Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ronda El Tajo, Η «Άκρως» Επικίνδυνη Πόλη Της Ισπανίας!

Η Ronda El Tajo είναι μία απ' τις εντυπωσιακότερες πόλης της ισπανικής επαρχίας, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μάλαγα κι η ύπαρξή της χρονολογείται απ' τη Νεολιθική Εποχή!

Με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης νομίζει ότι βρίσκεται μέσα σ' ένα φρούριο, ενώ οι κατοικίες φαντάζουν να κρέμονται απ' τα επιβλητικά βράχια και το μάτι χάνεται στο γκρεμό που βρίσκεται από κάτω! Γιατί το φαράγγι πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η Ronda έχει ύψος πάνω από 100 μέτρα!

Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρα απ' την επιφάνεια της θάλασσας κι αριθμεί περίπου 35.000 κατοίκους, ενώ οι δύο πλευρές της πόλης συνδέονται με 3 μεγαλοπρεπείς γέφυρες.

Κάνοντας μια βόλτα στα στενά σοκάκια, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν εικόνες κι αρώματα μιας άλλης εποχής, αφού ολόκληρη η πόλη είναι σαν να έχει «ξεπηδήσει» από κάποιον μεσαιωνικό μύθο!

Όσο για τη θέα, είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, ειδικά για όσους προσεγγίσουν τα δύο άκρα της πόλης για να θαυμάσουν τον ποταμό Guadalevin, ο οποίος διασχίζει την πόλη και την χωρίζει στα δύο...

5 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Kαταπληκτική φαίνεται!! Θα ήθελα να μπορούσα να την επισκεφθώ.Λατρεύω τα φαράγγια, τους γκρεμούς, την παράδοση στη δόμηση μιας πόλης, τα στενά δρομάκια, τα ποτάμια και τα κάστρα και τις λίμνες.....Όπως καταλαβαίνεις θα μ'αρέσει η πόλη αυτή!!!!!!!!!!
Υπάρχουν άλλες φώτο;;;; Αν ψάξω στο διαδίκτυο θα βρω λες;;;;
Καλό σου βράδυ Διάττοντα

Διάττων είπε...

Μάζεψα όσες φωτογραφίες έχω από κει και στις έστειλα σε e-mail. Μάλιστα, σου βρήκα και μέρος για να μείνεις, σε περίπτωση που...σε βγάλει ο δρόμος σου προς τα κει (φωτογραφία 9)... Πιστεύω να σου αρέσουν όλ' αυτά τα στιγμιότυπα της πόλης...

Αλίκη Τίλλη είπε...

Πραγματικά έμεινα εκβρόντητη απ'το βίντεο που παρακολούθησα μόλις τώρα με αφορμή την ανάρτησή σου φίλε μου. Πολύ ωραίες κι οι πληροφορίες σου που μου δώσανε το έναυσμα για να μάθω περισσότερα γιαυτήν την πόλη. Καθώς έβλεπα τις επιβλητικές φιγούρες των οικοδομών στα χείλη των γκρεμών και το ποτάμι να περνάει ακριβώς από κάτω.........μ'έπιασε δέος. Μάλλον που δεν θα άντεχα τη θέα από κει ψηλά αχαχαχχααα για να κοιτάζω κατευθείαν κάτω. Μα το τοπίο ολόγυρα και συνολικά.....φανταστικό !!!!

Unknown είπε...

na ksero na min pao an ine toso epikindini mporei na xtipyso se kana eyaisthito simeio prospathontas na apofyga ta epikyndina seimia.

Διάττων είπε...

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα σχόλιά τους στην παρούσα ανάρτηση... Πάντα εκτιμώ την κατάθεση διαφόρων σκέψεων και απόψεων στις ιστοσελίδες μου...