Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Έφυγε Απ' Τη Ζωή Ο Μεγάλος Paco De Lucia!

Ο διάσημος Ισπανός κιθαρίστας Paco De Lucia (γεννημένος ως Φραντσίσκο Σάντσες Γκόμεζ στις 21 Δεκέμβρη 1947) έφυγε σήμερα απ' τη ζωή στο Cancun του Μεξικό. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, πέθανε από έμφραγμα ενώ έπαιζε με τα παιδιά του στην παραλία.

Ο Paco De Lucia απέκτησε την τεράστια φήμη του απ' τους δίσκους φλαμένκο που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του '70, ενώ αρκετές φορές, με τους αυτοσχεδιασμούς του και με το ανανεωτικό πνεύμα που τον διέκρινε, μεταπηδούσε και στην κλασική ή την jazz κιθάρα.

Διάσημοι μουσικοί όπως οι Richard Chapman και Eric Clapton έχουν αποκαλέσει τον Paco De Lucia «τιτάνια φιγούρα στον κόσμο του φλαμένκο».

«Entre Dos Aguas» («Between Two Waters» ο τίτλος στα αγγλικά) είναι το τραγούδι που διάλεξα να ακούσουμε (από Live του 1976) ως το ύστατο κατευόδιο στον πολύ σπουδαίο αυτό μουσικό... Καλό ταξίδι Paco... Σ' ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες και όσο μας ταξίδεψες. Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε...


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Όταν Η Γελοιότητα Κι Η Σαπίλα Κάποιων Ανθρωποειδών Αγγίζει Το Απροσμέτρητο!

Ζούμε σε μια χώρα όπου τίποτα δε λειτουργεί! Βασικοί τομείς που χαρακτηρίζουν οργανωμένα κράτη, όπως Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια Ζωής, εδώ τελούν υπό εξαφάνιση. Κι αυτό γιατί έχουμε εναποθέσει τις τύχες της πατρίδας μας σε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ πολιτικούς.

Αυτούς λοιπόν θέλουμε, αυτούς έχουμε! Λερώνω και την ιστοσελίδα μου με τέτοια ανδρείκελα και χαμερπή υποκείμενα! Φυσικά, τεράστια κι η ευθύνη όλων αυτών των τηλεοπτικών καναλιών που προάγουν τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Για την τροπή που πήραν τα πράγματα δεν έχω παρά μόνο να λυπάμαι!... Όπως και να 'χει, δείτε το βίντεο αλλά φροντίστε πρώτα να έχετε δίπλα σας ένα εμετοδοχείο...


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το Τεράστιο Έργο Που Επιτελεί «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»

Ήταν 9 Νοέμβρη 1995 που ένα 10χρονο παιδί, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και βρισκόταν ήδη στο τελικό στάδιο, γράφοντας στο ημερολόγιό του, εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα αγωνιζόταν για την προστασία όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας και κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε πριν 19 χρόνια ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με Ιδρυτή το άτυχο αλλά φωτισμένο αυτό παιδί και Πρόεδρο τον πατέρα του Κώστα Γιαννόπουλο.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» λοιπόν είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών κι αθλητικών εκδηλώσεων.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» απο δημιουργίας του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο. Σ' αυτήν την προσπάθεια πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους συνεισφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου, καθώς απασχολούνται σε όλες τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίες.

Ο οργανισμός διαδραματίζει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ακόμα και σε χώρους πλέον των Ελληνικών συνόρων, και πιο συγκεκριμένα σ' ένα ευρύτερο διεθνές γίγνεσθαι, πάντα στο πεδίο των δράσεων για την παιδική προστασία. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για ευρείες συνεργασίες κι ενίσχυση διεθνών και εθνικών δράσεων.

Το τμήμα εξεύρεσης πόρων, τυπικά επανδρώνεται από δυο άτομα που επιβαρύνονται τη μεγαλύτερη ευθύνη της διεκπεραίωσης και τον κύριο όγκο του συντονισμού των εργασιών του. Στην πραγματικότητα είναι κάθε εργαζόμενος και συχνά εθελοντής που από τη δική του θέση προσπαθεί καθημερινά και ποικιλοτρόπως να εξασφαλίζει χορηγίες σε είδη, υπηρεσίες και χρηματικές δωρεές, προκειμένου να καλυφθεί ο τεράστιος κι εξαιρετικά ευρύς όγκος αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φροντίζει ο Σύλλογος...

Η ιστοσελίδα, μέσα απ' την  παρούσα ανάρτηση, εκφράζει στο «Χαμόγελο Του Παιδιού» το θαυμασμό της και του εύχεται καλή συνέχεια...

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δεν Ξεχνάμε Το Σπουδαίο Πεζογράφο Δημοσθένη Βουτυρά


Εκδήλωση Για Το Δημοσθένη Βουτυρά


Την επόμενη Δευτέρα 24 Φλεβάρη
Το Music Bar EL VIAJE,
το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ κι οι Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ
σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο:
«Κόμικ Κι Ελληνική Λογοτεχνία: Παραρλάμα κι Άλλες Ιστορίες Του Δημοσθένη Βουτυρά».

Θα μιλήσουν οι δημιουργοί του έργου:
Θανάσης Πέτρου (εικόνες) - Δημήτρης Βανέλλης (σενάριο)
οι δυό τους μεταγράφουν σε κόμικ εννιά διηγήματα του Δημοσθένη Βουτυρά,
η Κέλη Δασκαλά (διδάσκουσα Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)
κι ο Βάσιας Τσοκόπουλος (ιστορικός, επιμελητής των «Απάντων» του Δημοσθένη Βουτυρά).
Παρουσία της σκηνοθέτιδας Σοφίας Λιαροπούλου
θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία της «Μακριά Απ' Τη Θάλασσα»
βασισμένη σε διήγημα του Δημοσθένη Βουτυρά.

Ώρα έναρξης: 20.00. Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας.
Ε-mail: elviajemusicbar@gmail.com

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η Όμορφη Σκιάθος

Ίσως με την προηγούμενη ανάρτηση να ξεκινήσαμε ένα θέμα ανεπίκαιρο, μπορεί λοιπόν να μην είναι ο καταλληλότερος καιρός για διακοπές σε νησί, τη σημερινή όμως παρουσίαση ας την κρατήσουν στη μνήμη τους όσοι δε χάνουν τις διακοπές τους με τίποτα (και καλά κάνουν). Ο λόγος, φυσικά για το γνωστό νησί των Σποράδων, την όμορφη Σκιάθο...

Χαρακτηριστικά:

Η Σκιάθος είναι το πρώτο νησί των Σποράδων κι αυτό που είναι πιο κοντά στη Μαγνησία. Απέχει 41 ναυτικά μίλια απ' την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, το Βόλο και 2,4 μίλια απ' τις ακτές του νοτίου Πηλίου. Η έκτασή της είναι 48 τ.χλμ. Είναι το πιο «κοσμικό» απ' τα νησιά των Σποράδων συγκεντρώνοντας το καλοκαίρι μεγάλο αριθμό τουριστών οι οποίοι απολαμβάνουν την ομορφιά αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού. Η Χώρα συγκεντρώνει πληθυσμό 5.000 περίπου κατοίκων, ενώ στο νησί δεν υπάρχουν άλλα χωριά ή οικισμοί.

Το νησί διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες (οι περισσότερες είναι οργανωμένες) με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, τη Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο και τα Λαλάρια. Σε μικρή απόσταση απ' τη Σκιάθο βρίσκεται κι η νησίδα Τσουγκριά, την οποία καλό θα ήταν να την επισκευτείτε με πλοιάριο καθώς διαθέτει οργανωμένη παραλία.

Υποδομές:

* Αεροδρόμιο λίγο έξω απ' την πόλη της Σκιάθου.
* Ακτοπλοϊκή Σύνδεση με το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Η Σκιάθος Προσφέρει:

* Πολλές υποδομές διαμονής, τόσο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα όσο και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες.
* Πολλούς τύπους όμορφων παραλιών, τόσο αμμώδεις όσο και βοτσαλωτές (προτείνεται το μπάνιο στις παραλίες Μπανάνα και Ασέληνος ενώ στη δύσκολα προσβάσιμη παραλία Λαλάρια, το τοπίο είναι μοναδικό).

Άλλες Προτάσεις:

* Καφές και βόλτα στο Μπούρτζι, μια μικρή χερσόνησο που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου.
* Επίσκεψη στο «Σπίτι Του Παπαδιαμάντη» στην πόλη της Σκιάθου που λειτουργεί ως Μουσείο.
* Βόλτα στο Κάστρο της Σκιάθου και μπάνιο στην ομώνυμη παραλία.

Και για τους εν γένει νεότερους:

* Διασκέδαση στα beach bar στη Μπανάνα και το Βρομόλιμνο.
* Κοκτέιλ στα μπαράκια που βρίσκονται στα σκαλάκια στο παλιό λιμάνι.
* Ποτό και χορό στα club που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του λιμανιού.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ναύπακτος, Σας Περιμένει Να Την Επισκεφτείτε! Αξίζει!

Μπορεί ο χειμώνας να υπάρχει ακόμα στην καθημερινότητά μας αλλά οι αποδράσεις δεν παύουν να τριγυρνούν στο μυαλό του μέσου Έλληνα. Το μόνο που μένει είναι να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας και να πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε για τη Ναύπακτο, μια πόλη που υπόσχεται πολλά στους επισκέπτες της οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Σε κοντινή απόσταση λοιπόν απ' την Αθήνα, η παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου, αποτελεί ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για μακροχρόνιες διακοπές αλλά και για μικρή απόδραση του Σαββατοκύριακου.

Η αγαπημένη πόλη των Ενετών και των Τούρκων κατακτητών, που την ονόμαζαν «Λεπάντο» και «Ενεβαχτέ» αντίστοιχα, φημίζεται για την καλοδιατηρημένη ακρόπολή της, μοναδική σε κατασκευή σε όλη την Ευρώπη, καθώς διαθέτει 5 αμυντικές ζώνες, που φθάνουν μέχρι το λιμάνι.

Το μαγευτικό θέαμα του επιβλητικού κάστρου αποκτά άλλη διάσταση τη νύχτα, φωτισμένο με τους προβολείς, που το κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά. Αφού ξαποστάσετε απ' την ανάβαση και την περιήγηση στο κάστρο, ξεκινήστε μια μεγάλη βόλτα στις παραδοσιακές συνοικίες της Ναυπάκτου, για να δείτε από κοντά τον καλοδιατηρημένο Πύργο της οικογένειας Μπότσαρη, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο αλλά και τα υπόλοιπα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα, μιας πόλης, που μαρτυρά σε κάθε βήμα την στενή της σχέση με το υγρό στοιχείο. Οπωσδήποτε κάντε μια στάση στο «Γρίμποβο», στη συνοικία με το «πολύ νερό», όπως ερμηνεύεται από τους ντόπιους, όπου τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά, οι θαυμάσιες παραλίες κι οι ονομαστές πηγές, με κορυφαία τη «βρύση της Αγάπης» στη συνοικία της Αφροδίτης, θα σας κλέψουν την καρδιά. Αν, μάλιστα, θελήσετε να απολαύσετε τοπικές νοστιμιές, κατευθυνθείτε προς τη συνοικία της Ψανής, μιας όμορφης παραλίας, μήκους ενός χιλιομέτρου, με παραδοσιακά ταβερνάκια και φρέσκους μεζέδες.

Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων απ' το κέντρο της πόλης, βρίσκονται οι περιοχές Μοναστηράκι, Χιλιαδού και Σκάλωμα, που αποτελούν πραγματικές οάσεις δροσιάς κι αξίζει να τις επισκεφθείτε. Επιβάλλεται, αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, να «πεταχτείτε» μέχρι τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, τα οποία σίγουρα θα σας «ανταμείψουν» για την επίσκεψή σας.

Πανύψηλα έλατα, κεραμοσκεπές και κυρίως πράσινο μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα σας. Η Τερψιθέα, η Ελατού κι η Aνω Χώρα, συναγωνίζονται μεταξύ τους σε φυσική ομορφιά. Παραδοσιακές ψησταριές και ντόπια εδέσματα, θα γευθείτε σε όλα τα χωριά.

Αν πάλι ο χρόνος σας το επιτρέπει, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο φημισμένο «Χάνι Μπανιά», όπου βασιλεύουν τα extreme sports (rafting, kayak κ.α.) αλλά και στο όμορφο Τρίκορφο, όπου βρίσκεται το μοναστήρι των «Παπαροκάδων».

Επιστρέφοντας στη Ναύπακτο, χαλαρώστε στην κεντρική πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο και πιείτε το καφεδάκι σας στο παραδοσιακό καφενείο, που αντιστέκεται σθεναρά στα σύγχρονα, τσιμεντένια κτίρια που το περιβάλλουν. Ο δρόμος της επιστροφής, γίνεται πιο εύκολος καθώς παρακολουθείτε τη δύση του ήλιου διασχίζοντας την εντυπωσιακή γέφυρα που θα σας περάσει απ' το Αντίρριο στο Ρίο...

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τι Πρέπει Να Γνωρίζουμε Για Τις Ημικρανίες

Εισαγωγή

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των Ημικρανιών. Βασανίζονται από έντονες κεφαλαλγίες που τους καθηλώνουν στο κρεβάτι για μερικές μέρες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν και να ζήσουν φυσιολογικά.

Σύμφωνα με μια θεωρία οι άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν ορισμένη προσωπικότητα, και πιο συγκεκριμένα, αγαπούν την τελειότητα, δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους και δεν εκτονώνουν τον θυμό τους. Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι η ημικρανία είναι μία αρρώστια που σχετίζεται άμεσα με το νευρικό δίκτυο του εγκεφάλου κι αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξάρτημα απ' το ψυχολογικό προφίλ τους.

Οι ημικρανίες, σε μερικές περιπτώσεις, προαναγγέλονται με την λεγόμενη Αύρα. Πρόκειται για ένα σύνολο νευρολογικών συμπτωμάτων όπως φωτάκια που αναβοσβύνουν στον οπτικό ορίζοντα, μούδιασμα κ.ά. Ακολουθεί ο πονοκέφαλος που εντοπίζεται συνήθως στο μισό τμήμα του κεφαλιού, πίσω απ' το ένα μάτι. Ο πόνος είναι έντονος ως αφόρητος, σα να χτυπάει ένα σφυρί ρυθμικά το κεφάλι και συχνά συνοδεύεται από πεπτικές διαταραχές (ναυτία ή εμετό). Τα συμπτώματα διαρκούν μερικές ώρες για δύο ή τρείς μέρες και συνήθως πρωτοεμφανίζονται στην ηλικία των 20 - 30 ετών, μπορεί όμως να παρουσιαστούν ακόμα και στην παιδική ηλικία. Ορισμένοι άνθρωποι ζουν ένα πραγματικό εφιάλτη αφού η ημικρανία τούς επισκέπτεται σε καθημερινή βάση ενώ άλλοι δεν αντιμετωπίζουν παρά μόνο μερικές κρίσεις σε όλη τους τη ζωή.

Αιτίες

Ακούγεται παράξενο αλλά οι ειδικοί αγνοούν ακόμα την πραγματική αιτία των πονοκεφάλων. Στη διάρκεια της κρίσης έχουν παρατηρηθεί αγγειακές, νευρικές και βιοχημικές αλλαγές όμως είναι άγνωστο αν αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με τις αιτίες ή αποτελούν συνέπειες της κρίσης. Πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένα τρόφιμα ή ποτά (π.χ. σοκολάτα, κόκκινο κρασί), προξενούν ημικρανία. Εκείνοι που υποφέρουν ωστόσο διαμορφώνουν τις δικές τους θεωρίες για το τι προκαλεί τις κεφαλαγίες τους. Συχνά τις αποδίδουν σε κάτι που έφαγαν ή στην έλλειψη ύπνου, στην κόπωση, στο άγχος, κι ακόμα στην υπερβολική υγρασία ή ξηρασία ή ηλιοφάνεια. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η κληρονομικότητα, αφού ένα αρκετά μεγάλο μέρος των ασθενών προέρχονται από οικογένειες με βεβαρημένο ιστορικό.

Τα Παυσίπονα

«Ναι στα φάρμακα, όχι στην κατάχρηση» λένε οι γιατροί. Οι άνθρωποι που πάσχουν από πονοκεφάλους συνηθίζουν να παίρνουν κάθε λογής παυσίπονα. Τα φάρμακα αυτά, ενώ στην αρχή είναι αποτελεσματικά, σιγά σιγά παύουν να λειτουργούν θεραπευτικά, με αποτέλεσμα ο άρρωστος να αυξάνει τις δόσεις και να καταλήγει σε εξάρτηση. Ομως η κατάχρηση φαρμάκων εντείνει τους πονοκεφάλους ενώ μπορεί να προκαλέσει και νέες κρίσεις. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται πρώτα να υποβληθεί ο ασθενής σε αποτοξίνωση και μετά να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Τα φάρμακα κατά της ημικρανίας είναι πολλά και χωρίζονται σε δύο τύπους: Αυτά που αναχαιτίζουν τον πόνο (αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη κι αγγειοσυσταλτικά) και τα λεγόμενα «βασικά» φάρμακα, που στοχεύουν στην πρόληψη των κρίσεων. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται απ' την επιλογή των σωστών φαρμάκων τα οποία πρέπει να είναι ανεκτά απ' τον οργανισμό. Πολλοί ασθενείς αργούν ν' αρχίσουν την αγωγή - έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε όσους ξεκινούν την θεραπεία με τις πρώτες κρίσεις. Αλλο λάθος που συμβαίνει συχνά είναι ν' αλλάζουν οι ασθενείς φάρμακο κάθε 15 μέρες, ενώ τα αποτελέσματα οποιασδήποτε αγωγής δεν φαίνονται πριν περάσουν δύο μήνες.

Η Καφεΐνη

Οι επιστήμονες που ερευνούν τους πονοκεφάλους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καφείνη έχει δύο πλευρές. Η καλή είναι ότι ένα φλυτζάνι καφές σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ παυσίπονο μπορεί να προκαλέσει ανακούφιση  - δεν είναι τυχαίο ότι η καφεΐνη είναι συστατικό πολλών αναλγητικών. Η κακή είναι ότι μια ισχυρή δόση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει ένα ολόκληρο κύκλο πόνου, να αυξήσει δηλαδή την συχνότητα των συμπτωμάτων. Η εξήγηση είναι ότι η καφεΐνη διεγείρει ορισμένα κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία εκκρίνουν ουσίες που ανακουφίζουν τον πόνο. Αργότερα όμως, όταν η επίδραση της καφεΐνης παύσει, ο πόνος θα επιστρέψει. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει με σιγουριά τη σωστή δόση της καφεΐνης, αφού ο κάθε οργανισμός την αντέχει σε διαφορετικό βαθμό. Σε γενικές γραμμές πάντως περιορίζοντας την κατανάλωση καφέ σε 2 φλυτζάνια την ημέρα αποφεύγονται οι παρενέργειές του.

Το Τσιγάρο

Το τσιγάρο τον τελευταίο καιρό έχει μπει στη λίστα των απαγορευμένων προϊόντων, γιατί υπάρχουν υπόνοιες ότι χειροτερεύει τις ημικρανίες. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα ερευνών, οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς να το ελαττώσουν - αν όχι να το κόψουν τελείως (για άλλους λόγους που όλοι γνωρίζουμε) - αφού είναι βέβαιο ότι απελευθερώνει μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αποδεδειγμένα προκαλεί πονοκέφαλο. Η νικοτίνη, επιπλέον, εισχωρεί στον ανθρώπινο οργανισμό και σαμποτάρει τη λειτουργία κάποιων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τις ημικρανίες.

Εναλλακτικές Θεραπείες

Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, το μασάζ και κάποιες μέθοδοι χαλάρωσης, όπως η μουσικοθεραπεία, προσφέρουν διέξοδο σε όσους υποφέρουν από πονοκεφάλους αλλά δεν ανέχονται τα φάρμακα. Ο βελονισμός ειδικά στοχεύει στην ενίσχυση της αμυντικής λειτουργίας του οργανισμού κι έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η ανακούφιση γίνεται αισθητή απ' την πρώτη κιόλας εβδομάδα της θεραπείας...

Ευγενία Καλτεζιώτη για την Καθημερινή (με κάποιες μικρές δικές μου παρεμβάσεις)

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"Έφυγε" Στα 75 Της Χρόνια Η Τζένη Βάνου!

Σε λίγες μέρες θα έκλεινε τα 75 της χρόνια (γεννημένη στην Αθήνα στις 10 Φλεβάρη του 1939). Αντ' αυτού, πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Μεταξά όπου νοσηλευόταν μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο λόγος για τη Τζένη Βάνου, αυτή τη μεγάλη μορφή του Ελληνικού ελαφρού τραγουδιού, η εκπληκτική φωνή της οποίας κυριάρχησε για αρκετές δεκαετίες στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού.

"Χίλιες Βραδιές" είναι ο τίτλος του τραγουδιού που διάλεξα να ανεβάσω ως ένα εγκάρδιο χαιρετισμό στο τελευταίο ταξίδι της σπουδαίας καλλιτέχνιδας... Θα τη θυμόμαστε και θα την αγαπάμε... Αναμφίβολα!...



Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κάτι Παραπάνω Από Δεξιοτέχνης Στο Μπιλιάρδο!

Ο Florian Kohler, γνωστός και ως Venom, πραγματοποιεί απίστευτα τρικ στο τραπέζι του μπιλιάρδου με όπλα τη στέκα του και τη φαντασία του!

Στο ακόλουθο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο κι εντυπωσιάζει όσους το βλέπουν, ο βιρτουόζος μπιλιαρδόρος έχει δίπλα του μια κοπέλα η οποία του βάζει δύσκολα. Ενώ εκείνη αλλάζει στάσεις πάνω στο τραπέζι, ο Kohler με εκπληκτική δεξιοτεχνία σημαδεύει τις τρύπες με 100% επιτυχία!...

Απολαύστε (όλο) το βίντεο...