Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δέκα Συμβουλές Για Τη Μεγιστοποίηση Της Απόδοσης Της Μπαταρίας Των Κινητών

Σίγουρα είναι πάρα πολλοί που γνωρίζουν το θέμα αυτό και το αντιμετωπίζουν κατάλληλα αλλά πιστεύω πως δεν είναι άσκοπο να δωθούν από αυτό το βήμα μερικές συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων. Μια ανάγνωση του δεκάλογου συμβουλών που ακολουθεί δε θα έβλαπτε κανένα...


1. Χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες εντοπισμού, μόνο όταν είναι απαραίτητο.
2. Mειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
3. Φορτίζετε συχνά το τηλέφωνό σας. Η μπαταρία διαρκεί περισσότερο, εάν τη φορτίζετε συχνά.
4. Μην καλύπτετε την κεραία του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια των κλήσεων ή τη μεταφορά δεδομένων. Η κεραία βρίσκεται στην πίσω πλευρά του τηλεφώνου.
5. Εάν βρίσκεστε σε περιοχή χωρίς κάλυψη δικτύου, το τηλέφωνό σας πραγματοποιεί αναζήτηση για διαθέσιμα δίκτυα επανειλημμένα. Αυτό καταναλώνει ενέργεια της μπαταρίας. Εάν δεν μπορείτε να μεταβείτε σε περιοχή με καλύτερη κάλυψη δικτύου, απενεργοποιήστε προσωρινά το τηλέφωνό σας ή χρησιμοποιήστε την Κατάσταση Πτήσεων.
6. Απενεργοποιήστε τις συνδέσεις 3G, ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth™ και Wi-Fi™ όταν δεν χρειάζεστε αυτές τις λειτουργίες.
7. Κάνετε περιήγηση στο web μέσω Wi-Fi™ και όχι μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και απενεργοποιείτε το Wi-Fi™, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
8. Κλείστε εφαρμογές που εκτελούνται, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
9. Μόλις τραβήξετε μια φωτογραφία ή ολοκληρώσετε τη λήψη ενός βίντεο, πατήστε το κουμπί "πίσω" (αυτό που επιστρέφει σε προηγούμενη οθόνη) για να τερματίσετε τη λειτουργία σκοπεύτρου της κάμερας. Όσο το σκόπευτρο είναι ενεργό, η οθόνη παραμένει ενεργοποιημένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να καταναλώνεται η μπαταρία. Με άλλα λόγια μην ξεχνιέστε αλλά και μην επεξεργάζεστε τη συσκευή αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.
10. Στις γενικές ρυθμίσεις συγχρονισμού συγχρονίστε μη αυτόματα τα γραμματοκιβώτιά σας.

Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας...