Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

2 Χρόνια Ζει Μέσα Σε Τηλεφωνικό Θάλαμο!

Τα τελευταία δύο χρόνια, ένας άστεγος - που αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του ή έστω να μιλήσει με κάποιον - ζει μέσα σ' ένα τηλεφωνικό θάλαμο, στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας.

Κανείς δε γνωρίζει την ταυτότητα του άντρα που κοιμάται κατά τη διάρκεια της μέρας κουλουριασμένος πάνω σε μαξιλάρια και τριγυρνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναζητώντας τροφή. Ο συγκεκριμένος άντρας έχει κάνει σπίτι του τον τηλεφωνικό θάλαμο, έχοντας εγκληματιστεί μέσα στο στενό κι άχαρο περιβάλλον του. Τα λιγοστά του ρούχα κρέμονται απ' την οροφή του θαλάμου ενώ έχει σίγουρα τον τρόπο του για να αντιμετωπίζει τα διάφορα προβλήματα που του παρουσιάζονται καθημερινά.

Όσοι τον έχουν δει, μιλάνε για έναν πολύ περιποιημένο άνθρωπο, με καλή προσωπική υγιεινή, που φροντίζει να πλένεται τακτικά στις δημόσιες τουαλέτες. «Φοράει παλιά και μπαλωμένα ρούχα αλλά φαίνεται πολύ καθαρός. Πολύ συχνά κοιτιέται στον καθρέφτη για να περιποιηθεί το μουστάκι του. Μιλάει στον καθρέφτη αλλά δεν τον έχουμε δει ποτέ να μιλάει με άλλον άνθρωπο. Κάποιες φορές, του δίνει ο κόσμος φαγητό αλλά δεν το δέχεται και δεν μιλάει σε κανέναν» υποστήριξε ο θυρωρός γειτονικής πολυκατοικίας, που τον παρακολουθεί κάθε μέρα.

Ο άντρας βρίσκεται σε έναν εντελώς δικό του κόσμο, ολομόναχος, και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πλήθος που σταματάει καθημερινά να τον δει από περιέργεια στην πολυσύχναστη πλατεία Τσόνγκσαν. Δύο χρόνια μετά, έχει μάθει να αγνοεί τους περαστικούς που πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους και ζουν την πολυάσχολη ζωή τους. «Θέλουμε να βρούμε την οικογένειά του και να τον στείλουμε σπίτι του, αλλά δεν μιλάει ποτέ σε κανέναν. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε πώς να τον βοηθήσουμε» δήλωσε ένας κοινωνικός λειτουργός...

4 σχόλια:

evelina είπε...

Xωρίς σχόλιο...Πραγματικά πονάω φίλε μου πολύ όταν ακούω για άστεγους...Καλή βδομάδα

Alice Iocco είπε...

Να μη μιλήσω για πρόνοια ε?.....
Πάντως φαντάζει η όλη κατάστασή του πολύ περίεργη και θλιβερή .
'Οπως κι όλων των ανθρώπων που φτάνει μια στιγμή και βλέπουν τη ζωή τους να ισοπεδώνεται ,χωρίς όνειρα και δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ.ΦΟΒΕΡΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Διάττων είπε...

Χαιρετώ κι ευχαριστώ και τους τρεις φίλους που σχολίασαν... Κάποτε είχα δει μια ταινία μικρού μήκους που αναφέρονταν στον εγκλεισμό ενός ανθρώπου μέσα σ' ένα τηλεφωνικό θάλαμο. Στην αρχή ξεκίνησε σαν κωμωδία, δεν μπορώ να πω όμως πως το τέλος ήταν αντίστοιχα διασκεδαστικό (κάθε άλλο, φρικιαστικό θα έλεγα)! Από τότε καθετί που έχει να κάνει με τηλεφωνικό θάλαμο με συναρπάζει. Πόσο μάλλον το γεγονός της παρούσας ανάρτησης...

Καλό σας απόγευμα φίλοι μου...