Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το Τεράστιο Έργο Που Επιτελεί «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»

Ήταν 9 Νοέμβρη 1995 που ένα 10χρονο παιδί, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και βρισκόταν ήδη στο τελικό στάδιο, γράφοντας στο ημερολόγιό του, εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα αγωνιζόταν για την προστασία όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας και κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε πριν 19 χρόνια ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με Ιδρυτή το άτυχο αλλά φωτισμένο αυτό παιδί και Πρόεδρο τον πατέρα του Κώστα Γιαννόπουλο.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» λοιπόν είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών κι αθλητικών εκδηλώσεων.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» απο δημιουργίας του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο. Σ' αυτήν την προσπάθεια πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους συνεισφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου, καθώς απασχολούνται σε όλες τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίες.

Ο οργανισμός διαδραματίζει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ακόμα και σε χώρους πλέον των Ελληνικών συνόρων, και πιο συγκεκριμένα σ' ένα ευρύτερο διεθνές γίγνεσθαι, πάντα στο πεδίο των δράσεων για την παιδική προστασία. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για ευρείες συνεργασίες κι ενίσχυση διεθνών και εθνικών δράσεων.

Το τμήμα εξεύρεσης πόρων, τυπικά επανδρώνεται από δυο άτομα που επιβαρύνονται τη μεγαλύτερη ευθύνη της διεκπεραίωσης και τον κύριο όγκο του συντονισμού των εργασιών του. Στην πραγματικότητα είναι κάθε εργαζόμενος και συχνά εθελοντής που από τη δική του θέση προσπαθεί καθημερινά και ποικιλοτρόπως να εξασφαλίζει χορηγίες σε είδη, υπηρεσίες και χρηματικές δωρεές, προκειμένου να καλυφθεί ο τεράστιος κι εξαιρετικά ευρύς όγκος αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φροντίζει ο Σύλλογος...

Η ιστοσελίδα, μέσα απ' την  παρούσα ανάρτηση, εκφράζει στο «Χαμόγελο Του Παιδιού» το θαυμασμό της και του εύχεται καλή συνέχεια...

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Υποκλίνομαι και στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και σε σένα που έκανες αυτήν την αφιέρωση στο μεγάλο έργο εθελοντών για τα παιδιά!
Χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας όπως και όσο μπορεί ο καθένας.
Καλησπέρα Διάττοντα

Διάττων είπε...

Είναι ηθική μας υποχρέωση να προβάλλουμε τέτοιους συλλόγους και φορείς που επιτελούν ένα τόσο αξιοθαύμαστο έργο! Καλό σου μεσημέρι αγαπητή μου φίλη...