Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ζει Στον Κορμό Ενός Δέντρου Εδώ Και 25 Χρόνια!

Με τον τίτλο «Ο Μύθος Του Mick Dodge» το National Geographic έφερε στο φως την απίστευτη ιστορία ενός σύγχρονου Ροβινσώνα Κρούσου που ζει στο βουνό εδώ και 25 χρόνια, εξ' ολοκλήρου ως ερημίτης και μακριά απ' το σύγχρονο κόσμο!

Ο Mick Dodge ήταν ένα άνθρωπος σαν όλους τους άλλους που εργαζόταν στη βιομηχανία και ζούσε σε μια βρετανική πόλη με την οικογένειά του. Μια σοβαρή πάθηση στα πόδια τον έκανε να δει τη ζωή με άλλα μάτια.

«Δεν μπορούσα καν να φορέσω παπούτσια κι είχα αφόρητους πόνους. Σκέφτηκα τότε ότι η ζωή στη φύση θα με θεράπευε». Ο Mick πέταξε τα παπούτσια κι εδώ και 25 χρόνια δεν τα έχει φορέσει στα πόδια του, ενώ ιάθηκε απ' τους πόνους, τουλάχιστον σ' ένα μεγάλο βαθμό. Σπίτι του είναι τα δέντρα, τροφή του οι καρποί, ενώ φροντίζει να περνά το κρύο του χειμώνα μέσα σε καλύβες, μαζεύοντας ξύλα για να ζεσταθεί. Η μοναξιά δεν τον φοβίζει, φίλους έχει μερικά ζώα κι η ζωή του γενικά περνά απλά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος για κείνον να φύγει απ' το δάσος.

«Έμαθα να ζω μόνος μου ενώ η πνευματική τροφή μού είναι περισσότερο απαραίτητη απ' τις σοκολάτες ή τα μπισκότα!» λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Η αγωνία μου για το αύριο, την επιβίωση στην πόλη, το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής μ' έχουν εγκαταλείψει διά παντός. Ζω καλύτερα, πιο ανθρώπινα. Ο καθένας οφείλει να βλέπει τα απλά πράγματα γύρω του κι όχι τα πολύπλοκα. Μόνοι μας κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη και πιο απαιτητική...»...

4 σχόλια:

Margo είπε...

"Ζω καλύτερα, πιο ανθρώπινα"

Και όλα ξεκίνησαν από τα παπούτσια!!!!!!!!!


Διάττων είπε...

Απορώ αγαπητή μου φίλη πώς μερικοί άνθρωποι μπορούν και παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και πώς ακόμα είναι σε θέση να τις υλοποιούν! Εδώ μιλάμε καθαρά για υπέρβαση των ανθρώπινων δυνατοτήτων!... Έστω, σού εύχομαι να έχεις μια ευχάριστη μέρα και να περνάς πάντα καλά...

Maria είπε...

υπέρβαση ζωής

Διάττων είπε...

Αναμφίβολα αγαπητή μου φίλη... Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψή σου...