Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

"Ο Μαγικός Κήπος", Μια Αξιόλογη Παιδική Παράσταση Στις 12 Δεκέμβρη

Υπόθεση

Η νεράϊδα του Μαγικού Κήπου μεταμορφώνει τα παιδιά σε ζωάκια, λουλούδια και μικρά έντομα προκειμένου να εισέλθουν στο Μαγικό Κήπο. Εκεί, τα καλωσορίζει ο κηπουρός για να ξεκινήσουν την περιποίηση, το φύτεμα κι άλλες ομαδικές δραστηριότητες. Το μόνο που λείπει είναι μερικές σταγόνες βροχής για να δροσίσουν τη ζωή στον κήπο. Μόλις ο κηπουρός αποσυρθεί, τα μικρά ζώα και λουλούδια μαζί με τη νεράϊδα, αποφασίζουν να βοηθήσουν και να καλέσουν το πνεύμα του νερού που ζει στον καταράκτη. Μια σταγόνα νερού ταξιδεύει, ο καταράκτης παίρνει ζωή και κρυστάλλινες σταγόνες στήνουν χορό! Το αποτέλεσμα...μια έκπληξη!

Σχόλιο

Μία παιδική παράσταση που συνδιάζει το θεατρικό παιχνίδι με το θέαμα, δημιουργώντας ένα οικολογικό, διαδραστικό παραμύθι. Τα παιδιά μέσα από θεατρικό και δημιουργικό παιχνίδι, μαθαίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύση, αλλά και ν' αγαπούν και να σέβονται κάθε μορφή ζωής. Δημιουργικές κατασκευές, παιχνίδια παρατηριτικότητας, πραγματικό φύτεμα, είναι κάποιες απ' τις δραστηριότητες.

Η Παράσταση συμπεριλαμβάνει τα εξής

Σκηνικό μήκους 3μ, πλάτους 1,50μ και ύψους 2,40μ και κοστούμια για τα παιδιά (ελάφι, σκίουρος, κύκνος, φλαμίνγκο, χελώνα, άλογο, λιοντάρι, λαγός, μέλισσα, πασχαλίτσα, νάρκισσος, μαργαρίτα, ίρις, φούξια, βελανιδιά, μανιτάρι, μαξιλαράκια που μοιάζουν με γρασίδι κ.α.).

Συντελεστές

Κοστούμια, Σκηνικά: Dominique Delcausse (Νεράϊδα του δάσους), Manipulation: Γιώργος Σεραφειμίδης (Κηπουρός, Πνεύμα νερού), Vincent (ξωτικό του δάσους - πεζός και πνεύμα του καταράκτη - ξυλοπόδαρος). Θεατρικό παιχνίδι: Dominique Delcausse, Γιώργος Σεραφειμίδης.

Σχετικά

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 18.15 έως 20.00, Shantom House Οf Culture, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Κ. Χαλάνδρι (στάση μετρό Χολαργός, γραμμή 3), τηλ. 210/6717528, Είσοδος 10 €.

Σημείωση Της Ιστοσελίδας

Για όσους δε γνωρίζουν, το "Shantom House" ανήκει στην Λήδα Shantala που είναι κόρη της σπουδαίας Σμάρως Στεφανίδου που "έφυγε" πρόσφατα. Πρόκειται για ένα Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών που στεγάζει μαθήματα και σεμινάρια χορού, γιόγκα, πολεμικών τεχνών, θεάτρου, εναλλακτικών θεραπειών κ.ά, καθώς και παραστάσεις, αλλά και όλων των ειδών πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις. Είναι ένας πόλος επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας, συνάντησης κι επικοινωνίας, μέσα σ' ένα πλαίσιο που σέβεται τον άνθρωπο και στοχεύει στην ανάπτυξη του δυναμικού του...