Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Μήλος, Τ' Όμορφο Κυκλαδονήσι!

Βρισκόμαστε ήδη στην πιο ζεστή εποχή του χρόνου, κι αν κάποιοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές, οι περισσότεροι όμως τώρα ετοιμάζονται. Γι' αυτό και πιστεύω, πως μια σειρά αναρτήσεων με προτάσεις καλοκαιρινών αποδράσεων θα συμβάλλει στο να διαμορφωθούν καλύτερα οι όποιες επιλογές.

Πρώτος σταθμός στην προσπάθεια αυτή, η Μήλος. Είναι το νησί των μαγικών αντιθέσεων. Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά κι η ομορφιά που εκπέμπει απ' άκρη σ' άκρη, είναι τα στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Μέρη που αξίζει να δείτε:

Αδάμαντας. Είναι το κεντρικό λιμάνι της Μήλου. Υπάρχουν τα πάντα, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα καφετέριες με εκπληκτικά πρωινά. Εάν σας αρέσει να είστε στο κέντρο, τότε είναι το ιδανικό μέρος για σας.

Τριοβάσσαλος. Βρίσκεται στο δρόμο πρός τη Πλάκα. Εδώ θα βρείτε τράπεζες και φθηνότερα σούπερ μάρκετ απ' ότι στον Αδάμαντα. Δωμάτια υπάρχουν αρκετά τα οποία συνδυάζουν παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φθηνές τιμές.

Απολλώνια. Είναι το δεύτερο λιμάνι της Μήλου το οποίο συνδέει τη Μήλο με τη Κίμωλο μέσω τοπικού φέρρυ. Κι εδώ υπάρχει πληρότητα σε όλα. Έχει ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, με το γνωστότερο και παλιότερο, το club 8 μποφώρ. Ιδανικό για οικογένειες και ανθρώπους που τους αρέσουν παραδοσιακά σπιτάκια.

Πλάκα (Χώρα). Είναι η πρωτεύουσα της Μήλου. Εάν σας αρέσει η απεριόριστη θέα από ψηλά και τα παραδοσιακά σπίτια, τότε επιλέξτε τη Πλάκα για τη διαμονή σας. Στα ατού της Πλάκας, είναι τα πολύ καλά εστιατόρια και τα καταπληκτικά καφέ με την καταπληκτική θέα. Μάλιστα, στο ψηλότερο σημείο της που είναι και το ψηλότερο σημέιο του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε όμορφα ηλιοβασιλέματα, συγκρίσιμα με αυτά της Σαντορίνης.

Τρυπητή. Είναι ένα μικρό χωριουδάκι δίπλα στη Πλάκα με περίφημη θέα στον κόλπο της Μήλου. Στα θετικά, η θέα και τα παραδοσιακά εστιατόρια, όπως η Μεθυσμένη Πολιτεία.

Πάχαινα. Είναι κοντά στη θάλασσα με μία πανέμορφη παραλία. Προτιμήστε να μείνετε εδώ εάν θέλετε δωμάτιο με θέα τη θάλλασσα.

Μανδράκια. Είναι το ιδανικότερο μέρος για τους επισκέπτες που αγαπούν το απέραντο γαλάζιο. Ένα μικρό ψαροχώρι με δύο καταπληκτικές ταβέρνες, λίγα και καλά δωμάτια, και απέραντη θέα στο Αιγαίο. Η παραλία ιδανική για μπάνιο.

Μύτακας. Ένα μικρό ήσυχο μέρος για τη διαμονή σας δίπλα στη θάλλασσα.

Εμπορειός. Εάν είστε πραγματικός φυσιολάτρης, ο ξενώνας και η ταβερνίτσα, σάς είναι αρκετά. Ένας κήπος με πάπιες, κατσίκες και τοπικές καλιέργειες είναι μοναδικές. Εάν θέλετε πραγματικά διαφορετικές διακοπές, ελάτε στον Εμπορειό, το τοπίο θα σας κερδίσει.

Παλαιοχώρι. Το Παλαιοχώρι είναι το ιδανικό μέρος για οικογένειες που αναζητούν μεγάλες παραλίες, δύο βήματα απο το χώρο διαμονής τους. Στα επιπλέον του οι παραδοσιακές ταβέρνες με τα φρέσκα ψάρια που ψαρεύονται απο ντόπιους ψαράδες κάθε μέρα.

Αγία Κυριακή. Εάν σας αρέσουν τα θαλλάσια σπόρ, τότε πέσατε διάνα. Σην Αγία Κυριακή υπάρχουν όλα τα σπόρ κι ένα καταπληκτικό μπαράκι με μουσική απ' το πρωί ως το βράδυ.

Ζεφύρια. Στο δρόμο προς την Αγ.Κυριακή και το Παλαιοχώρι περνάτε από τα Ζεφύρια, ένα ήσυχο χωριό με μια εκπληκτική εκκλησία στη χάρη της Παναγίας. Το δεκαπενταύγουστο μη χάσετε το μεγάλο πανηγύρι που γίνεται στη χάρη Της.

Προβατάς. Ο Προβατάς είναι ιδανικός για οικογένειακες διακοπές, με μια υπέροχη αμμουδιά δίπλα σας κι απέραντη θέα απ' το μπαλκόνι σας. Στον Προβατά υπάρχουν και παραδοσιακές ταβερνίτσες με πολύ καλό φαγητό. Στο Προβατά επίσης μη χάσετε και την Ανατολή του Φεγγαριού τον Αύγουστο και τον Ιούλιο.

Κήπος. Ένα μικρό χωριουδάκι μετά τον Προβατά, χωρίς ταβέρνες αλλά με απόλυτη ησυχία και θέα. Ιδανικό εάν σας αρέσει η αστρονομία, καθώς, μακριά απο τα φώτα, μπορείτε να δείτε πολλούς αστερισμούς τις καλοκαιρινές νύχτες.

Άλλα Αξιοσημείωτα:

Τα Θειορυχεία. Είναι παλιά ορυχεία δίπλα στη θάλασσα. Τα εκπληκτικά χρώματα με έντονο το πορτοκαλί και το κίτρινο, θα σας μαγέψουν, δέν είναι τυχαίο, μάλιστα, που αρκετοί έχουν ονομάσει το νησί ως "Νησί Των Χρωμάτων" μόνο και μόνο απ' αυτή την παραλία.

Κατακόμβες. Είναι το σημείο στο οποίο βρέθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου από ένα άγγλο στρατιώτη.

Τα Μουσεία Της Μήλου. Αρχαιολογικό (τηλ. 2287021620), Λαογραφικό (τηλ. 2287021292), Εκκλησιαστικό (τηλ. 2287023956) και Μεταλλευτικό (τηλ. 2287022481).

Προτεινόμενες Παραλίες. Αγία Κυριακή, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Κωνσταντίνος, Αλογομάντρα, Αλυκές, Αχιβαδολίμνη, Βούδια, Εμπουριός, Φιρίπλακα, Γέροντας, Μανδράκια, Παλαιοχώρι, Προβατάς, Σαρακίνικο, Τριάδες, Τσιγκράδο.

Ο Γύρος Του Νησιού. Μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού όπου τα καραβάκια θα σας επιτρέψουν να βουτήξετε στο Κλέφτικο, το μέρος στο οποίο οι Πειρατές παλιά έκρυβαν τα πλοία τους απ' τις τοπικές αρχές...

4 σχόλια:

Olga είπε...

Oh it seems there are just too many things to see there!! How can one have enough time... :D

Diatton είπε...

More of the Greek islands (as the island in my post) are very nice my friend... This thing is one of the few good things that my country has nowadays...

Thanks for your visits in my blog...

arrwstia7 είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ..ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ.

ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟ & ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕΡΗ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ......

Diatton είπε...

Δημήτρη ευχαριστώ για το σχόλιο και τις επισημάνσεις σου. Το έχω υπόψιν μου για τα 2 νησιά που λες. Κι απ' την άλλη, είναι τόσα άλλα.

Χαίρομαι που πέρασες καλά...