Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Στο Λονδίνο

Απ' τη Δευτέρα και για μια εβδομάδα (ως τις 15/11), θα φιλοξενείται στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του οποίου θα διαγωνισθούν περισσότερες από 40 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, πειραματικές ταινίες, βίντεο αρτ, και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια σεναρίου, ανεξάρτητου κινηματογράφου και ζητήματα προώθησής του.

Ο θεσμός του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη βρετανική πρωτεύουσα, υποστηρίζεται απ' την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Οι προβολές θα γίνουν στα «Westbourne Studios» (242 Acklam Road, Notting Hill, London W10 5JJ), σ' ένα εξαιρετικό χώρο δίπλα στο Portobello, όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται ανάλογα φεστιβάλ και καλλιτεχνικές δράσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές και το πρόγραμμα, όλες οι ταινίες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια μίας ημέρας, με στόχο οι επισκέπτες του φεστιβάλ να έχουν άμεση και συνολική εικόνα της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Στις 12 Νοεμβρίου, οι Βρετανοί Azhur Saleem (παραγωγός και ηθοποιός) και James Boyle (σκηνοθέτης), με εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, θα συζητήσουν για το ανεξάρτητο σινεμά και τους τρόπους προώθησής του.

Την επομένη (13/11) θα γίνει παρουσίαση σεναρίων και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα το σενάριο και τις τεχνικές υλοποίησής του, υπό τον συντονισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, και διευθυντή της CosmoCinema, σκηνοθέτη Χρήστου Προσύλη.

Την τελευταία μέρα (15/11) θα γίνει η απονομή των βραβείων Οδυσσέας (Odysseus Awards) στον μουσικό-καλλιτεχνικό χώρο Μυθόπολις (Mythopolis, 277 City Road, Islington, London EC1V 1LA). Η όλη τελετή θα συνοδεύεται από ζωντανή έντεχνη ελληνική μουσική κι ελληνική κουζίνα.

Πέρυσι, το αντίστοιχο φεστιβάλ έγινε το διάστημα 30 Οκτωβρίου ως και 1 Νοεμβρίου και προβλήθηκαν συνολικά 41 ταινίες...