Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το Τελευταίο Blues Για Τον Louisiana Red!

Πρόκειται για εμβόλιμη ανάρτηση που δεν την είχα προγραμματίσει. Η θλιβερή πραγματικότητα αιφνιδίασε για άλλη μια φορά τους φίλους του Blues!

Η Τέχνη χάνει έναν έναν τους Πυλώνες της! Ο άνθρωπος του οποίου το όνομα ταυτίστηκε εντελώς με τη μουσική που έπαιζε και λάτρευε δεν υπάρχει πια! Χθες το Σάββατο (25 Φλεβάρη 2012) ο απροσμέτρητος Louisiana Red έφυγε απ' τη ζωή λίγες μέρες πριν κλείσει τα 80 του χρόνια (γεννημένος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, στις 23 Μάρτη 1932)! Ένα τεράστιο κεφάλαιο στο Blues έκλεισε!

Είναι γνωστό (πάρα πολλές πηγές έχουν γράψει σχετικά) ότι στα πρώτα του χρόνια η ζωή του ήταν πολυτάραχη! Σώθηκε γιατί ασχολήθηκε με τη μουσική. Βοηθήθηκε από μεγάλα θηρία όπως τον Elmore James, τον John Lee Hooker και κυρίως τον Muddy Waters! Η βοήθεια αυτή όμως που δέχτηκε ξεπεράστηκε γρήγορα απ' το έμφυτο ταλέντο του! Η αξία του δεν άργησε να φανεί και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έφτασε στην κορυφή του Blues!

Παρουσιάζει πλούσια, εκτενή και σίγουρα αξιόλογη δισκογραφία... Το 1981 μετακόμισε μόνιμα στη Γερμανία... Στην Ελλάδα ερχόταν πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια και για αρκετές μέρες κάθε φορά. Τελευταία είχε έρθει τον περασμένο Νοέμβρη κι είχε ήδη προγραμματίσει (το είχε στην ιστοσελίδα του) νέα επίσκεψή του στη χώρα μας το μήνα Μάρτη (το μήνα των γενεθλίων του).

Έχω πολλά να του θυμάμαι! Περάσαμε μαζί πάνω από 25 χρόνια! Εκείνος έπαιζε κι εγώ άκουγα. Εκείνος έδινε κι εγώ έπαιρνα. Εκείνος δίδασκε κι εγώ μάθαινα... Καλό σου ταξίδι ύψιστε κι ακούραστε καλλιτέχνη του Blues και της παγκόσμιας μουσικής, καλό σου ταξίδι μεγάλε δάσκαλε της ζωής, καλό σου ταξίδι γνήσιε φίλε της καρδιάς, καλό σου ταξίδι αέναε μύθε...

Το βίντεο που ακολουθεί «Where Is My Friend» επέχει θέση ύστατου φόρου τιμής στο όνομά του και στην ανεκτίμητη προσφορά του... Το τελευταίο Blues για τον Louisiana Red!