Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

John Lee Hooker - Shake It Baby

Μπήκε ο νέος χρόνος οπότε άγγιξα τα τριάντα χρόνια που τον ακούω! Σ' όλο αυτό το μεγάλο διάστημα τα συναισθήματά μου γι' αυτόν δεν έχουν αλλάξει! Λατρεύω πάντα το μοναδικό ήχο που αποπνέει η μουσική του! Τι παίζει; Μα φυσικά Blues! Και μάλιστα δίνει τον ορισμό του είδους! Και τι έχει προσφέρει όμως γενικά στη μουσική! Για να μπορέσει κανείς να τον προσεγγίσει σωστά πρέπει να του γίνουν αφιερώματα επί αφιερωμάτων! Γιατί; Μα το είπαμε και πριν, γιατί παίζει Real Blues!

Μήπως υπερβάλλω στην κρίση μου γι' αυτόν τον άνθρωπο; Μπορεί... Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι πλέον τριάντα χρόνια που θητεύω στο Χουκερισμό! Κι ίσως είμαι ο πιο ακραιφνής οπαδός του!

John Lee Hooker λοιπόν και Shake It Baby! Ακούστε... Θαυμάστε... Και χορέψτε... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!





6 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

αχαχχαχαχαααα καθόλου τυχαίο φίλε μου αχαχαχαχαχαααα...
Πρωτοχρονιά σήμερα και χωρίς Χουκεράκο δεν γίνεται ¨))))
Δεν θα σχολιάσω τον μοναδικό J.L.Hooker γιατί ο οικοδεσπότης εδώ είναι ο μόνος ίσως που θα μπορούσε να δώσει το σωστό σχολιασμό για τη μουσική του.Εγώ θα συμφωνήσω μαζί του και θα τον απολαύσω ακούγοντας τ'αγαπημένα μου τραγούδια .
Καλή Χρονιά λοιπόν !

Διάττων είπε...

Είδες βρε Αλίκη τι μου έκανε η άλλη ιστοσελίδα; Με πλάνεψε κι έκανα παρόμοια ανάρτηση κι εδώ!

Εύχομαι μόνο να μην κουράζω με όλες αυτές τις επαναλήψεις! Έλα όμως που για μένα δεν είναι επαναλήψεις! Όλ' αυτά τα τραγούδια, ακόμα μ' ενθουσιάζουν όπως και την πρώτη φορά!

arrwstia7 είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΔΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΥΠΤΟ J.L.H

ΠΟΣΟ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ JONNIE, ΟΜΩΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΜΟΤΣΑΡΤ-ΜΠΕΤΟΒΕΝ" ΤΩΝ BLUES.

Διάττων είπε...

Συμφωνώ όπως τα λες φίλε Δημήτρη. Κι αν πραγματικά πάει καλά η χρονιά, έστω, και μόνο από μουσικής πλευράς, κι αυτό κάτι είναι! Για τα άλλα, βλέπουμε! Ας είμαστε δηλαδή, έστω και λίγο αισιόδοξοι...

Όσο για τον JLH, τι άλλο να πω φίλε μου. Δεν είμαι λάθος σ' αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα γι' αυτόν, απλά, όταν μ' αρέσει κάτι, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός... Και δε με νοιάζει, ξέρεις...

Καλό σου βράδυ...

evelina είπε...

Τοκ τοκ! Εγώ είμαι ήρθα για ποδαρικό. Έχω κ το σάκο μαζί. Είναι γεμάτος μα ελαφρύς γιατί έχει μέσα υγεία, όνειρα, επιτυχίες, χαμόγελα κ αγάπη στον αφήνω! Καλή Χρονιά!

Διάττων είπε...

Με συγκίνησες αγαπητή Εβελίνα με το πολύ καλό σχόλιό σου. Πάντα θα έχεις τις ευχές μου, το ξέρεις αυτό...