Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σαν Σήμερα, Το 1992, Πέθανε Στα 77 Του Χρόνια, Ο Θρύλος Του Blues Johnny Shines!

Σαν σήμερα, το 1992, πέθανε στα 77 του χρόνια ο Johnny Shines!!! Πρόκειται για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΡΦΗ στο χώρο του Blues, αναμφίβολα! Μην ξεχνάμε ότι συνεργάστηκε (κι έχω την εντύπωση πως ήταν ο μόνος που το κατάφερε) με τον πρωτομάστορα Robert Johnson για 3 ολόκληρα χρόνια! Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θεσπίσει ετήσιο Φεστιβάλ Blues με το όνομά του!

Στην παρούσα ανάρτηση, απολαμβάνουμε τον εξαίρετο μουσικό σ' ενα εκπληκτικό τραγούδι, που αυτό και μόνο (έχει, βέβαια, ΠΛΗΘΟΣ άλλων) τον έχει ήδη στείλει κατά την ταπεινή μου γνώμη σ' εκείνη την ειδική κατηγορία των "BEST EVER" Bluesmen!... Για την ιστορία, το τραγούδι έχει τίτλο "Dynaflow Blues" κι ανήκει στον Robert Johnson...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ευκαιρίες Εργασίας - Μικρές Αγγελίες

Επειδή τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, απ' τη μια πλευρά έχουν πέσει εντυπωσιακά οι αμοιβές στους χώρους εργασίας, κι απ' την άλλη, η ανεργία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, είπα κι εγώ να πάρω μια εφημερίδα για να δω τι γίνεται. Ξεφύλλισα λοιπόν τις μικρές αγγελίες και για την Ελλάδα και για το εξωτερικό και βρήκα απίστευτες ευκαιρίες, με μέλλον και πολλά λεφτά! Σας τις παραθέτω!

1. Γραφείο ευρέσεως εργασίας που δραστηριοποιείται στην κεντρική Αμερική επιθυμεί να προσλάβει πλανόδιο για να πουλάει κουβαρίστρες σε υπαίθριες αγορές στη Γουατεμάλα.
2. Αλυσίδα εστιατορίων στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ αναζητά, το συντομότερο, άτομο για να ξεκινήσει από αύριο κιόλας να καταπίνει καμήλες, ως δοκιμαστής.
3. Εταιρεία που έχει σαν αντικείμενό της τα extreme sports επιθυμεί να προσλάβει άτομο με προϋπηρεσία για να πεταλώνει σαλιγκάρια στα Ιμαλάια.
4. Μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, γνωστή υπερδύναμη, ψάχνει για την αεροπορία της ειδικό που να τοποθετεί μπατζούρια σ' ελικόπτερα.
5. Απ' το Πολεμικό Ναυτικό Ευρωπαϊκής χώρας αναζητείται εσπευσμένα ένας οποιοσδήποτε οδηγός (ας είναι και ποδηλάτου) ο οποίος, έπειτα από ολιγόλεπτη εκπαίδευση, να μπορεί να οδηγεί υποβρύχιο.
6. Ζητείται άτομο που να του αρέσει η Ιατρική για να πραγματοποιεί δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο της Αιθιοπίας.
7. Ανώνυμη εταιρεία στην Τανζανία της Αφρικής που διαθέτει τεράστιο πάρκο για άγρια ζώα, αναζητά ένα ειδικά καταρτισμένο άτομο για να δίνει συμβουλές σε απογοητευμένους ελέφαντες.
8. Ζητούνται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να εργαστούν ως κλόουν σε μεγάλο τσίρκο που περιοδεύει τα Βαλκάνια. 
9. Ζητείται χαρτοπαίχτης για διευθυντής σε Τράπεζα στο κέντρο της πόλης του Λαγκαδά.
10. Από νυχτερινό μπουζουξίδικο στα Τρίκαλα ζητείται ντελάλης για τραγουδιστής.
11. Απ' το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ζητείται μουσικός για να συνθέτει από πριν εθνικούς ύμνους για χώρες που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί.
12. Απ' το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητείται παράνομος για να αντικαταστήσει στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων εισαγγελέα που συνταξιοδοτείται.
13. Ζητείται μπεκρής για διερμηνέας στο Υπουργείο Εξωτερικών. 
14. Ζητείται άτομο που να μην έχει πολύ βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ας είναι και μικροδιαρρήκτης, για να εργαστεί ως αποθηκάριος στα θησαυροφυλάκια όπου φυλλάσσονται τα χρηματικά διαθέσιμα του Υπουργείου Οικονομικών.
15. Ζητείται πτυχιούχος, κάτοχος πολλών πανεπιστημιακών τίτλων και διακρίσεων για να τυλίγει φέτα σε μπακάλικο της συμπρωτεύουσας.
16. Από νεοσύστατη ερευνητική εταιρεία στον Ορχομενό της Βοιωτίας αναζητούνται βατραχάνθρωποι για να κάνουν έρευνες πάνω στα βουνά.
17. Από επιχείρηση που έκλεισε ζητούνται τεμπέληδες που δεν επιθυμούν να εργαστούν για να συνεχίσουν να μην εργάζονται.
18. Ζητείται διακεκριμένος, παγκοσμίου φήμης, οικονομολόγος να εκπονήσει μεγάλα επενδυτικά προγράμματα και μελέτες για λογαριασμό μικρού ψιλικατζίδικου που άνοιξε πριν λίγες μέρες στην περιοχή Ερημοχώρι του Νομού Γρεβενών.
19. Από μεγάλη οικοδομική εταιρεία στην Πάτρα ζητείται νεαρός ζωγράφος που να πιάνει το χέρι του για να εργαστεί ως ελαιοχρωματιστής.
20. Ζητούνται άνεργες πλην όμως φιλόδοξες τραγουδίστριες να εργαστούν ως μοιρολογίστρες σε γραφείο τελετών στην Καλαμάτα.
21. Ζητείται βραδύγλωσσος για να σηκώνει τα τηλέφωνα μεγάλης ανώνυμης εταιρείας με έδρα το Βόλο.

Αυτά μέχρι τώρα... Για να είμαι ειλικρινής δεν κρατούσα πολλά λεφτά πάνω μου και πήρα μόνο αυτό το κομμάτι της εφημερίδας με τις 21 αγγελίες... Ενδεχομένως να υπάρξει συνέχεια σε επόμενες αναρτήσεις...

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η Επιλογή Παυλόπουλου Έδειξε Ότι Δεν Υπάρχει Καθόλου ΤΣΙΠ(ρ)Α(ς) !!!

Εδώ και πολλά χρόνια, αγωνιζόμαστε ο καθένας με τον τρόπο του, να έρθει η Αριστερά στην εξουσία. Τελικά, αυτό, έπειτα από πολλές προσπάθειες, κόπους αλλά και εμπόδια, κατέστη δυνατό στις 25 Γενάρη του 2015, προς ευχαρίστηση κι ανακούφιση όλων μας. Στις 17 Φλεβάρη του ίδιου χρόνου η Αριστερή (;) αυτή Κυβέρνηση, θέλοντας απ' τη μια πλευρά να μας ανταμείψει κι απ' την άλλη να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο, προέβη στην πρόταση Παυλόπουλου (!!!) υποχρεώνοντάς μας έτσι να γίνουμε ένα με τα περιττώματα που δημιουργούνται όταν αφοδεύουμε. Διακατεχόμενοι έντονα απ' το αίσθημα αυτοσεβασμού, βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ και κρίνουμε σκόπιμο να μην την ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε από τόσο νωρίς να πορευθεί. Η επιλογή Παυλόπουλου έδειξε ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει καθόλου ΤΣΙΠ(ρ)Α(ς) !

Συμπέρασμα: Κατεβήκαμε εσπευσμένα απ' το πλοίο της Κυβέρνησης. Ήταν πολύ σύντομο το ταξίδι της ελπίδας για το οποίο μας ξεγέλασαν προεκλογικά. Τώρα ζητάμε την ψήφο μας πίσω!... Καληνύχτα Ελλάδα...

ΥΓ 1. Και για να μην ξεχνιόμαστε! Είχαμε προετοιμαστεί για το ανεγκέφαλο των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά τότε το συγχωρέσαμε) όταν στην περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου, είχε προταθεί ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης!!!

ΥΓ 2. Έχουμε γαλουχηθεί απ' τα εφηβικά μας ακόμα χρόνια με την πίστη στις αξίες και τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κατά συνέπεια, εναντιωνόμαστε έντονα κάθε φορά σε αποφάσεις που έχουν σκοπό να αναδείξουν σε ύψιστες πολιτειακές θέσεις πρόσωπα που προέρχονται άμεσα απ' την αποδεδειγμένα σάπια και διεφθαρμένη δεξιά παράταξη (πράσινη ή γαλάζια), πρόσωπα τόσο πολύ φθαρμένα πολιτικά.

Διάττων Αβρός

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Spain: Paco Cepero - Agua Marina

Nobody can forget Paco Cepero! He isn't a simple Spanish Flamenco guitarist, that's why i do love this artist! So, today, i uploaded another video with him! The song has the title "Agua Marina" (one of his greatest hits)...

Just notice him at the end! He is an impressive artist, totally amazing!








Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

John Lee Hooker - Discography


Άλλη μια παρουσίαση για τον John Lee Hooker, πιστεύω, άξιζε τον κόπο... Για τους μυημένους... Παρέχει πάρα πολλές πληροφορίες για τον μεγάλο καλλιτέχνη...

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σαν Σήμερα, Πριν 13 Χρόνια, Πέθανε Ο Κολοσσός Του Blues, John Lee Hooker!

Εφόσον η Μοίρα θέλει να πεθαίνουν ακόμα και τα σύμβολα, έπρεπε κι εμείς να αποδεχτούμε αυτό το θλιβερό γεγονός που συνέβει πριν 13 χρόνια... Σήμερα, αποτίνοντας φόρο τιμής σε μια απ' τις σταθερότερες και πιο διαχρονικές αξίες του Blues, απολαμβάνουμε το μύθο John Lee Hooker στο τραγούδι του "Boom Boom". To ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1962 κι από κει και πέρα το είπε όλος ο Πλανήτης (κι όχι μόνο)!...





















Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Sleepy John Estes - Everybody Oughta Make A Change (1968)

Τον ανέβασα πριν λίγες μέρες. Για τον Sleepy John Estes όμως μια ανάρτηση σίγουρα δεν είναι αρκετή, γι' αυτό κι αποφάσισα να επαναλάβω το εγχείρημά μου. Το σημερινό τραγούδι έχει τίτλο "Everybody Oughta Make A Change" κι αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με το Πάνθεον του Blues, καθώς, στη συγκεκριμένη ηχογράφηση που έγινε το 1968, εκτός φυσικά του Sleepy John Estes (φωνή και δεύτερη κιθάρα), μετέχουν οι Carey Bell (φυσαρμόνικα), Jimmy 'Fast Fingers' Dawkins (πρώτη κιθάρα) και Sunnyland Slim (πιάνο)! Πρόκειται για επανεκτέλεση μια και το κομμάτι αυτό το είχε ηχογραφήσει για πρώτη φορά ο Estes την περίοδο 1937 - 1938...