Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το Ίδιο Σπίτι Έχει Χτυπηθεί 6 Φορές Από Μετεωρίτη!

Σύμφωνα με το Telegraph.co.uk, η κατοικία του Radivoke Lajic, στο χωριό Gornji Lajici, κοντά στη πόλη Prijedor στη βόρεια Βοσνία, έχει χτυπηθεί έξι φορές από κομμάτια μετεωριτών, κάτι που ο ίδιος αποδίδει σε εξωγήινους!

Η πρώτη φορά που ένα κομμάτι μετεωρίτη χτύπησε το σπίτι του 50χρονου άνδρα, ήταν το Νοέμβριο του 2007. Όπως έχει παρατηρήσει μάλιστα ο ίδιος, όλες τις φορές που συνέβει αυτό, έβρεχε. Τα κομμάτια των βράχων που έχουν πέσει στην κατοικία του, έχουν εξεταστεί απ' το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, απ' όπου υπάρχει η επιβεβαίωση ότι πράγματι πρόκειται για μετεωρίτες!

"Έτσι κι αλλιώς, η πιθανότητα να χτυπηθεί ένα σπίτι από έναν μετεωρίτη είναι πολύ μικρή. Το γεγονός ότι στο δικό μου έχει συμβεί έξι φορές, είναι κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί", ανέφερε ο ιδιοκτήτης. Και συμπλήρωσε: "Είμαι σίγουρος ότι έχω στοχοποιηθεί απ' τους εξωγήινους. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Κάθε φορά που βρέχει, δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί ανησυχώ για το επόμενο χτύπημα"... Μάλιστα ομολογεί ότι αναγκάστηκε να ενισχύσει τη στέγη του με χάλυβα με το φόβο μίας μελλοντικής πτώσης κι εξηγεί ότι για να μπορέσει να καλύψει το κόστος πούλησε εναν απ' τους μετεωρίτες σ' ένα πανεπιστήμιο στην Ολλανδία.

Παρά την αναστάτωσή του όμως, παραδέχεται ότι η ζωή του έχει αλλάξει και προς το καλύτερο. "Oι μετεωρίτες αυτοί έχουν φέρει κι ευτυχία στην οικογένειά μου. Έχουμε γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για το γεγονός αυτό και μας επισκέπτονται ή επικοινωνούν μαζί μας. Για το λόγο αυτό σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα μικρό μουσείο στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τους μετεωρίτες και το χρονικό των επιθέσεων!", δηλώνει.

Οι επιστήμονες, απ' την πλευρά τους, ερευνούν τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν μαγνητικά πεδία γύρω απ' το σπίτι του Lajic, προκειμένου να καταφέρουν να εξηγήσουν τις συχνές πτώσεις μετεωριτών στην ίδια περιοχή...

2 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Περίεργες συμπτώσεις....

Diatton είπε...

Όντως Αλίκη, συμφωνώ μαζί σου. Αυτό διέκρινα κι εγώ, γι' αυτό και το ανέβασα σ' αυτή την ιστοσελίδα που την έχουμε (και) για τα περίεργα...