Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ναι Στο Βελονισμό...Αλλά Χρειάζεται Φοβερή Προσοχή

Δεκάδες άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει τα τελευταία 45 χρόνια, επειδή κακά εκπαιδευμένοι βελονιστές τοποθέτησαν λανθασμένα τις βελόνες στα σώματα των ασθενών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη απ' τον κορυφαίο ειδικό της Βρετανίας στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής, ο οποίος μάλιστα προειδοποιεί ότι οι γνωστοί θάνατοι από βελονισμό μπορεί να μην είναι παρά «η κορυφή ενός μεγαλύτερου παγόβουνου».

Ο καθηγητής συμπληρωματικής ιατρικής Έτζαρντ Έρνστ της Ιατρικής Σχολής Χερσονήσου του Πανεπιστημίου του Έξετερ, σε εργασία που παρουσίασε στο εξειδικευμένο διεθνές περιοδικό για θέματα κινδύνων στην ιατρική «International Journal Of Risk And Safety In Medicine», σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian», αναφέρει ότι τουλάχιστον 86 άνθρωποι ηλικίας 26 έως 82 ετών έχουν πεθάνει κατά λάθος σε διάφορες χώρες (Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία κ.α.) λόγω λανθασμένης εφαρμογής της πρακτικής του βελονισμού.

Σ' όλες αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί που διέγνωσαν τους θανάτους, απέδωσαν την αιτία με βεβαιότητα στο βελονισμό. Η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου από βελονισμό βρέθηκε να είναι ο πνευμονοθώρακας, περίπτωση κατά την οποία ο αέρας διεισδύει ανάμεσα στις μεμβράνες που χωρίζουν τους πνεύμονες απ' το θώρακα.

Ο Βρετανός εναλλακτικός γιατρός ζητά να γίνεται πλέον πιο αυστηρή κι ολοκληρωμένη η εκπαίδευση των βελονιστών για να αποφεύγονται στο μέλλον τέτοια περιστατικά, τα οποία αφορούν κατά λάθος τρύπημα καρδιάς, πνευμόνων, αρτηριών, ήπατος ή νεύρων, καθώς επίσης αιμορραγίες και μολύνσεις που προέρχονται απ' την ελλιπή ή ανύπαρκτη αποστείρωση των βελονών...

4 σχόλια:

Dimos El Grec είπε...

πολύ ενδιαφέρον φίλε Διάττων!
Καλή σου μέρα από Βαρκελώνη!

Διάττων είπε...

Δε στο κρύβω ότι σήμερα σε περίμενα φίλε μου, λόγω του περιεχομένου της ανάρτησης. Να 'σαι πάντα καλά. Πάντα θα σου εύχομαι το καλύτερο...

evelina είπε...

Ήξερα ότι υπήρχαν κίνδυνοι αλλά όχι θάνατοι .Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου

Διάττων είπε...

Το ίδιο ενδιαφέρον βρήκα κι εγώ στο όλο θέμα γι' αυτό είπα να το αναρτήσω αμέσως μόλις το εντόπισα...