:))))

Μαριανα είπε...

Διάττων ελπίζω να είσαι καλά...
σε σκεφτόμουν αυτές τις μέρες, εύχομαι να σε δω σύντομα πάλι.

καλή δύναμη από τα Γιάννενα

Διάττων είπε...

Προς όλους τους επισκέπτες μου. Να είστε σίγουροι φίλοι μου πως ότι έγινε, δεν έγινε τυχαία. Στις δικτατορίες τίποτα δε γίνεται τυχαία!

Διάττων είπε...

Μαριάνα είσαι καταπληκτική! Είσαι η πρώτη που έμαθες για το νέο blog χωρίς να το έχω πει ακόμα σε κανένα! [α, δεν παίζω έτσι :))] Μου άφησες το σχόλιο ακριβώς στη φάση που άρχισα να ενημερώνω...