Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σε Επίπεδα Ρεκόρ Οι Καταθέσεις Στην Κύπρο

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ εισέρρευσαν το τελευταίο δίμηνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Το Μάιο οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2,1 δισ. ευρώ ενώ τον Απρίλιο είχαν εισρεύσει στο σύστημα καθαρές καταθέσεις 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν χθες, οι καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα διαμορφώθηκαν το τέλος Μαΐου 2011 στα 72,8 δισ. ευρώ έναντι 70,9 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 64 δισ. ευρώ τον περσινό Μάιο.

Η κατάσταση που παρατηρείται στα τραπεζικά ταμεία το τελευταίο δίμηνο έχει αναστρέψει τις μικρές απώλειες των πρώτων μηνών του έτους, με αποτέλεσμα οι καταθέσεις να παρουσιάζουν αύξηση 3 δισ. ευρώ το 2011.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην εισροή χρηματικών ποσών σε ευρώ και σε συνάλλαγμα από καταθέτες κι επενδυτές εκτός Κύπρου και κατά ένα μέρος συνδέεται με τη μεταφορά κεφαλαίων απ' την Ελλάδα λόγω της αποπνιχτικής κατάστασης που συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας... Μια πολιτική δυσοσμία που καθημερινά παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας των μέτρων αλλά και της στάσης γενικότερα της κυβερνητικής και καθόλα ενδοτικής παράταξης...

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Διάττων είπε...

Να' σαι πάντα καλά φίλε μου και καλά να περνάς. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχεις και θα τα πούμε - καλώς εχόντων των πραγμάτων - τέλος Αυγούστου, όπως είπες...