Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Lightnin' Hopkins - Prison Blues Come Down On Me

Μετά από 30 χρόνια που παρακολουθώ αδιάλλειπτα το είδος, μπορώ πλέον να το πω χωρίς κανένα ενδοιασμό. Πεποίθησή μου είναι ότι απ' τα 5 γράμματα που απαρτίζουν τη λέξη Blues, το ένα δικαιωματικά του ανήκει!

Ή να το θέσω κι αλλιώς. Σας δίνω τα 5 γράμματα που απαρτίζουν τη λέξη Blues (B, L, U, E, S) να τα τοποθετήσετε σωστά. Τι λέξη θα μας δώσουν; "Μα, Blues φυσικά" θ' απαντήσουν σχεδόν όλοι χωρίς να το σκεφτούν πολύ. Ναι, εντάξει, αλλά και Lightnin' Hopkins θα πρόσθετα εγώ...

Για όσους λοιπόν ψάχνουν μάταια από δω κι από κει να μάθουν τι σημαίνει η λέξη Blues... Μην πάτε μακριά... Το λεξικό του Blues το έχει στα χέρια του ο Lighnin' Hopkins. Δώστε μεγάλη προσοχή στο audio που ακολουθεί κι ακούστε τον τι θα σας πει... Πρόκειται για απίθανο κομμάτι και μάλιστα σε διαλογική μορφή που έχει τίτλο "Prison Blues Come Down On Me"... Απ' τη γνωστή εκπληκτική κατηγορία των Prison Blues!...


Δεν είναι εγωιστικό το να κλείσω τη σημερινή ανάρτηση και το συγκεκριμένο αφιέρωμα με την εξής φράση: Η ανωτερότητα του Blues είναι δεδομένη και με το Lightnin' Hopkins παίρνει διαστάσεις!

3 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Αυθεντικό μπλουζ, με τεράστιες διαστάσεις !!!!!
Τα εύσημα για το αφιέρωμα Διάττωντα :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Olga είπε...

Hi Diatton! I see you are keeping up posting about the good music :) I have recently been to a blues concert of a local Polish band called Tortilla - maybe you'll be interested to listen to some of their music: http://www.tortilla.jeremi.pl/main.php?page=8.

Take care!

Olga