Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Απίθανη Μεταμόσχευση !!!

Η πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση χεριών και προσώπου πραγματοποιήθηκε το Σαβ/κο σε δημόσιο νοσοκομείο του Παρισιού. Η επέμβαση διήρκεσε 30 ώρες, με τη συμμετοχή δεκάδων γιατρών που εργάστηκαν σε ομάδες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο άνδρας που υπεβλήθη στην επέμβαση είναι 30 χρονών και το 2004 είχε ένα φριχτό ατύχημα που του προκάλεσε πολύ σοβαρά εγκαύματα. Έκτοτε αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα και απομονώθηκε.

Το νοσοκομείο δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες σχετικά με την εγχείριση, όμως τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έγινε μεταμόσχευση στο μισό μέρος του προσώπου του 30χρονου άνδρα, και πιο συγκεκριμένα στο κρανίο, το μέτωπο και τα βλέφαρα.

Πρόκειται για την έκτη παγκόσμια μεταμόσχευση προσώπου, όμως για πρώτη φορά πραγματοποιείται ταυτόχρονη μεταμόσχευση και στα χέρια.

Η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε σε μερική μεταμόσχευση προσώπου το 2005 ονομάζεται Ιζαμπέλα Ντινουάρ και ζει στη Γαλλία. Σε αντίστοιχη επέμβαση έχει υποβληθεί άλλος ένας Ευρωπαίος, ένας Κινέζος αγρότης και μια γυναίκα που χειρουργήθηκε πέρυσι στο Οχάιο.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς μετά τη μεταμόσχευση είναι το ενδεχόμενο ο ασθενής να απορρίψει το μόσχευμα. «Νομίζω ότι το ρίσκο στις μεταμοσχεύσεις προσώπου είναι πάρα πολύ μεγάλο», δήλωσε ο δρ Patrick Warnke, καθηγητής χειρουργικής σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Επιπλέον επισήμανε πως μετά την εγχείριση απαιτείται η δια βίου χορήγηση ισχυρών φαρμάκων που εμποδίζουν την απόρριψη του μοσχεύματος, ενοχοποιούνται όμως για καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

8 σχόλια:

arrwstia7 είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ..

ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΒΑΛΕΙ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΟΜΑ...ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ-5, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ..
ΟΝΤΩΣ ΤΑ % ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΨΗΛΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΟΜΒΑΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ 20ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ!!!!

Diatton είπε...

Πολύ ανθρώπινη φίλε Δημήτρη η τοποθέτησή σου και σ' ευχαριστώ...

Μαρια Νικολαου είπε...

Ti θα δουμε ακομη...
Παντως οπως και να χει ευχομαι ολα να ειναι καλα παντα για τους ασθενείς

Δημήτρης είπε...

Φίλε Διάττων δεν το είχα ακούσει αυτό πολύ ενδιαφέρουσα είδηση...

Αυτό που πιστεύω είναι ότι τέτοιους είδους εγχειρήματα είναι πιο κοντά στο επίπεδο του πειράματος παρά στην εφαρμογή της τεχνολογικής εξέλιξης ως κάτι κατασταλαγμένο.
Θέλουμε πολλά βήματα ακόμα!

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος να υπάρξει καταστολή του ανοσοποιητικού αλλά χωρίς παρενέργειες, αυτά τα φάρμακα που χορηγούνται λέγονται ανοσοκατασταλτικά και στην πραγματικότητα ρίχνουν τα επίπεδα άμηνας του οργανισμού...

Αυτό εγκυμωνεί πάρα πολλούς κινδύνους από απλές λυμώξεις μέχρι και καρκίνο...

Δεν ξέρω αν αργότερα η νανοτεχνολογία μπορέσει και βοηθήσει...

Σε χαιρετώ εγκάρδια Φίλε Διάττων

Εμείς ούτως ή άλλως τα λέμε...

Ελπίζω όλα να βαίνουν καλώς...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Alice Iocco είπε...

Σήμερα η χειρουργική επιστήμη μπορεί να υποστηρίξει θετικά ότι κατορθώνει να μεταμοσχεύσει με επιτυχία τα περισσότερα όργανα με εξαίρεση τον εγκέφαλο. Η ανοσολογία επίσης, παρότι δεν εξουδετέρωσε τελείως τον κίνδυνο της απόρριψης του μοσχεύματος, με τις ακριβείς μεθόδους για τον έλεγχο της ιστοσυμβατό-τητας και τα νέα ανασοκατασταλτικά φάρμακα, μπορεί να παρατείνει τη λειτουργία των μεταμοσχευμένων οργάνων για απεριόριστο χρόνο.
Χιλιάδες άνρθωποι ζουν περιμένοντας μόσχευμα κι ελπίζουν....
Ας είναι πάντα προς την θετική πλευρά η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης , καθώς κι η εφαρμογή της....μακάρι !

Tonia είπε...

Μακάρι,
να γίνεται ολοένα και περισσότερη έρευνα με τον άνθρωπο ως σκοπό κι όχι ως μέσο.

Καλη ημέρα Διάττων.

♥ Palirroia ♥ είπε...

Ένας άνθρωπος με τόσο σοβαρές επιπτώσεις από ένα ατύχημα απομονώνετε όχι μόνο για λόγους καλαισθησίας αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με κόσμο να εκτεθούν γενικά στα μικρόβια
Μια μεταμόσχευση τους δίνει ελπίδα και λύση για μια πιο φυσιολογική ζωή αλλά έστω και να έχει επιτυχία η μεταμόσχευση υπάρχει η azathioprine ένα από τα ανοσοκατασταλτικά ένα φάρμακο δίκοπο μαχαίρι όπως εξηγεί ο jimank1hc πιο πάνω τι προβλήματα δημιουργεί.Ας ευχηθούμε να υπάρξει γρήγορα πρόοδος και σε αυτόν τον τομέα