Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο Μίκης Τραγουδάει Και Παλεύει Ακόμα! Εμείς;

Πριν 3 χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης επισκέφτηκε τη Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα την πόλη της Νάουσας, στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει τα τελευταία χρόνια ο σπουδαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης να βοηθήσει τη χώρα να βγει απ' τ' αδιέξοδο που την έχουν ρίξει οι δοσίλογες κυβερνήσεις της πράσινης και γαλάζιας δεξιάς. Αφού λοιπόν μίλησε για αρκετή ώρα στον κόσμο, τον οποίο συγκίνησε και συνεπήρε, στο τέλος τραγούδησε κιόλας! Σε ηλικία 86 ετών (89 είναι σήμερα)!

Εγώ αυτή τη φωνή δεν την αλλάζω με τίποτα, σε οποιαδήποτε κατάσταση (και ηλικία ακόμα) κι αν βρίσκεται! Άλλωστε, στην περίπτωση του Μίκη, έχουμε να κάνουμε με την προσωποποίηση της αέναης αγωνιστικής διάθεσης!... Ας τον απολαύσουμε λοιπόν στο βίντεο που ακολουθεί κι ας ξεκινάμε σιγά σιγά να προβληματιζόμαστε με το ερώτημα που υπάρχει στο τέλος του τίτλου της παρούσας ανάρτησης...

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Ο Μ Θοδωράκης είναι Ένας!!!!!!!!!!! Εμείς......κάτσε να βρούμε το ρυθμό.....ξεχάσαμε και τραγούδια, και αγωνιστικές διαθέσεις και επιθυμία να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε!!!!!!!!!!!
Τι άλλο να πεις;;;;;;;;;;
Καλησπέρα Διάττοντα και καλή σου εβδομάδα

Διάττων είπε...

Εμείς τα απεμπολήσαμε όλα αγαπητή Άννα. Η επιλογή για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα αλλά και που πορευόμαστε στη ζωή έχει ήδη γίνει και ίσως και οριστικά, τολμώ να πω. Πως; Έρποντας (το έχω ξαναπεί)!

Καλό σου μεσημέρι και καλή εβδομάδα και σ' εσένα αγαπητή μου φίλη...