Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι Fuzztones Στην Ελλάδα Για 2 Εμφανίσεις!

O Rudi Protrudi κι η παρέα του είναι και πάλι εδώ! Οι θρυλικοί Fuzztones γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους κι επιστρέφουν στη χώρα μας για 2 Live, σήμερα Πέμπτη 11 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο Block33 κι αύριο Παρασκευή 12 Νοέμβρη στο Gagarin 205 Live Music Space!

Πολλά λόγια για τους Fuzztones δε χρειάζονται. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το όνομα με το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένη – σχεδόν ταυτισμένη – η αναβίωση του Garage/Punk ήχου των 60’s, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει να επηρεάζει εκατοντάδες νέες μπάντες μέχρι και τις ημέρες μας.

Απ' το 1980 όταν ξεκίνησαν απ' το Lower Easter Side της Νέας Υόρκης, μέχρι σήμερα, που το ορμητήριό τους βρίσκεται πλέον στο Βερολίνο, εξακολουθούν να αποτελούν ένα απ' τα συγκροτήματα - σύμβολα για το συγκεκριμένο μουσικό είδος κι έναν απ' τους βασικότερους λόγους που θρύλοι του παρελθόντος (όπως οι Sonics, οι Wailers, οι Music Machine, οι Haunted και πολλοί άλλοι) έγιναν ευρύτερα γνωστοί στις νεώτερες γενιές φίλων της Rock/Garage μουσικής σκηνής.

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς άκουσαν για πρώτη φορά τραγούδια σαν το "Strychnine", το "Cinderella", το "Out Of Our Tree", το "The People In Me", το "1-2-5", το "Girl (You Captivate Me)" και άλλα πολλά, από τις δικές τους εκτελέσεις. Άλλωστε, ως αληθινοί fans, φρόντισαν να μας μάθουν και τις αυθεντικές εκτελέσεις μέσα από την περίφημη συλλογή "Songs We Taught The Fuzztones".

Δεν είναι, όμως, μόνο οι διασκευές που, έτσι κι αλλιώς, αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στις Garage μπάντες, οι Fuzztones έχουν κερδίσει τη δική τους περίοπτη θέση στο χώρο του Underground Rock χάρη και στις δικές τους μεγάλες στιγμές, με ιστορικά albums όπως το "Lysergic Emanations", το "In Heat", το "Braibdrops" και με μερικά πετυχημένα singles και tracks, όπως τα "Bad News Travels Fast", "Nine Months Later", "She’s Wicked", "Ward 81", "Action Speaks Louder Than Words", "Just Once", "In Heat", "Third Time’s The Charm", "Romilar D" και πάρα πολλά ακόμα.

Καρδιά και ψυχή των Fuzztones σε ολόκληρη την τριαντάχρονη, μέχρι τώρα, πορεία τους ήταν και παραμένει ο Rudi Protrudi. Σ' αυτόν οφείλεται κυρίως το γεγονός, ότι παρόλο που οι αλλαγές στη σύνθεση του συγκροτήματος ήταν ανέκαθεν συχνές, ωστόσο στο πνεύμα, στη φιλοσοφία και στον ήχο των Fuzztones, δεν άλλαξε τίποτα, διατηρήθηκαν όλα αναλλοίωτα!... Η τωρινή σύνθεση της μπάντας περιλαμβάνει τους εξής:

Rudi Protrudi: Lead Snarl, Vox Phantom
Lana Loveland: Vox Combo Organ
Vince Dante: Fuzz Guitar
Fuzz Wrecker: Bass Throb
Keko Sauro: Drums

Στο video που ακολουθεί, σαν μια πρόγευση για τις επερχόμενες συναυλίες, και για όσους δεν γνωρίζουν τους Fuzztones αλλά και γι' αυτούς που είναι δηλωμένοι fans, ακούμε το δημοφιλές group στο τραγούδι "Action Speaks Louder Than Words".



Να πούμε και τις σχετικές λεπτομέρειες για κάθε Live ξεχωριστά:

Σήμερα Πέμπτη 11 Νοέμβρη, Θεσ/κη, Block33. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μμ. Τιμές Εισιτηρίων: Αγορά μέσω του site www.fuzztones.eventbrite.com 10 € (περιορισμένα εισιτήρια), Προπώληση σε Metropolis και Ticket House 16 €, Ταμείο 20 €. Opening Act: Basements.

Αύριο Παρασκευή 12 Νοέμβρη, Αθήνα, Gagarin205. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μμ. Τιμές Εισιτηρίων: 25 € στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210 3608366) και στο www.ticketpro.gr. Opening Act: Οι Rockin’ Bones κι οι Monovine.

2 σχόλια:

PaulCook είπε...

Ε πλεον πολυ γνωριμοι στο Ελληνικο κοινο πολλα χρονια τωρα εχουν παιξει ουκ ολιγες φορες σε Θεσ/νικη και Αθηνα..μιας απο αυτες τους ειδα και εγω..δεν μπορω να πω οτι με ειχαν ενθουσιασει εφταιγε και ο ηχος και γενικα δεν ειχαν πολτ φρεσκαδα...Αλλα οπως και να 'χει εχουν αφησει ιστορια τα τελευταια 30 χρονια..!!
Καλο Σ/Κ να εχεις φιλε Διαττων..να εισαι παντα καλα..!

Διάττων είπε...

Φίλε Δημήτρη... Είναι γεγονός πως σε τέτοιου είδους αναρτήσεις πάντα σε περιμένω (γιατί έχεις περισσότερες γνώσεις από μένα). Κι εσύ δε με διαψεύδεις κι έρχεσαι...

Σ' ευχαριστώ λοιπόν και γι' αυτό το ειλικρινές σχόλιό σου... Καλό Σαβ/κο να έχεις από αύριο φίλε μου...