Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ακρωτηριαμένος Γάλλος Διέσχισε Κολυμπώντας Το Βερίγγειο Πορθμό

Ένας Γάλλος κολυμβητής, ακρωτηριασμένος και στα τέσσερα άκρα, κατάφερε να κολυμπήσει στα παγωμένα νερά που χωρίζουν την Αλάσκα απ' τη Ρωσία (όπως δείχνει η δεύτερη φωτογραφία) με τη βοήθεια προσθετικών μελών που θυμίζουν πτερύγια.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο οποίος έχασε και τα τέσσερα άκρα του όταν υπέστη ηλεκτροπληξία το 1994 σε ηλικία 26 ετών, κολύμπησε απ' το νησάκι Μικρός Διομήδης στην Αλάσκα μέχρι τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, κοντά στο νησί του Μεγάλου Διομήδη, καλύπτοντας συνολικά μια απόσταση που σε ευθεία γραμμή φτάνει τα 4 χιλιόμετρα.

Ο Κρουαζόν σκόπευε να φτάσει μέχρι την ακτή του Μεγάλου Διομήδη όμως οι ρωσικές αρχές δεν του έδωσαν την άδεια να μπει στο ρωσικό έδαφος. Χρειάστηκε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει απ' τις ΗΠΑ στη Ρωσία, ανέφερε ο Μαρκ Γκαβιάρ, ο συντονιστής του όλου εγχειρήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κρουαζόν εκπλήσσει με τις ικανότητες και τη σιδερένια του θέληση. Στο παρελθόν έχει διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη και την Ερυθρά Θάλασσα. Ο διάπλους του Βερίγγειου Πορθμού ήταν το τελευταίο κατόρθωμά του, σημείωσε ο Handicap International, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοήθησε στην οργάνωση της αποστολής.

Σύμφωνα με τον Γκαβιάρ, μολονότι η απόσταση που κολύμπησε ο Κρουαζόν ήταν τελικά μικρότερη απ΄όσο προβλεπόταν αρχικά, το εγχείρημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο. Χωρίς να ξεχνάμε την κατάσταση του σώματός του (ο άνθρωπος είναι και στα 4 άκρα ακρωτηριασμένος), αξίζει να σημειωθεί ότι τα νερά ήταν πολύ κρύα, γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου και γι' αυτό χρειάστηκε να φορέσει δύο στολές αντί για μία. Επιπροσθέτως, τα κύματα κι η πυκνή ομίχλη δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο το Γάλλο, τον κολυμβητή που τον συνόδευε, καθώς και τα τέσσερα σκάφη που τους ακολουθούσαν...

ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ τα λόγια περιττεύουν για το συγκεκριμένο επίτευγμα. Όσο κι αν είναι κοινότοπο να το επαναλαμβάνουμε, τελικά υπάρχουν άνθρωποι με ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΘΕΛΗΣΗ που - πρέπει να - λειτουργούν ως φωτεινά παραδείγματα για όλους μας. Ένα μεγάλο Εύγε!

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Το να πω και εγώ συγχαρητήρια είναι πολύ λίγο. Όντως υπάρχουν άνθρωποι με σιδερένια θέληση.........όμως γίνονται παράδειγμα για μας;;;;;;; Τους θαυμάζουμε και μετά από λίγο τους ξεχνάμε χαμένοι στις μικρότητές μας! Μπράβο του!!!!!!!!!!!Είναι αληθινό παλικάρι.
Καλή εβδομάδα Διάττοντα

Διάττων είπε...

Έχεις δίκιο Άννα για το ερώτημα που θέτεις αν οι άνθρωποι με σιδερένια θέληση καταληκτικά γίνονται παραδείγματα για μας. Θα το περάσω κάπως και μέσα στο κείμενο αυτό...

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την επίσκεψή σου, καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα σού εύχομαι κι εγώ απ' την πλευρά μου αγαπητή μου φίλη...