Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ναύπακτος, Σας Περιμένει Να Την Επισκεφτείτε! Αξίζει!

Μπορεί ο χειμώνας να υπάρχει ακόμα στην καθημερινότητά μας αλλά οι αποδράσεις δεν παύουν να τριγυρνούν στο μυαλό του μέσου Έλληνα. Το μόνο που μένει είναι να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας και να πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε για τη Ναύπακτο, μια πόλη που υπόσχεται πολλά στους επισκέπτες της οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Σε κοντινή απόσταση λοιπόν απ' την Αθήνα, η παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου, αποτελεί ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για μακροχρόνιες διακοπές αλλά και για μικρή απόδραση του Σαββατοκύριακου.

Η αγαπημένη πόλη των Ενετών και των Τούρκων κατακτητών, που την ονόμαζαν «Λεπάντο» και «Ενεβαχτέ» αντίστοιχα, φημίζεται για την καλοδιατηρημένη ακρόπολή της, μοναδική σε κατασκευή σε όλη την Ευρώπη, καθώς διαθέτει 5 αμυντικές ζώνες, που φθάνουν μέχρι το λιμάνι.

Το μαγευτικό θέαμα του επιβλητικού κάστρου αποκτά άλλη διάσταση τη νύχτα, φωτισμένο με τους προβολείς, που το κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά. Αφού ξαποστάσετε απ' την ανάβαση και την περιήγηση στο κάστρο, ξεκινήστε μια μεγάλη βόλτα στις παραδοσιακές συνοικίες της Ναυπάκτου, για να δείτε από κοντά τον καλοδιατηρημένο Πύργο της οικογένειας Μπότσαρη, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο αλλά και τα υπόλοιπα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα, μιας πόλης, που μαρτυρά σε κάθε βήμα την στενή της σχέση με το υγρό στοιχείο. Οπωσδήποτε κάντε μια στάση στο «Γρίμποβο», στη συνοικία με το «πολύ νερό», όπως ερμηνεύεται από τους ντόπιους, όπου τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά, οι θαυμάσιες παραλίες κι οι ονομαστές πηγές, με κορυφαία τη «βρύση της Αγάπης» στη συνοικία της Αφροδίτης, θα σας κλέψουν την καρδιά. Αν, μάλιστα, θελήσετε να απολαύσετε τοπικές νοστιμιές, κατευθυνθείτε προς τη συνοικία της Ψανής, μιας όμορφης παραλίας, μήκους ενός χιλιομέτρου, με παραδοσιακά ταβερνάκια και φρέσκους μεζέδες.

Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων απ' το κέντρο της πόλης, βρίσκονται οι περιοχές Μοναστηράκι, Χιλιαδού και Σκάλωμα, που αποτελούν πραγματικές οάσεις δροσιάς κι αξίζει να τις επισκεφθείτε. Επιβάλλεται, αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, να «πεταχτείτε» μέχρι τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, τα οποία σίγουρα θα σας «ανταμείψουν» για την επίσκεψή σας.

Πανύψηλα έλατα, κεραμοσκεπές και κυρίως πράσινο μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα σας. Η Τερψιθέα, η Ελατού κι η Aνω Χώρα, συναγωνίζονται μεταξύ τους σε φυσική ομορφιά. Παραδοσιακές ψησταριές και ντόπια εδέσματα, θα γευθείτε σε όλα τα χωριά.

Αν πάλι ο χρόνος σας το επιτρέπει, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο φημισμένο «Χάνι Μπανιά», όπου βασιλεύουν τα extreme sports (rafting, kayak κ.α.) αλλά και στο όμορφο Τρίκορφο, όπου βρίσκεται το μοναστήρι των «Παπαροκάδων».

Επιστρέφοντας στη Ναύπακτο, χαλαρώστε στην κεντρική πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο και πιείτε το καφεδάκι σας στο παραδοσιακό καφενείο, που αντιστέκεται σθεναρά στα σύγχρονα, τσιμεντένια κτίρια που το περιβάλλουν. Ο δρόμος της επιστροφής, γίνεται πιο εύκολος καθώς παρακολουθείτε τη δύση του ήλιου διασχίζοντας την εντυπωσιακή γέφυρα που θα σας περάσει απ' το Αντίρριο στο Ρίο...

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Είναι υπέροχη η Ναύπακτος!!!!!!!!!!!!! Και επειδή λατρεύω τις αποδράσεις θα ξαναπάω και θα ξαναπάω....αρκεί να κάνεις κάτι με την επιστολή σου για τις τιμές των ξενοδοχείων!!!!!!!!!!
Καλησπέρα Διάττοντα και καλή σου εβδομάδα

Διάττων είπε...

Έχει πάρα πολλά φοβερά μέρη η πατρίδα μας, ένα απ' αυτά είναι αναμφιβόλα κι η Ναύπακτος! Όσο για την επιστολή που λες... ήδη, τη συντάσσω... Καλό σου μεσημέρι αγαπητή Άννα...