Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Λόγος Του Μίκη Πρέπει Να Φέρει Αποτελέσματα. Ας Συστρατευτούμε!

Επιτέλους, αυτή τη φορά συμφωνώ με την κορυφαία κίνηση που έκανε την πρώτη μέρα του μήνα ο μέγιστος Έλληνας μουσικοσυνθέτης! Οφείλω, μάλιστα, να πω πως αρκετές φορές έχω γράψει κατά καιρούς στην ιστοσελίδα μου κείμενα που συμπλέουν με το μεγαλειώδη λόγο του Μίκη! Οπότε εγώ δηλώνω απόλυτα σύμφωνος, κι από καιρό προετοιμασμένος! Το θέμα όμως είναι τι θα κάνουμε όλοι κι ο καθένας από μας ξεχωριστά. Γιατί αυτό είναι και το πιο δύσκολο, καθώς - εκτός των άλλων - μας λείπει η θετική συλλογική συνείδηση κι αντίδραση.

Κι όμως ποτέ δεν είναι αργά! Είναι γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσει εντυπωσιακά αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε και σήμερα! Τις αιτίες για ν' αντιδράσουμε τις είχαμε αλλά μάς έλειπε η αφορμή. Και τη βρήκαμε τώρα! Στον εξαίρετο και γεμάτο από φιλλεληνική διάθεση λόγο αυτού του σπουδαίου 85χρονου άνδρα!

Αγαπητοί μου φίλοι, ας μετατρέψουμε τους εαυτούς μας σε εστίες αντίδρασης! Κι αυτό ο ένας να το μεταλαμπαδεύει στον άλλο! Με ύψιστο στόχο να φύγουν οι ύαινες κι οι λύκοι της πολιτικής για να μπορέσει και πάλι να αναπνεύσει η χώρα μας και να οδηγηθεί εκεί ψηλά που της αξίζει, εκεί που την έχει ενθρονίσει η ίδια η Ιστορία! Επιτέλους, ας δηλώσουμε όλοι παρόντες κι ας υψωθούμε ως άνθρωποι!

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναμιλήσω για τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και να ντυθώ με το μανδύα της σιωπής. Ειλικρινά όμως δε μπορώ να το δεχτώ αυτό όταν η χώρα μου κλυδωνίζεται κι ενώπιον αυτού του κρισιμότατου κινδύνου εγείρονται κι αντιδρούν μόνο οι 85χρονοι! Αναλογιστείτε λοιπόν κι εσείς!

Διάττων Αβρός

7 σχόλια:

Dimos El Grec είπε...

Το Κακό Διάττων είναι ότι ΜΜΕ και κομματόσκυλα τον πολεμάν από παντού!!!

evelina είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω που πήγαν οι Έλληνες …γιατί καμουφλαρίστηκαν όλοι και δεν αντιδρούν !!! Που πήγαν όλοι αυτοί που εν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους…Πέθαναν με την γενιά των 80 -85? Μεταλλάχτηκαν ?Δεν άκουσα αυτά που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης ,αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι Έλληνες άγνωστοι σε μένα ,που έχουν μπει στο καβούκι τους και δεν αντιδρούν σε τίποτα…Δεν αναγνωρίζω τους Έλληνες του σήμερα..

Φώτης είπε...

Καλησπέρα, Διάττοντα!

Φίλε κι αδερφέ,
σήμερα διάβασα κι εγώ τη φλογισμένη διακήρυξη του Μίκη, του δικού μας Μίκη, του συνθέτη όλης της ρωμιοσύνης και των Ελλήνων...

Νιώθω συγκίνηση και περηφάνια για εκείνον και παράλληλα νιώθω ντροπή κι απογοήτευση για όλους τους υπόλοιπους, που δέχονται παθητικά τα χτυπήματα κατά της πατρίδας μας και τις συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες υποδούλωσής της.

Κρατάω μια φράση από τη διακήρυξη:
"Η μορφή της ουσιαστικής εξάρτησης που μας έχει επιβληθεί προσδίδει στον χαρακτήρα της πάλης, που καλείται να επωμισθεί ο ανεξάρτητος πολίτης, τα χαρακτηριστικά ενός ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ αγώνα μέσα στις καινούργιες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, που πολλές φορές κάνει τον εχθρό αόρατο..."

Θα επιδιώξω να επικοινωνήσω μαζί του και να τον συγχαρώ.
Οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και να ξυπνήσουμε το αγωνιστικό πνεύμα στις συνειδήσεις όσων θέλουν να αποκαλούνται "Έλληνες" χωρίς να ντρέπονται γι' αυτό...

Διάττων είπε...

Το ξέρω φίλε Δημοσθένη, άλλωστε, φάνηκε απ' την πρώτη κιόλας στιγμή! Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα ΜΜΕ μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να τα αντικαταστήσουμε κι εμείς!

Γεγονός είναι ότι αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο οφείλουμε όλοι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να βγούμε λίγο πιο μπροστά, λειτουργώντας με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Από κει και πέρα το πρόβλημα που δημιουργείται στην επικοινωνία και τη μετάδοση του θέματος πιστεύω δεν είναι τόσο μεγάλο γιατί σήμερα υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, έναν εκ των οποίων χρησιμοποιούμε εμείς κάθε φορά που επικοινωνούμε...

Διάττων είπε...

Πρόκειται για την αντιδραστική κίνηση "Σπίθα" που δημιούργησε ο Μίκης, Εβελίνα. Το ανακοίνωσε την πρώτη του μήνα σε ένα λόγο που κράτησε 2μισι ώρες και που φυσικά πνίγηκε απ' τα ΜΜΕ. Το είχε πει από πριν ότι θα το 'κανε γι' αυτό και το περίμενα. Όλο του το λόγο μπορείς να τον ακούσεις - φαντάζομαι να υπάρχει σε πολλές διευθύνσεις στο δίκτυο - εδώ
http://dimithliop.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html

Alice Iocco είπε...

Θαυμάζω το κουράγιο του, το σθένος και τη δύναμη ψυχής του Μίκη κι όχι μόνο αυτά φυσικά.
'Ομως φοβάμαι ότι δε θα γίνουν και πολλά πράγματα κι ελπίζω να μη ζήσουμε την απογοήτευση της σπίθας που θα σβήνει σιγά σιγά για τους 'Ελληνες, που όπως πολύ σωστά ανέφερε η Εβελίνα πιο πάνω, μου φαίνονται ΑΓΝΩΣΤΟΙ πια ....Δεν τους αναγνωρίζω κι εγώ γιατί εξακολουθούν να σπαταλιώνται ΑΝΩΦΕΛΑ στην πιό κρίσιμη καμπή της ελληνικής πραγματικότητας, μέσα σε ΑΝΟΥΣΙΑ πράγματα ,με μια χαλαρότητα που είναι αχαρακτήριστη.

Διάττων είπε...

Φώτη και

Αλίκη

Αγαπητοί μου φίλοι, έχοντας όλες αυτές τις μέρες διαβάσει αρκετά πράγματα σχετικά με τη Σπίθα του Μίκη, αναγκάστηκα να αναμοχλεύσω τις σκέψεις μου, κι απ' ότι τυχόν είδατε σήμερα, έκανα και δεύτερη ανάρτηση πάνω στο ίδιο θέμα...

Σας ευχαριστώ ολόθερμα για το σχόλιό σας. Αρχή μου είναι να εκτιμώ ιδιαίτερα καταθέσεις σκέψεων από φίλους πάνω σε ανησυχίες δικές μου που έχουν μεγάλη σημασία για μένα.

Καλό σας μεσημέρι φίλοι μου...