Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Χιλιάδες Αιτήσεις Ελλήνων Για Να Δουλέψουν Στο Εξωτερικό!

Πλησιάζουν τα 13 χιλιάδες τα βιογραφικά που έχουν αποσταλεί στο δίκτυο Eures, τα τελευταία δυο χρόνια, από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ για το ίδιο διάστημα έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας.

Άνεργοι κι εργαζόμενοι απ’ όλες τις ηλικίες κι όλες τις ειδικότητες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς απευθύνονται στο δίκτυο Eures. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του EURES. Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους κι αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων.

Όπως είναι φυσικό, με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ και πολλούς μήνες στη χώρα μας, παρατηρείται μία μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια εκ μέρους των εργαζομένων σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον στην Ελλάδα. Η ανασφάλεια αυτή επεκτείνεται και στο μέλλον των παιδιών τους. Έτσι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας σε χώρες του εξωτερικού, ακόμα κι από ανθρώπους που διαθέτουν εργασία, και μάλιστα, σε υψηλό στελεχιακό επίπεδο! Η κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ριζική διαφοροποίηση των ως τώρα δεδομένων στη σχέσεις εργοδοτών εργαζομένων είναι οι βασικοί παράγοντες που πυροδοτούν την ανασφάλεια αυτή που θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη.

Μέχρι σήμερα, από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί περίπου 850.000 κενές θέσεις εργασίας κι έχουν αποσταλεί 550.000 βιογραφικά σημειώματα ενώ οι εγγεγραμμένοι εργοδότες κοντεύουν τις 23.000. Οι περισσότερες θέσεις Εργασίας, περίπου 500.000 παρέχονται στο Hνωμένο Bασίλειο, 270.000 θέσεις στη Γερμανία, 73.000 στην Tσεχία και 71.000 στη Γαλλία.

Το EURES δημιουργήθηκε το 1993 και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών του ΕΟΧ (οι χώρες της ΕΕ κι η Νορβηγία, Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) και των άλλων οργανώσεων εταίρων. Σκοπός της πύλης EURES είναι η δημιουργία της βάσης για ένα δίκτυο συνεργασίας το οποίο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

3 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Kαλησπέρα. Είναι το νέο μεταναστευτικό ρεύμα που φεύγει από τη χώρα μας και αυτή τη φορά είναι ως επί το πλείστον πτυχιούχοι. Άλλη μια φορά η Ελλάδα θα χάσει το καλύτερο δυναμικό της.
Αλλά ποιος νοιάζεται;;;

evelina είπε...

Tι είχες Γιάννη τι είχα πάντα...Άντε πάλι απο την αρχή .

Dimos El Grec είπε...

Τα νούμερα του άρθρου είναι απίστευτα μικρά σε σχέση με την πραγματικότητα...
Καλή σου εβδομάδα Διάττων!