Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παράξενο Τελετουργικό Στην Ισπανία. Πηδούν Πάνω Από Μωρά...

Ένα παράξενο τελετουργικό λαμβάνει χώρα στη βόρεια Ισπανία και πραγματοποιείται ως ένα μέρος μιας θρησκευτικής τελετής εξαγνισμού των βρεφών της πόλης. Άνδρες με ερυθροκίτρινες φωτεινές στολές παίρνουν φόρα και πηδούν πάνω από απροστάτευτα μωρά (!) που κάθονται ήρεμα πάνω σε στρώματα. Κι αφού προσγειώνονται με ασφάλεια (;) μπροστά απ' τα μωρά, συνεχίζουν στην επόμενη ομάδα βρεφών (ενδεικτική η φωτογραφία).

Το τελετουργικό ονομάζεται "El Salto Del Colacho" (Το Άλμα Του Διαβόλου) και χρονολογείται απ' το Μεσαίωνα. Σκοπός του είναι να σωθούν οι ψυχές των μωρών απ' το προπατορικό αμάρτημα.

Το συγκεκριμένο θέαμα συμβαίνει κυρίως στο χωριό Castrillo De Murcia, στα πλαίσια της γιορτής της Καθολικής Εκκλησίας, Corpus Christi (ωστόσο, καθολικοί Ισπανοί γιορτάζουν το φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της χώρας). Το κίτρινο χρώμα των στολών είναι συμβολικό κι αντιπροσωπεύει τα κακά πνεύματα, ή και τον ίδιο το Διάβολο. Η παράδοση περιλαμβάνει άνδρες κατάλληλα ενδεδυμένους οι οποίοι πηδούν πάνω απ' τα βρέφη που γεννήθηκαν στο χωριό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Μετά το τέλος της τελετής, κορίτσια ντυμένα στα λευκά περνούν απ' τα ανήλικα και τα ραίνουν ροδοπέταλα...