Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

60% Των Υπολογιστών "Τρέχουν" Ακόμα Windows XP!

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 7, ένα λειτουργικό που κατά γενική ομολογία είναι κλάσεις ανώτερο απ' τα Vista. Αντί όμως να συζητάμε για τα μερίδια αγοράς των δύο τελευταίων εκδόσεων του λειτουργικού, οι στατιστικές έρευνες εξακολουθούν να ρίχνουν τους προβολείς τους πάνω στα Windows XP και την κυριαρχία τους στην αγορά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία Net Applications, τα XP βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 66% των υπολογιστών που τρέχουν Windows. Αν συμπεριληφθούν στην εξίσωση όλα τα λειτουργικά συστήματα, τα Windows XP έχουν συνολικό μερίδιο αγοράς λίγο πάνω από 60%.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος ακόμα για να πέσουν τα Windows XP κάτω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα XP οδεύουν ολοταχώς για τα δέκατα γενέθλιά τους κι έχουν ήδη γνωρίσει δύο διαδόχους.

Τα XP έχουν κερδίσει εδώ και καιρό τον χαρακτηρισμό "πολύ σκληρά για να πεθάνουν" και δεν πρόκειται να παραχωρήσουν εύκολα τη θέση τους στα Windows 7. Αν, βέβαια, τα 7 καταφέρουν να ανέβουν ως εκεί μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση του λειτουργικού...

Εδώ όμως πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι. Κατά τη προσωπική μου γνώμη ο κόσμος εμμένει στα XP όχι τόσο επειδή είναι ευχαριστημένος απ' το παλιό λειτουργικό (που έτσι κι αλλιώς είναι), αλλά επειδή δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει κάθε τόσο τις νέες εκδόσεις που βγάζει η Microsoft, οι οποίες δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, και κυκλοφορούν μόνο και μόνο για να μας αναγκάζουν να βάζουμε το χέρι συνέχεια στην τσέπη ώστε ν' αυξάνονται τα κέρδη της πασίγνωστης κραταιάς εταιρείας! Αυτή τη μέθοδο ακολουθούν πάρα πολλές επιχειρήσεις που μας "προσφέρουν" Τεχνολογία!...

Έχω την εντύπωση πως πρέπει να τα λέμε κι αυτά...